Gaz Çıkaramıyorum, Gaz Çıkaramamanın Nedenleri Ve Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Gaz Çıkaramıyorum, Gaz Çıkaramamanın Nedenleri Ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.017 kez görüntülendi

Gaz Çıkaramıyorum, Gaz Çıkaramamanın Nedenleri Ve Tedavisi

Mide gazı ve şişkinlik, yetişkinlerde sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Siz de, (Gaz çıkaramıyorum, gaz çıkarmamı engelleyen nedenler nelerdir?)diye öğrenmek istiyorsanız, işte bu konuda doktorların bize verdiği bilgiler:

Sual: Gaz çıkarmakta güçlük çekiyorum. Gaz çıkaramama nedenleri nelerdir?

CEVAP

Genel Cerrahi Profesörü Dr. Korhan Taviloğlu’nun cevabı: (Gaz çıkaramama, bağırsak yapışıklığı, iltihabi bağırsak hastalığı, bağırsak polipleri, bağırsak tüberkülozu, intususepsiyon, kısmi bağırsak düğümlenmesi, sindirim sistemi tümörleri, bağırsak kanseri, bağırsak lenfoması, yalancı bağırsak tıkanıklığı, bağırsak melanomu, bağırsağın damar tıkanıklığı anismus, Parkinson hastalığı, endometriozis, safra kesesi taşlarına bağlı tıkanıklık, fıtık, divertikülit, rektosel, enterosel, makat sarkması, kronik kabızlık, megarektum, yabancı cisimlerin yutulması, multipl skleroz hastalığı, bağırsağın dönmesi, morfin ve benzeri maddelerin kullanımı gibi çeşitli nedenlerden meydana gelebilir. İç hastalıkları veya Genel cerrahi uzmanına başvurmalısınız. Tüm yukarıda bildirdiğimiz nedenler gözden geçirilip öncelikli olarak gaz çıkarmakta zorlanmanın sebebi tespit edilmeli ardından gerekli tedavi uygulanmalıdır.)

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 1. Tarif

Kaynayan suya 50 kuruş büyüklüğünde bir kaç dilim kök zencefil 1 su bardağı suda 5 dakika kısık ateşte kaynatınız daha sonra ılımaya bırakın.Akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı içiniz.taze olarak uygulanmalı 1 ay boyunca uygulanmalıdır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 2. Tarif

 1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda iyice ezilir ve 3-4 yudum su ile yutulur. 15 – 20 gün boyunca kullanılmalıdır. Eğer süpürge otu bulunamazsa taze veya kuru ebegümeci de kullanılabilir. Ebegümeci dövülmez direk bir bardak suya 1 tatlı kaşığı atılıp içilir. Ebegümeci çayı ayrıca huzursuz bağırsak sendromuna iyi gelir. Bunların haricinde melisa limon çayı da kullanılabilir. Melisa limon çayı gaz ve şişkinliğe iyi gelirken, ayrıca sakinleştirici etkisi vardır.

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’dan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür Tarifi
250 gram öğütülmüş tuzsuz leblebi, 100 gram öğütülmüş nöbet şekeri, 50 gram öğütülmüş damla sakızı, 50 gram rezene ve 50 gram anasonu karıştırın. Her sabah ve gece yatmadan önce bundan bir tatlı kaşığı yutun. Sabahları birer adet incir ve kayısı yemek, bir bardak ılık su içmek de yararlı olur. Ayrıca mutlaka temiz havada yürüşler yapın.

Sual: Karnımda aşırı şişkinlik yaşıyorum ve gaz çıkaramıyorum, kabızlık sorunu da yaşıyorum. Hatta bu şişkinlikten nefes almakta zorlanıyorum. Doktor, karın kaslarımın yok denecek kadar zayıf olduğunu, karın kaslarımı güçlendirmem gerektiğini bildirdi. Bu yaşadığım sorunlar karın kaslarımın zayıflığından mıdır?

CEVAP

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şengül’ün cevabı: (Karın kaslarının bu durumla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Gastroenteroloji uzmanına başvurmanızı tavsiye ediyorum, doktor gerek duyarsa gaz çıkaramamanızın gıda intoleransından kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırabilir.)

Sual: Sürekli kabızım, gaz çıkaramıyorum. Gaz çıkarırken bile çok ağrım oluyor. Doktora gidiyorum sindirim rahatlatıcı ilaçları veriyor. Kullanıyorum bitince baştan başlıyor. Gitmediğim doktor kalmadı, ne yapayım?

CEVAP

Genel Cerrahi Dr. Recep Uğur Gül’ün cevabı: (Durumunuz irratabl bağırrsak sendromundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. İrratabl bağırsak sendromu, kronik bir bağırsak problemidir. Bağırsaktaki yararlı bakterileri çoğaltarak bu hastalıkla mücadele edilebilir. Solgar in advanced acidophilus oluş tabletinden 1 adet günde içiniz, sabırla 10 gün kadar bekleyin sonuç alırsınız.)

Sual: Midemde çok gaz birikiyor ve bu gazı çıkaramıyorum. Bu durum neden olur, nasıl geçer?

CEVAP

Dr. Nafiz Gözoğlu’nun cevabı: (Önce bu durum neden kaynaklanıyor tespit ettirmek için doktora görünmelisiniz. Çok konuşma, sakız çiğneme, gazlı içecekler, hareketsiz yaşam, çay içme alışkanlığı, hızlı yemek yeme, çiğnemeden yutma, sigara içme gibi durumlarda mideye gaz dolar ve asit salınımı artar. Elinizi sağdan sola yuvarlak hareketlerle karnınızın üstünde dolaştırın, yani elinizle karnınıza masaj yapın. Hergün bol su için. Ayak ve karın bölgenizi sıcak tutun. Az ve sık yiyin.)

Gaz Sıkışması Sancısı Belirtileri Ve Kesin Çözüm Gaz Giderici Bitkiler Tıklayını

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.