Hamile Olduğunuzda Kaçınılması Gereken 7 Gıda

  • ALTERNATİFTIP
  • Hamile Olduğunuzda Kaçınılması Gereken 7 Gıda için yorumlar kapalı
  • 1.302 kez görüntülendi

Hamile Olduğunuzda Kaçınılması Gereken 7 Gıda

Gebe kadınlar, diyetlerine daha fazla dikkat ve dikkat göstermelidir, çünkü vücudunuza giren her şey çocuğunuzun vücuduna da girer. Ve siz ve bebeğiniz üzerinde potansiyel olarak zarar verici ve hatta ölümcül etkiler yaratabilecek bazı maddeler var.

Diyetimize eklediğimiz besinler ve besinleriz ve doğal olarak, hamileliğiniz sırasında yediğiniz yiyecekler bebeğinizin vücudunun gelişimine katkıda bulunacaktır. Hamile anneler çok dikkatli ve dikkatli yemek seçimlerini yapmak zorundadırlar çünkü ne yedikleri çocuklarının sağlığı ve gelişimi üzerinde uzun süreli bir etkiye sahip olacaktır.

Vücudunuzun gebeliğin korkunç semptomlarıyla başa çıkmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm besinleri ve iyi şeyleri, örneğin sabah bulantısı ve bebeğin sağlıklı bir vücut geliştirmesini sağlamak için iyi dengelenmiş ve dikkatli bir diyet oluşturmak çok önemlidir. ve güçlü organlar. Tüm hamile annelerin hayatlarının sonraki dokuz ayı için dini olarak kaçınmaları gereken çeşitli yiyecekler vardır ve bunları aşağıda listeledik.

İşte, bir göz atın:

1. Bazı Balık Çeşitleri

Hamilelik, balık temelli yemeklerin doldurulması için iyi bir zaman değildir ve kral uskumru, ton balığı, büyükbaş hayvan, köpekbalığı, kiremit ve kılıç balığı gibi balık çeşitleri özellikle sağlıksızdır çünkü aşırı derecede yüksek miktarda civa taşırlar. Anne ve bebeğin sağlığı için zarar veren.

Araştırmalar, aşırı cıva maruziyetinin bebeğin merkezi sinir sistemine ciddi zarar verebileceğini ve ayrıca motor fonksiyonlarında, psiko-sosyal yeteneklerinde ve zihinsel kapasitelerinde bozulmalara neden olabileceğini ortaya koymaktadır. Ancak, bu hiçbir şekilde, deniz ürünlerini diyetinizden tamamen uzaklaştırmanız gerektiğini gösterir, sadece cıva cinsinden düşük balık türlerini seçtiğinizden ve zararlı kirleticiler içermediğinden emin olun.

Balık yemeniz gerekiyorsa, somon ve sardalya gibi daha güvenli çeşitleri tercih edin, çünkü bunlar civa cinsinden önemli ölçüde düşüktür ve omega-3 yağ asitlerinde inanılmaz derecede yüksektir.

2. Pastörize edilmemiş peynir

Pastörize edilmemiş veya brie peyniri, hamile kadınlar için çok daha büyük bir potansiyel virüs riski taşıdığından son derece sağlıksız bir seçenektir. Bunun farkında olmayanlar için, pastörizasyon işlemi, üreticiler tarafından, gıda maddelerinde bulunan tüm patojenleri ortadan kaldırmak için bir alet olarak ısıyı kullanmak için yaygın olarak kullanılmaktadır. ABD genelinde marketlerde bulunan ünlü peynir çeşitleri ve markaların neredeyse tamamı, ambalajlanmadan ve piyasada bulunmadan önce pastörizasyondan geçmektedir.

Ancak, birkaç yumuşak peynir ve pastörizasyondan geçmeyen lezzetli çeşitler vardır. Görüyorsunuz, bu peynirler, annenin ve bebeğin sağlığına zarar verebilecek çok daha fazla listeria riski taşıyor. Bu nedenle, etikette listelenen tüm malzemeleri ve diğer bilgileri dikkatle okuyun ve sepete eklemeden önce, pastörize edilip edilmediğini kontrol edin.

3. Ham veya Az pişmiş Et ve Deniz Ürünleri

Suşi, orta-az pişmiş biftekler ve balık çeşitleri gibi çiğ ve az pişmiş et veya deniz mahsulleri her türlü için en sevdiğiniz yemek somon suşi rulo yemeyi bile düşünmüyor, sizi ve bebeğinizi salmonella maruz bırakma endişe verici yüksek bir risk taşımak zehirlenme. Araştırma her yıl salmonella zehirlenmesinin 1.2 milyon hastalığa, 23.000 hastane yatışına ve yalnızca ABD’de 450’den fazla ölüme neden olduğunu ortaya koymaktadır.

Salmonella zehirlenmesi, korkunç mide krampları, ateşi ve ishal ile ortaya çıkar. Hamile olan kadınlar, salmonella enfeksiyonlarına karşı olumsuz tepkiler alma konusunda daha büyük bir risk oluşturma eğilimindedir ve bu zararlı bakteriler bebeğe ciddi zararlar verebilir.

Salmonella, korkunç ishal ataklarına yol açtığı için, vücudun aşırı derecede susuz hale gelmesine neden olur, bu da genellikle rahmi anormal ve erken olarak kasılmaya zorlayabilir. Sadece çiğ ve az pişmiş et veya deniz ürünleri ile risk almaktan kaçınmalısınız.

4. Deli et

Gebe kadınlar, şarküteri tüketiminden kesinlikle kaçınmalıdır çünkü listeria, listeriosis olarak bilinen bir hastalığın gelişimine yol açan tehlikeli bir bakteri taşır. Listeriyozun yaygın semptomları ishal, boyun ve omuzlarda sertlik, ateş ve baş dönmesi baş ağrılardır.

Hamile kadınlar, listeria’nın zarar verici etkilerinden muzdarip olma riski altındadır ve hatta bir düşükle sonuçlanabilir. Sadece bir tavuklu sandviç ya da diğer tavuk bazlı mezeleriniz varsa, tavuk göğsü parçaları hazırlayın ve ev yapımı tavuk yemekleri için dilimleyin.

5. Füme deniz ürünleri

Hamilelik, hayatınızın zamanının, gözlerinizi bir an önce somon füme simitinden ayırmanız gerektiğidir. Gördüğünüz gibi, bütün şarküteri etleri gibi, füme deniz ürünleri de listeria taşıyabilme potansiyeline sahiptir.

Eğer balık bazlı yemekler yiyenlere bayılacak olursanız, cıvıldayan balık çeşitlerini seçmeniz önerilir ve her zaman kendinizi evde pişirerek vücudunuza giren tüm malzemeleri kontrol edebilirsiniz.

Restoran yapımı deniz ürünleri gibi lezzetli olmayabilir, ama kesinlikle sizi ve bebeğinizi hasta olmayacak.

6. az pişmiş yumurta

Zengin bir avokado tost ile haşlanmış yumurta yiyen bir alışkanlığınız varsa, kendinize bunun salmonella ile kontamine olma riskine girebilecek başka bir endişe olduğunu hatırlatın.

Az pişmiş ve akıcı yumurtaları önlemek için değil, aynı zamanda tüm yumurta ürünlerinden uzak durmanız gerektiğini düşünmek önemlidir. Bu, eggnoglar, Sezar salatası sosları, ev yapımı dondurmalar ve az pişmiş ve çiğ yumurta kullanan diğer tatlılar gibi öğeleri içerir.

7. Ham lahana

Yonca filizi, maş fasulyesi ve diğerleri gibi ham filizler inanılmaz derecede sağlıklıdır ve bakterilerle doludur, fakat aynı zamanda salmonella gibi bakteri kaynakları olma eğilimindedirler. Hamilelik sırasında, çok daha büyük bir kirlenme riski taşıdığından, her çeşit filizden kurtulmak en iyisidir.

Bazı deli etleri veya pastörize edilmemiş peynirleri kazara yerseniz, panik yapmanın bir sebebi yoktur. Çoğu durumda, çok fazla yemediyseniz bir şey hissetmeniz mümkün değildir.

Bununla birlikte, alerjinin ya da rahatsızlığın başlangıcını gösteren tüm belirtiler ve semptomlara dikkat edin ve bu semptomları tespit etmeli, ASAP doktorunuza acele etmeli ve uygun bir tedavi için ona başvurmalısınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.