Göz Çevresinde Kapağında Üstünde Ağrı Neden Olur Sol Ve Sağ Göz Ağrısı

  • Genel Sağlık
  • Göz Çevresinde Kapağında Üstünde Ağrı Neden Olur Sol Ve Sağ Göz Ağrısı için yorumlar kapalı
  • 1.361 kez görüntülendi

Göz Çevresinde Kapağında Üstünde Ağrı Neden Olur Sol Ve Sağ Göz Ağrısı

Göz ağrısı gözün iltihaplanmasından göz kuruluğuna kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Göz ağrısı gözün içinde, göz kapağında gözün içinde de meydana gelebilir. Sağ gözde veya sol gözde ortaya çıkabilir. Gözde batma, yanma, gözde kızarıklık, çapaklanma, bulanık görme ve hatta göz kapağında şişmeye, göz çevresinde ağrıya da neden olabilir.

Göz Ağrısı Neden Olur?

  1. Göz enfeksiyonu (Gözün iltihaplanması)
  2. Göz nezlesi
  3. Kontak lensten gözün tahriş olması
  4. Gözde arpacık çıkması
  5. Göz tansiyonu
  6. Göz migreni
  7. Blefarit (göz kapağı kenarındaki iltihap)
  8. Solaryum (yan etki olarak görülebilir)
  9. Çıplak gözle kaynak yapmak
  10. Uzun süre bilgisayar ya da televizyon başında kalmak
  11. Stres
  12. Göze cisim kaçması
  13. Yüksek tansiyon
  14. Sinüzit
  15. Konjunktivita
  16. Göz alerjisi
  17. Göz kuruluğu
  18. Glokom, Göz içi basıncının yüksek oluşu
  19. Göz Zarı İltihabı
  20. Katarakt

Göz Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Gözünüzde ağrı varsa Göz doktoruna gitmelisiniz.

Göz Ağrısı Nasıl Geçer, Göz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Soğuk Kompres Ve Sallama Çay Poşedi

Soğuk uygulama göz ağrısını geçiren etkili yöntemlerdendir. Bunun için sıcak su torbasını soğuk su ile doldurup ağrıyan göze tutabilirsiniz. Bir diğer yöntem de buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir atlete sarın ve ağrıyan gözünüze bunu tutun. Soğuk uygulama gözdeki ve göz çevresinde oluşan iltihabı, ağrıyı giderir, gözdeki batmanın, yanmanın geçmesine yardımcı olur.

Sallama çay poşedini de soğuk uygulama için kullanabilirsiniz. Bu yöntem yalnızca soğuk uygulamadan çok daha etkilidir. Hatta göz ağrısını geçiren en etkili yöntem denilebilir. Sallama çay poşedini bir bardak sıcak suda birkaç dakika bekletin. Ardından buzluğa koyup soğuyana kadar buzlukta tutun. Buzluktan çıkarttığınız soğuk çay poşedini artık gözünüze tutabilirsiniz. Bu uygulama için siyah çay, yeşil çay ve papatya çayı sallama poşedini kullanabilirsiniz. Çay poşetlerinin içindeki çaylar antioksidan açısından zengin olduğundan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğundan şişliği, ağrıyı ve yanmayı hızlı bir şekilde geçirirler.

Salatalık Dilimi

Salatalık yatıştırıcı ve ağrı giderici özelliği sayesinde göz ağrısından kurtulmakta yardımcı olacaktır. 2 dilim salatalığı soğuk suya koyup 2-3 dakika bekletin. Soğuk sudan alıp 10 dk boyunca gözlerinize koyun. Göz ağrınız geçene kadar bu işlemi tekrar edin.

Alo Vera

Aloe vera binlerce yıldır hastalıklara şifa için kullanılan harika bir bitkidir. Antimikrobiyal bileşikler ve antioksidanlar içerdiğinden göz ağrısının geçmesinde önemli rol oynar. Aloe vera yaprağını ortadan uzunlamasına ikiye bölüp içinden 1 tatlı kaşığı kaşığı aloe verayı çıkarın. 1 tatlı kaşığı aloe vera ile 1-2 yemek kaşığı soğuk suyu karıştırın. Pamuğu bu karışıma batırıp göz kapaklarınıza koyup 10 dk boyunca tutun. Bu uygulamaya günde 2 kez devam edin. Aloe vera yaprağını internet üzerinden yahut bitki satan yerlerden satın alabilirsiniz.

Gül Suyu

Gül suyu da göz ağrısını geçiren doğal yöntemlerdendir. Ellerinizi güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından pamuğu gül suyuna batırıp hafifçe sıkın. Gözlerinizi kapayıp bu pamuğu göz kapaklarınıza 10-15 dk boyunca tutun. Bu işlemi yapmadan önce kullanacağınız gül suyunu buzlukta tutup soğuk olarak kullanmak daha etkili olacaktır. Günde 2-3 kez bu yönteme devam edin.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi de enfeksiyonlardan kaynaklanan göz ağrısına anında rahatlama sağlar. Bunun nedeni, elma sirkesinin gözleri etkileyen bakterilerle savaşmada yararlı olan malik asit içermesidir. 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Pamuğu bu karışıma batırıp hafifçe sıkın. Gözlerinizi kapatın ve bu pamuğu ağrıyan göz kapağınızın üzerine 10 dk boyunca tutun. Bu uygulamaya günde 1-2 kez devam edin.

Ballı Süt Uygulaması

Ballı süt de göz ağrısına deva olabilen yöntemlerdendir. Balın antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bilinmekte olup konjunktivit ve diğer göz enfeksiyonlarını etkili bir şekilde doğal yoldan tedavi edebilmektedir. Ilık süt ise gözdeki tahrişi ve iltihaplanmayı gidermeye yardımcı olur. 1 tatlı kaşığı ılık süt ile 2-3 damla balı güzelce karıştırın. Eczaneden boş damlalık satın alıp bu karışımı içine dökün. Ağrıyan gözünüze bu karışımdan bir, iki damla dökün. Gözlerinizi birkaç dakika kapalı tutun. Daha sonra gözü su ile yıkayın. Ağrı geçene kadar günde 2 kez bu işleme devam edin.

Patates Suyu

Patates hemen hemen her mutfakta bulunan şifa dolu bir bitkidir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde göz ağrısına bitkisel çözüm yöntemlerindendir. Patatesin kabuklarını soyun. Soyduğunuz patatesi dilimleyip katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa soyulmuş patatesi rendeleyip süzgeçten çıkararak da suyunu çıkarabilirsiniz. Elde ettiğiniz patates suyuna pamuğu batırıp ağrıyan gözlerinize 15 dk boyunca tutun. Bu uygulama her gün özellikle gece uyumadan önce devam edin.

Kişniş Yaprağı

Kişniş yaprağı göz ağrısını ve gözdeki enfeksiyonu gidermek için yüzlerce yıldır kullanılagelmiş bir bitkidir. Astringent özelliği sayesinde gözdeki enfeksiyonu tedavi edip ağrıyı giderir. Kişniş yapraklarının katı meyve sıkacağına atıp suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa yaprakları rendeleyip ve süzgeçten geçirip de suyunu çıkarabilirsiniz. Eczaneden göz damlalığı alıp ağrıyan göze 2 damla kişniş yaprağı suyu damlatın. Günde 2 kez bu yönteme devam edin.

Toz Zerdeçal

Zerdeçalin antimikrobiyal bileşenleri gözdeki enfeksiyonu tedavi edecektir. Ayrıca antioksidan içeriği ve antienflamatuar özellikleri ile gözdeki şişmenin inmesini ve yorgunluğun rahatlamasını sağlar. 1 bardak suyu cezveye koyup ılınana kadar ısıtın. İçine yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal koyup karıştırın. Bu karışımı damlalığa koyup ağrıyan göze 1 damla dökün. Günde 2 kez bu yönteme devam edin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.