En Tehlikeli Bulaşıcı Hastalıklar Nelerdir

  • BULAŞICI HASTALIKLAR
  • En Tehlikeli Bulaşıcı Hastalıklar Nelerdir için yorumlar kapalı
  • 1.645 kez görüntülendi

En Tehlikeli Bulaşıcı Hastalıklar Nelerdir

En Tehlikeli Bulaşıcı Hastalıklar

Oldukça hızlı yayılan ve insan sağlığını tehdit eden bazı hastalıkların günümüzde hala tedavisi bulunamamıştır ve insanların ölümlerine neden olmaktadır. Bu tehlikeli hastalıklar çeşitli yollarla insanlara geçmekte ve ne yazık ki ölümlere yol açmaktadır. Geçmişte ölümlere neden olan salgın hastalıklara karşı günümüzde birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Ancak mutasyon geçirebilen virüslerin neden olduğu hastalıklara karşı ne yazık ki günümüzde modern tıpta çaresi kalmıştır.

Aids:

Bağışıklık sistemini çökerterek kişinin ölümüne neden olan Aids hastalığı, günümüzde tedavisi hala bulunamamış bir hastalıktır. İlk olarak maymunlardan insanlara geçen ve daha sonrasında hızla yayılan Aids, kan yolu ve cinsel yolla geçmektedir. Bu yollar dışında herhangi bir şekilde insandan insana bulaşmamaktadır. Aids’den korunmak için cinsel ilişki sırasında korunmalı, açık yaralarla temas etmemeli, sağlık kuruluşlarında kan verirken gerekli hijyen koşulları sağlanmış yerleri tercih etmelisiniz. Her sene düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçmekte oldukça faydalı olur. Aids hastalığı herkesi öldürmemektedir. Kimi insanlar bu hastalığı sadece taşıyıcı olarak bulundururlar ve hayatlarına normal bir şekilde devam edebilirler. Ancak bu taşıyıcı kişilerden çocuklarına ve eşlerine bu hastalık bulaşıp onların ölümüne neden olur. Bu yüzden düzenli doktor kontrolü oldukça önemlidir.

Grip:

Grip virüsü mutasyona uğrayabilen ve her seferinde daha da güçlenebilen bir virüstür. Solunum yolu ile bulaşan grip virüsünün bazı türleri insan hayatını tehdit eden ve ölümle sonuçlandıran etkilere sahiptir. Özellikle son yıllarda büyük bir salgın haline gelen ve birçok kişinin ölümüne neden olan Domuz gribi, tehlikeli grip virüsü türlerindendir. Kış aylarına girmeden önce grip aşısı yaptırmak, beslenmeye dikkat etmek, vitamin kullanmak ve başkaları ile ortak eşyalar kullanmamak sizi bu virüse karşı koruyucu olacaktır.

Ebola:

Ebola virüsü Afrika kıtasında görülen ve büyük ölümlere yol açan salgın bir hastalıktır. Temas ve hava yoluyla bulaşan Ebola virüsü, şiddetli ateşlenme sonrasında kanamalarda devam ederek kişinin ölümüne neden olur. Ebola virüsüne karşı Dünya sağlık örgütü tedbirler alsa da bu salgın hastalığa karşı herhangi bir tedavi yöntemi geliştirilememiştir ve her yıl binlerce kişinin ölümüne neden olmaktadır.

Kolera:

Kirli içme suları, umumi tuvaletler ve temiz olmayan yerlerde bulunan bu hastalık ölümle sonuçlanan tehlikeli bir virüstür. Özellikle okullarda gerekli hijyen koşulları sağlanmadığı zaman çocuklara bulaşan ve erken teşhis yapılmadığında ölümlere neden olan bu virüse karşı öncelikli tedbir önlemi temizliktir. Kişisel korunma yöntemleri ise kirli içme sularından uzak durmak, umumi tuvaletleri mümkün olduğunca kullanmamak olarak sıralanabilir. Yüksek ateş, sürekli kusma, ishal ve vücudun hızlı bir şekilde su kaybetmesi olarak belirtilen gösteren bu hastalığa karşı mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna vakit kaybetmeden gidilmesi gerekir.

Tetanos:

Tetanos hastalığı paslı, kirli ve küflü metal yüzeylerden geçmektedir. Bunun yanı sıra topraktan, ahşap yüzeylerden ve kan yoluyla da bulaşmaktadır. Özellikle paslı yüzeylerin deride neden olduğu kesikleri sonucunda bulaşan bu hastalığa karşı günümüzde aşı tedavisi geliştirilmiştir. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilerek aşı yaptırıp bu ölümcül hastalığa karşı tedbir alabilirsiniz. Aksi takdirde hastalık ilerlediği zaman geri dönüşü yoktur ve ölümle sonuçlanır.

Hepatit:

Sarılık hastalığı olarak da bilinen Hepatit, ölümle sonuçlanan ve karaciğerin iflas etmesine neden olan bir hastalıktır. Günümüzde aşı ile tedbiri alınmakta ancak gene de hastalık çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir. Bu hastalığa karşı korunmak için senelik düzenli doktor kontrolü şarttır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.