Evde Doğal Diş Macunu Yapımı

Evde Doğal Diş Macunu Yapımı

Günümüzde çoğu insanlar güne diş fırçalamayla başlıyor ve bitiriyor. Fakat, her gün kullandığınız diş macununun  sağlığınız için gerçekten iyi olup olmadığını merak ettiniz mi hiç ? Ticari diş macunları birçok zararlı toksin içerir. En yaygın olanları fluorür, triklosan ve sodyum lauril sülfattır .Triklosan, hormon düzenlemesini değiştiren iyi bilinen bir endokrin bozucu maddedir. Köpük ajan olarak kullanılan sodyum lauril sülfat olası bir kanserojendir. Ayrıca diş etlerinizi tahriş edebilir ve diş eti iltihabına katkıda bulunan kalıcı ve  tahriş edici bir maddedir. Florür ise kemik ve bronz bezinizi, hatta beyin işlevinizi etkileyebilir.

Ticari diş macunlarında kullanılan zararlı maddelere baktığımızda, evde kendi doğal diş macunumuzu yapmak daha sağlıklıdır ayrıca yapması çok kolaydır. Yapacağınız diş macunun’da kullanılan maddeler pratik , kullanılabilir ve ağız sağlığı için son derece yararlıdır. Ayrıca, size ticari ürünlerden çok daha az harcamaya mal olacak. Kullanılacak maddelerin  yararlarına bir göz atalım;

* Organik Hindistan cevizi yağı :

Organik  hindistancevizi yağı laurik asitte anti-inflamatuar ve antimikrobiyal etkilere sahiptir. Dişlerdeki plakların azalmasına yardımcı olabilir ve diş ağrısı, ağız kokusu ve diş eti hastalığı gibi sorunları önleyebilir. Bir araştırmada, susam ve zeytin yağlarının yanı sıra hindistancevizi yağının ağız sağlığının korunması ve geliştirilmesinde değerli koruyucu ajanlar olarak kullanılabileceği belirtilmektedir.

* Karbonat :

Sodyum bikarbonat olarak da bilinen karbonat, aşındırıcı bir ajan görevi görür ve inci beyazlarınızı beyazlatır ve aydınlatmaya yardımcı olur. Ağızdaki asitleri nötralize eder, böylece ağız kokusu şansını azaltır. Bir araştırmaya göre, karbonat dişlerdeki plağı daha etkili bir şekilde uzaklaştırıyor. Bu sonuç, çeşitli çalışmaları analiz ettikten sonra yapılmıştır.

*Zerdeçal :

Ev yapımı diş macununda kullanılan zerdeçal genel ağız sağlığı için iyidir. Diş ağrısı ve diş eti iltihabı gibi diş problemlerini anti-plak, anti-inflamatuvar ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı tutmaya yardımcı olur. Ayrıca dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olur. Zerdeçal gargaranın plak kontrolünde ve diş eti iltihabının önlenmesinde etkili olduğu keşfedildi.

*Nane Özü :

Nane özütü, esas olarak evde yapılan diş macununa hoş bir tat vermek için kullanılır. Artı, boşluklarla bağlantılı biyofilm oluşumunu engelleyebilecek terapötik yararları da vardır. Eski zamanlarda, insanlar ağız kokusu ile mücadele etmek (ağız kokusu) ve dişlerini beyazlatmak için toz nane yaprakları kullanırdı.

Evde Yapılmış Doğal Diş Macunu Tarifi;

Tarif 1

İhtiyacınız olacak şeyler:
Organik hindistancevizi yağı
Karbonat
Zerdeçal tozu
Nane özütü (isteğe bağlı)


1. Bir kap içine 2 çorba kaşığı organik hindistancevizi yağı koyun.. 2 çorba kaşığı kabartma tozu ekleyin.İsteğe bağlı olarak, 10-15 damla nane nane ekstraktı kaseye ekleyin.Son olarak, zerdeçal tozu yarım çay kaşığı ilave edin. Pürüzsüz pasta benzeri bir kıvama gelinceye kadar, malzemeleri metalik olmayan bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.Ev yapımı diş macunu kullanıma hazırdır.

Tarif 2

1 çay kaşığı Karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı ozon yağı
yarım çay kaşığı nane yağı ve yeterince gliserin, malzemeyi krem haline gelinceye kadar karıştırın, kapalı bir kapta saklayın . Günde iki kez dişlerinizi bu karışımla fırçalayın.

Tarif 3

Diş Beyazlatmak için 2 çay kaşığı limon suyu, 2  çay kaşığı karbonat karıştırın ve bir pamuk yardımıyla dişlerinize sürün 30 saniye sonra dişlerinizi fırçalayın.

Bu diş macunu buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Kullanmanız gerektiğinde küçük bir spatula veya kaşıkla küçük miktarda alın.
Karışımı diş fırçanıza yaymak için kaşığı kullanın.
Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın, öne ve arkaya eşit derecede dikkat edin. Bu ev yapımı diş macunu, sabun içeriği içermediğinden köpük beklemeyin.
Ağzınızı ılık suyla iyice çalkaladığınıza emin olun.
Zerdeçal lekeleri önlemek için diş fırçanızı ve kaşığı iyice yıkayın.
Not: Diş fırçasını asla doğrudan diş macununa daldırmayın.Bu ev yapımı diş macununun tadını geliştirmek için, karışıma 1 çay kaşığı nane yağı ekleyebilirsiniz.
Ev yapımı diş macununuza bentonit kili gibi mineral killer de ekleyebilirsiniz.
Uçucu yağların emilmemesi gerektiği için ekstre yerine nane yağı kullanmayın.
Eğer dişlerinizi zerdeçal boyama konusunda endişelendiriyorsanız, bunu yapmayacağından emin olunuz.
Diş macunu bir pipet torbasında saklamak üzere seçebilirsiniz. Köşeyi biraz kesip diğer diş macunu gibi sıkıştırmanız yeterlidir.
Ev yapımı Diş macunu birkaç ay kullanılabilir.
Diş macunu kurumaya başlarsa, biraz daha fazla hindistancevizi yağı ekleyin ve kullanmadan önce iyice karıştırın.
Bu karışımla dişlerinizi günde iki kez fırçalayın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.