Gül Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıldır

  • HASTALIKLAR
  • Gül Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıldır için yorumlar kapalı
  • 1.482 kez görüntülendi

Gül Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıldır

Halk arasında gül hastalığı olarak bilinen cilt rahatsızlığının tıp literatüründeki adı roza veya rosa hastalığıdır. Bu yazımızda gül hastalığının nedenleri belirtileri tedavisi ve bitkisel tedavi yolları hakkında bilgiler vereceğim.

Roza kimi zaman rosa, gül hastalığı veya gülleme gibi isimlerle de anılmaktadır. Roza stres, sıkıntı, menopoz, güneş gibi nedenlerle ortaya çıkan mide rahatsızlıklarıyla da paralellik gösteren bir cilt hastalığıdır. Başlangıcında öncelikle sivilceye benzeyen bir doku çıkar, sonra bu doku döküntü haline dönüşür ve kırmızı bir halka halini alır. İltihaplı ve iltihapsız kırmızı kabartılar ile yüzdeki yanma hissi en belirgin bulguları olmakla birlikte roza hastalığı, reflü ve mide ülseri ile eş zamanlı olarak ortaya çıkabilir.

Hastalığın Nedeni Nedir?
Hastalığın nedeni belli değildir. Sebebi bir bakteri veya mantar enfeksiyonu değildir. Ayrıca bir alerjik reaksiyon da değildir. Herhangi bir iç hastalıkla ilişkisi yoktur.

Bir virüsün bu döküntüye neden olabileceği düşünülebilir. Diğer viral enfeksiyonlardaki gibi hastada halsizlik ve yorgunluk bulunabilir. Fakat hastalığın virüs enfeksiyonu sonucunda oluştuğu ispatlanmamıştır. Diğer virüs enfeksiyonlarının aksine Pitriasis rozasea kişiden kişiye bulaşmaz.

Belirtileri: İltihaplı sivilceler veya iltihaplı olmayan kırmızı kabartılar, Yüzde yanma hissi, Yüz bölgesinde, alında, yanak, burun ve göz çevrelerinde kaşıntı, kızarıklık, yanma hissi ve döküntülerdir. Kaşıntıların şiddeti bazen artabilir ve göz çevresinde de zaman zaman ağrılar hissedilir.

Tedavi Alternatif Tıp: Reishi mantarı, at kestanesi, karahindiba, üzüm çekirdeği, sentella bitkisi roza hastalığında kullanılan bitkilerdir. Bu bitkilerin içinde bulunduğu ürünler piyasada mevcuttur. Bu bitkileri doktor kontrolünde kullanmanız tavsiye edilir.

Tedavi Modern Tıp: Hastalık kronik özellik gösterdiğinden erken teşhis edilmelidir. Siz ne yaparsanız yapın, ne kullanırsanız kullanın, hastalık çoğu zaman 2-6 ay sürer Gül hastalığının nedeni bilinmiyor. Genetik faktörler stres parazitler bakteriler hastalığın oluşmasında etken olabileceği düşünülen şüpheli sebeplerdir. Sıcak olmayan ılık banyolar yapılması tavsiye edilir. Döküntüyü arttıracak fiziksel aktivitelerden kaçınılması önerilir.

Bu yazı gül hastalığının tedavisi belirtileri, gül hastalığının ilacı nedeni, gül hastalığının sebepleri sebebi nedenleri, gül hastalığı nedir neden olur nerelerde çıkar, gül hastalığı nasıl olur geçer oluşur iyileşir, gül hastalığına ne iyi gelir iyi gelen kremler bitkisel çözüm nedir konusunda yazılmıştır.

gül hastalığına ne iyi gelir, roza hastalığı nasıl geçer, roza hastalığı bitkisel tedavi, gül hastalığına iyi gelen kremler, roza hastalığı, rosa hastaligi, saglikvegebelik com, gül hastalığına iyi gelen bitkiler, gül hastalarının yememesi gereken sebze ve meyveler neler, gül hastalığı

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.