Fare Kulağı

Fare Kulağı

Fare Kulağı

Fare Kulağı  (Veronica beccabunga)

Farekulağı, aynı zamanda yabani mercanköşk olarak da tanınır.

Tanımı : Körpe ve suyu bol bir bitki olarak çay kenarlarında ve su hendeklerinde yetişir, Sürüngen, uzun bir kökü vardır ve kökün her budağından bir sürgün çıkar. Yaprakları karşılıklı, pürüzsüz ve epeyce geniştir. Ana gövdeden süren saplar kısadır ve uçlarında, yuvarlak ve uçları sivrice beş küçük taç yaprağı bulunan birçok küçük mavi çiçekleri vardır.Yabani mercanköşk bitkisel tedavi edici özellikler taşır.

Fare Kulağı Bitkisinin Kullanılan Parçası : Bitkinin kendisi kullanılarak tedavi metodu oluşturulur.

Su teresi gibi salatalarda yenebilir. Sağlığa zararlı her şeye iyi geldiği, kanı temizlediği ve iskorbüt hastalığına iyi geldiği bilinir. Diğer özellikleri yanında bu bitkide tanen acı ve uçucu bir tür yağ ve sülfür vardır.

İyice yıkanmış ve dövülmüş yapraklarından yapılan lapa dıştan uygulanmak üzere ülsere, yanıklara ve dolamaya iyi gelir.Bu gibi ender rastlanan bitkilerin ne kadar faydalı olduğu düşünülürse tedarik etmek için hiç beklememek gerekir.Lapa kıvamında hazırlanan fare kulağı bitkisi merhem özelliği taşır.

Bu bitkinin demleme yolu ile elde edilen suyu ile yapılan pansumanlar çıbanlara, apselere ve sivilcelere yararlıdır.Cildinizde bu gibi istenmeyen faktörlerden kurtulmak istiyorsanız bu bitkinin çayı tadılmaya değerdir.

Kullanılışı : Yarım litre kaynamakta olan suya 30 gram kadar kuru ot atılır ve alınan dem soğutulduktan sonra sık sık bir su bardağı içilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.