Hareketsiz Yaşam Tarzı Nedir? Nedenleri Nelerdir?

  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • Hareketsiz Yaşam Tarzı Nedir? Nedenleri Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 1.034 kez görüntülendi

Hareketsiz Yaşam Tarzı Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Çağımızın yaygın görülen olumsuz durumlarından biri de hareketsiz yaşam biçimidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen hareketsiz yaşam biçimi, beraberinde genel sağlığı da ciddi anlamda olumsuz etkileyebilmektedir. Bu bakımdan uzmanlar, bireylerin yaşı kaç olursa olsun, mutlak olarak hareketsiz yaşam tarzından uzak durmaları gerektiğini belirtmektedirler.

Genç yaş kuşaklarında da git gide yaygın olarak görülmeye başlanan hareketsiz yaşam tarzı, bilinenin aksine yalnızca fiziksel bakımdan değil, ayrıca ruhsal ve zihinsel bakımdan da ciddi tahribatlara neden olabilmektedir.

Hareketsiz Yaşam Tarzı Tanımlaması

Gerçek anlamda oldukça sinsi bir işleyişe sahip olan hareketsiz yaşam tarzı, bireylerin günlük olarak uzun süreli vücut hareketlerinde kısıklılık yaşaması durumudur. Genellikle fark edilemeyen hareketsiz yaşam tarzı hakkında gerekli tedbirler alınmadığı takdirde maalesef ki kronik bir hale dönüşabilmekte ve etkisi altına aldığı bireylerde kötü bir alışkanlık durumuna dönüşebilmektedir.

Hareketsiz Yaşam Tarzı Nedenleri Nelerdir?

Hareketsiz yaşam tarzına neden olabilen birçok faktörler bulunmaktadır. Bu faktörler bireylerin fiziksel yönden maruz kalabildiği olumsuz durumlar olabildiği gibi aynı zamanda ruhsal bakımdan da maruz kalabildiği birtakım olumsuz durumlar da olabilmektedir. Hareketsiz yaşam tarzına neden olan başlıca faktörler ise şunlardır;

Obezite

  • Çağımızın yaygın görülen sağlık sorunlarından obezite hastalığı, aynı zamanda hareketsiz yaşam biçiminin de önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Vücudun fazla kilo alması, beraberinde hantallaşmasına ve sonucunda ise hareketsiz bir işlev alabilmesine neden olabilmektedir.

Depresyon

  • Hareketsiz yaşam tarzı önemli nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz ki depresyon hastalığıdır. Çağımızın en yaygın görülen ruhsal hastalıklarından depresyon hastalığının özellikle de ciddi boyutlara ulaşması durumunda, hareketsiz yaşam tarzından söz edilebilmektedir.

Masa Başı İşlerde Çalışılması

  • Hareketsiz yaşam tarzının nedenlerinden biri de ofis veya diğer alanlarda uzun süreli olarak masa başı işlerde çalışılmasıdır. Günün büyük bir kısmının masa başında bilgisayar ile geçirilmesi, beraberinde vücudun hantallaşmasına ve zamanla hareketsiz bir tarz almasına neden olabilmektedir.

Aşırı Yağlı Yemeklerin Sıklıkla Tüketilmesi

  • Hareketsiz yaşam tarzının nedenlerinden biri de aşırı yağlı yemeklerin sıklıkla tüketilmesidir. Doğrudan obeziye hastalığına da neden olan bu olumsuz durum, zamanla vücudun daha hareketsiz olmasına neden olabilmekte ve sonuç olarak da hareketsiz yaşam biçiminin benimsenmesine neden olabilmektedir.

Günlük Egzersiz Çalışması Yapılmaması

  • Hareketsiz yaşam tarzının nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz ki günlük olarak egzersiz çalışmalarının yapılmamasıdır. Genel sağlık açısından da oldukça önemli olan günlük egzersiz çalışmalarının uzun süreli olarak ihmal edilmesi, vücudun daha hantallaşması ile sonuçlanabilmektedir.

Sigara Ve Alkol Kullanılması

  • Sizlere hareketsiz yaşam tarzı nedir nedenleri nelerdir hakkında önemli nedenlerden biri de sigara ve akol kullanımı olduğunu belirtmek isteriz. Genel sağlık açısından ciddi riskler taşıyan sigara ve alkolün de vücudu hantallaştırdığı ve sonucunda ise bireylerin bir müddet sonrasında hareketsiz yaşam tarzına sahip olmasına yol açabildiği uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Görüldüğü üzere hareketsiz yaşam tarzına neden olabilen birçok olumsuz faktörler bulunmaktadır. Dolaysıyla genel sağlığın korunması, il ve sosyal alanlarda başarılı olunabilmesi açısından uzmanlar tarafından yapılan tavsiyelere uyulmalı ve hareketsiz yaşam tarzından uzak durulmalıdır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.