Göz Çapaklanması ve Tedavisi

  • GÖZ HASTALIKLARI
  • Göz Çapaklanması ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.646 kez görüntülendi

Göz Çapaklanması ve Tedavisi

Göz çapaklanmasının en fazla görüldüğü yaş grubu hiç şüphesiz bebeklerdir. Ancak bebeklerde görüldüğü kadar olmasa da yetişkinlerde de sıkça görülen göz çapaklanmaları ciddiye alınması

gereken ve hatta çoğu zaman ciddi bir göz rahatsızlığının belirtisi olabilen bir göz sorunudur. Gözlerde çapaklanmanın en önemli belirtileri arasında gözlerde görülen kızarıklıklar, kirpiklere yapışan kepek benzeri oluşumlar ve gözlerde sulanma ile birlikte görülen kızarıklıklardır.

Bebekte, gözde sürekli çapak, akıntı oluşması genellikle gözyaşı kanalının tıkanıklığına bağlıdır. Gözyaşı kanalı, gözden buruna uzanan, gözyaşlarını buruna ulaştıran bir kanaldır. Bu kanal bebekte bazen tıkalı olabilir. Çocuk doktoru, bebeğin muayenesinde kanal tıkanıklığını saptarsa masaj önerecektir. Bu durum, genellikle 6 aya kadar düzelir. Düzelme olmazsa, bebeği göz doktorunun görmesi gerekecektir. Bazen de, bebeklerde doğum sırasında aldığı bir enfeksiyon nedeniyle gözlerde kızarıklık, çapak görülür.

Bebeklerde ve çocuklarda temmuz ağustos gibi sıcaklığın iyice kendisini hissettirdiği yaz aylarında görülen gözlerdeki çapak, ebeveynlerin bu konuda duyarlı olmasını ve bir an önce doktora gitmesini gerektirmektedir. Zaten bu konuda ihtisas yapmış bir çok göz mütehassısı da bebeklerde görülen gözdeki çapaklanmalara karşı duyarlı olunması gerektiği, ihmal edilmesinin görme kaybına sebep olacak sonuçlar doğurabileceğini söylüyorlar.

Gözdeki çapaklanmanın doğuştan kaynaklanan bir sorun olabileceği ve gözyaşı drenaj kanallarının tıkalı olmasına bağlı oluşabileceğini, bu durumun doğumdan sonraki ilk 6 ay içinde ilaçla ya da 9–12 ay arasında da cerrahi operasyonla çözümlenebilmektedir.

İleri yaşlarda karşılaşılan ve gözün mikrop kapması sonucu konjonktivite bağlı oluşan çapaklanmaların ise dikkat edilmesi gereken bir durum olup hekim kontrolüne alınmayan çapaklanmalar görme kaybına kadar varan önemli sorunlar yaratabilmektedir.

Göz kapak içi ve dış bölgesinin mikrop kapması sonucu meydana gelen çapaklanmaların mutlaka ilaç tedavisine alınması gerekmektedir. Çapaklanma gerekli önlemler alındığında, birkaç gün içerisinde iyileşen ve ileriye dönük sorunlar yaratmayacak bir durumdur. Ancak, bunun için mutlaka uzman hekimin yazdığı ilaçları kullanmak gerekir. Çapaklanmanın meydana geldiği bölge ve iltihabın çeşidine uygun ilaç kullanmak son derece önemlidir. Konu, ihmale gelmez. Hekime başvurulmaması ya da yanlış ilaç kullanımı sonucu ilerleyen iltihap görme kaybına ve hatta korneanın delinmesine neden olabilir.

Bebeklerde göz çapaklanması bulaşıcı da olabilmektedir. Bu noktada, alınacak en iyi önlem hijyen kurallarına uymaktır. Özellikle çocukların çapaklanan gözlerini kaşımalarının önlenmes ve çocukların bu konuda uyarılmaları gerekmektedir. Aile bireylerinin ya da aynı yerde yaşayan insanların ortak havlu kullanmalarının hastalığın bulaşmasında etkilidir.

Bu yazı göz çapaklanmasının nedenleri, göz çapaklanması neden olur, göz çapaklanması bitkisel tedavi, göz çapaklanmasına ne iyi gelir, göz çapaklanmasına bitkisel çözüm, göz çapaklanması nasıl geçer, göz çapaklanması nasıl temizlenir, göz çapaklanması nedir  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

göz çapaklanması, göz çapaklanmasına ne iyi gelir, göz çapaklanması neden olur, gözde çapaklanma, göz çapaklanmasının nedenleri, göz çapaklanmasının sebepleri, göz capagi neden olur, çocuklarda göz çapaklanmasi tedavisi, gözde çapaklanma neden olur, bebeklerde göz çapaklanmasına ne iyi gelir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.