Horlama İçin Ev Yapımı Tarifler ve İpuçları

  • ALTERNATİFTIP
  • Horlama İçin Ev Yapımı Tarifler ve İpuçları için yorumlar kapalı
  • 832 kez görüntülendi

Horlama İçin Ev Yapımı Tarifler ve İpuçları

Yetişkin insanların ortalama %45’i en azından arada bir horlar. Horlama; diliniz, damağınız ve küçük dilinizin bademcik ve lenf düğümlerinize değerek titremesiyle oluşur. Genelde, horlamak fazla kilolu ya da obez olduğunuza işarettir. Aynı zamanda grip, alerji, yatmadan önce fazla alkol almak ve sigarayla da ilişkilidir.

Sebep ne olursa olsun, horlama, etrafınızda buna katlanmak zorunda olan insanlar için oldukça sinir bozucudur. Ayrıca, horlayanların çoğu, gece boyu kendilerini birçok defa uyandırdığı için verimsiz uykudan yakınıyor.

Horlamayı herhangi bir anda durdurmak zor olsa da, bu problemi hafifletmek için bazı doğal yollar var. Eğer sürekli olarak horluyorsanız, solunum sisteminizde var olabilecek herhangi bir problemi ortadan kaldırmak için doktorunuza başvurmanızda fayda var.

Horlamayı durdurmak için ipuçları

horlama

  • Yan yatın: Sırtüstü yattığınız zaman, diliniz ve damağınız boğazınızın arkasına doğru düşer, hava yolunuzu kapatır ve horlamanıza sebep olur. Eğer yana doğru yatarak uyuyamıyorsanız, sırtınıza bir tenis topu koyarak uyumak gibi birkaç ipucundan yararlanabilirsiniz. Sırtüstü döndüğünüzde tenis topu sizi, yanınıza dönmenize sebep olacak kadar rahatsız eder ve yan yatmanızı sağlar.
  • Fazladan yastık kullanın: Fazladan yastık kullanarak kafanızı vücudunuzdan daha yukarıda tutmayı deneyin. Bu, hava yolunuzu açarak horlamanızı engeller.
  • Kilo verin: Eğer fazla kilolu ya da obezseniz ve kilo vermeyi gerçekten istiyorsanız, kilo vermenizi sağlayacak tüm seçenekleri gözden geçirebilirsiniz.
  • Sigarayı bırakın: Sigara üst solunum yolunuzu tahriş eder ve iltihaplandırır; bu da daha güçlü horlamanıza sebep olur. Horlamayı durdurmak ve yaşam kalitenizi arttırmak için sigarayı bırakmak, iyi bir karar.
  • Uykudan önce alkolden kaçının: Uyumadan önceki 3 saat içinde alkol almak; dilinizi, bademciklerinizi ve ağzınızın çatısını gevşetir ve bu da uykunuzda her nefes alışınızda fazlaca sesli bir titreşime sebep olur.

Horlamaya karşı etkili tedaviler

çay
  • Naneyle gargara yapın: Horlamanızın sebebi grip ya da alerji ise naneyle gargara yapmak etkili bir çare olabilir. Bir damla nane yağını bir bardak soğuk suya ekleyin ve gargara yapın –sakın yutmayın. Diğer seçenek de nane çayı hazırlamak ve onunla gargara yapmak.
  • Isırganotu çayı: Eğer alerji ya da diğer üst solunum yolu problemleri yüzünden horluyorsanız, yatak odanızı havalandırabilir ve odanızdaki toz ve kirden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda, kaynar suya kurumuş yapraklar ekleyip üstünü kapatıp 5 dakika bekleyerek demlenmesini sağlayarak hazırlayabileceğiniz bir bardak ısırgan çayı içebilirsiniz. Isırganotu doğal bir antihistamin olarak bilinir.
  • Soğan: Horlamayla başa çıkmak için klasik bir yol olarak bir soğanı ikiye bölüp biraz tuzlayın ve bir tabağa koyup başucunuzda bir yere yerleştirin.
  • Tuz ve karbonat: Bu tedavi horlama probleminiz varsa, burnunuzu ve hava yolunuzu açmanıza yardım eder. Sadece bir bardak oda sıcaklığındaki suyu yarım çay kaşığı tuz ve bir tutam karbonatla karıştırın. Yatmadan önce, bir ampul şırınga yardımı ile bu karışımla burun deliklerinizi yıkayarak temizleyin.
  • Zeytin yağı ve meyane: Bu doğal ilacı yapmak için 50 gram sedef otunu bir kavanoza koyun ve üstünü zeytinyağı ile doldurun. Kapağını kapatın ve soğuk ve karanlık bir yerde 2 hafta bekletin, sonra yatmadan önce burnunuzun köprüsüne, boynunuza ve boğazınıza uygulayın.
  • Egzersiz: Kilo vermenize yardımcı olmasının yanı sıra (aynı zamanda horlamayla savaşmanın bir başka yolu), egzersiz yapmak bu rahatsızlığı azaltmanın anahtarlarından biridir. Her gün 30 dakika egzersiz yapmakla başlayın ve yakın zamanda farkı fark edeceksiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.