En Çok Karşılaşılan 7 Psikolojik Hastalık

  • PSİKİYATRİ
  • En Çok Karşılaşılan 7 Psikolojik Hastalık için yorumlar kapalı
  • 1.437 kez görüntülendi

En Çok Karşılaşılan 7 Psikolojik Hastalık

Psikoloji insanların ruh hallerini tanımlayan ruh bilimidir. Ruhunuz haliniz olumsuz yönde etkilenirse ve bunu dışarı aktarırsanız psikolojik hastalığınız olabilme durumunuz ortaya çıkar. Peki psikolojik hastalık türleri nelerdir?

Depresyon

Depresyona girmenin belli başlı nedeni yoktur. Uzmanlar yaşanılan birçok koşulun bir araya gelmesi ile depresyonun yol açabileceğini açıklamaktadırlar. Kişinin şahsiyet veya çevredeki faktörler dışında kişinin yaşadığı olaylar karşısında depresyona girmesinin en önemli unsurlarındandır. Depresyona girmenin zaman aralığı yoktur ve girildiği zaman kaç günde tedavi edildiği bilinmemektedir. Depresyona girildiği zaman birçok bedensel şikayetler yaşanmaktadır. Bunlardan bazıları; kilo kayıpları, baş ağrısı, uyku düzensizliği, boyun ve bel kısmında ağrılar, kalp rahatsızlıkları ve mide barsak hastalıkları görülmektedir.

Panik Atak

Panik ataklar, fiziksel hastalıklar ve psikiyatrik bozukluklarla ortaya çıkan beklenmedik bir anda ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Bu nöbetleri geçiren kişiler rahatsızlık ve korku duygusu yaşamaktadır. Nöbetler geçtikten sonra kişide ağır yorgunluk ve isteksizlik meydana gelir. Bu tip sorunlarla karşılaşan kişiler doktor kontrolleri ile tedavi edilebilmektedir.

Anksiyete Bozukluğu

Kişinin sıkıntılı, kaygı, sters ve bunaltılı olduğu halleridir. Bu tip bozukluklarda kişi davranışları, duygu ve düşüncüleri stres altında olmaktadır. Hasta her zaman kötü bir şey olacağını hissetmektedir. Hastalık yükseldiği zaman panik atağa dönüşebilmektedir. Bu hastalık bozukluğunda hasta huzursuzdur, sinirlidir ve hemen yorulur.

Obesesif – Kompulsif Bozukluğu

Hastanın her şeyi tekrarlayıp ve takıntılı olma durumudur. Buna örnek olarak kişi kapıyı kitledikten sonra defalarca bakması veya hasta olan birinin yanında hemen ortamı terk etmesi ve sıklıkla elleriniz temizlemesi gibi durumlar oluşmaktadır.

Sosyal Fobi

Sosyal fobi veya sosyal anksiyete bozukluğu olarak bilinen bu hastalık kişinin herkesin gözlerinin üstünde olduğunu hissetmektedir. Bu durum yüzünden kişi rahatsız olur ve endişe içine girer.

Bipo Bozukluğu

Bireylerin enerjisi ve duygularını alışılmış dışında fazla tepki göstermesidir. Yaşanılan duygular dalgalı bir şekilde olur ve ilişkilerinde, iş hayatında, okul hayatında performansında düşüş yaşanır. Bipo bozukluğunun tedavisi vardır fakat zamanla geçmektedir. Bu hastalık belirtileri çocuklu yaşlarda oluşmaktadır. Kişiye doğru ve zamanın teşhis edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yıllarca bu hastalık kişiyi olumsuz yönde etkileyebilir.

Posttravmatik Stres Bozukluğu

Yaşadığı deprem, taciz, ağır hakaret, tehdit veya işkence gibi durumlarda oluşabilmektedir. Bu hastalık daha da yoğun yaşandığı taktirde panik atak meydana gelebilir. Kişinin duyduğu bir ses veya görüntüyü görmesi, yaşadığı kötü olayları tetikleyebilmektedir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.