Eklem Yerlerinin Ağrıması İçin Ne Yapılmalı Neden Ağrır? Doğal Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Eklem Yerlerinin Ağrıması İçin Ne Yapılmalı Neden Ağrır? Doğal Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.024 kez görüntülendi

Eklem Yerlerinin Ağrıması İçin Ne Yapılmalı Neden Ağrır? Doğal Tedavisi

Eklem ağrısı kireçlenme, eklem iltihabı, gut hastalığı, kesecik iltihabı, tendon iltihabı veya çekmesi, burkulma ve daha birçok sebep sonucunda meydana gelebilir. Aşırı eklem ağrısı, eklem iltihabı gibi sebepler sonucunda da oluşabilir ve düzgün tedavi yöntemi uygulanması gerekmektedir. Eğer eklem ağrısının yanı sıra şişme, kızarma, aşırı hassasiyet gibi problemleri 3 günden fazla yaşıyorsanız, doktorunuza başvurmalısınız. Fakat basit evde uygulayabileceğiniz yöntemler ile hafif eklem ağrılarından kurtulabilirsiniz. Aşağıda eklem ağrısından kurtulmanın yollarından bahsedeceğiz.

Eklem Ağrısı Neden Olur?

  1. Grip, nezle, sinüzit gibi soğuk algınlığı
  2. Eklemlerde romatizma
  3. Kemik erimesi
  4. Romatoid artrit
  5. Fibramiyoloji hastalığı
  6. Bursan iltihabı (Eklemlerdeki içi sıvı dolu keseciklerin iltihaplanması)
  7. Kemik enfeksiyonu
  8. Gut hastalığı
  9. Kırık ve çıkıklar
  10. AIDS hastalığı
  11. Lyme hastalığı
  12. Tendon iltihabı ve kese iltihabı
  13. Eklem yangısı

Eklem Ağrısı Evde Nasıl Geçer? Bitkisel Ve Doğal Yöntemler

Sıcak ve Soğuk Kompres

Sıcak ve soğuk kompresi üst üste uygulamak eklem ağrısını geçirebilir. Uygulanan sıcak, ağrıyı azaltır, bölgeye giden kan akış hızını arttırır ve ağrıyan kas ve eklemleri iyileştirir. Soğuk ise iltihabı düşürür ve ağrıyan bölgeleri hissizleştirir.

  1. Sıcak ve soğuk olmak üzere iki farklı havlu hazırlayın.  Yahut bu işlem için sıcak su torbası kullanın.
  2. 20 dakika boyunca ağrıyan bölgeye sıcak suya batırılmış havlu yahut sıcak su torbası tutun.
  3. Sıcağı kaldırır kaldırmaz bölgeye 20 dakika boyunca soğuk suya batırılmış havlu uygulayın. Yahut buzluktan bu küpü çıkarıp temiz bir beze sarıp tutun.
  4. Bu aşamaları 15-20 dakika boyunca tekrar edin.

Not: Eğer ağrıyan bölge kırmızı renkte veya sıcak ise, sıcak kompres uygulamayın. Kan dolaşımı ile ilgili problem yaşıyorsanız soğuk kompres uygulamayın.

Sarımsak

Sülfür ve selenyum bakımından zengin olan sarımsak, eklem iltihabı ve eklem ağrısı çekenler için faydalıdır. Günlük diyetinize çiğ veya pişmiş sarımsak ekleyin. Günde güvenle 2-3 diş sarımsak yiyebilirsiniz. Eğer tadı ve kokusu nedeniyle sarımsak yiyemiyorsanız, sarımsak kapsülleri kullanabilirsiniz. Ayrıca iki diş sarımsağı, iki yemek kaşığı hardal veya susam yağı içerisinde kızartabilirsiniz. Sarımsakların rengi siyah olduğunda ocaktan alıp, yağını süzün. Yağın biraz soğumasını bekleyip, ağrıyan bölgeye masaj yaparak sürün. Yaklaşık 3 saat boyunca beklettikten sonra yıkayın. Bu yöntemi günde 2 defa uygulayabilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal, eklem ağrıları için çok kullanılan eski bir tıbbi yöntemdir. Curcumin adı verilen bir aktif bileşen barındırır ve bu, iltihap öneyici ve antioksidan özelliklere sahiptir. 2009 yılında bazı araştırmacılar ibuprofen ilacı ile zerdeçalı karşılaştırdılar ve zerdeçal kullanmanın en az ilaç kullanmak kadar etkili olduğunu gördüler.

  1. Bir tatlı kaşığı zerdeçal tozunu, bir miktar bal ve bir bardak ılık süt ile karıştırın. Bu karışımı en az birkaç gün boyunca, her gün için.
  2. Başka bir seçenek ise zerdeçal kapsülleri kullanmaktır.

Not: Bu yöntemlerden her ikisinide uygulamadan önce doktorunuza danışınız. Zerdeçal kan inceltici gibi birçok ilaç ile etkileşime girip, safra kesesi problemlerine yok açabilir.

Epsom Tuzu

Epsom tuzu, cilt üzerinde kolay magnezyum emilimi sağlar. Eklem ağrısı sıklıkla magnezyum eksikliğiyle ilişkilendirilir. Dahası, magnezyum iltihabı yok edip, hücrelerin toksinleri atmalarını sağlar.

  1. 2 bardak epsom tuzunu, ılık su dolu küvete ekleyip, karıştırın.
  2. 20 dakika boyunca bu su içerisinde durun.
  3. Bu yöntemi haftada 3 defa uygulayın.

Feridun Kunak Eklem Ağrısına İyi Gelen Kür Tarifi

Çamur için :

  1. 1 çorba kaşığı deniz tuzu yada turşuluk tuz,
  2. 2 çorba kaşığı kil,
  3. 2 çorba kaşığı buğday kepeği yada irmik,
  4. 1 kapak biberiye yağı,
  5. 1 kapak menekşe yağı,
  6. Yeteri kadar maden suyu,

Çamur uygulaması yapıldıktan sonra, Bitkisel yağlardan hazırlanmış, masaj yağı karışımı :

  1. 1 tatlı kaşığı pelesenk yağı,
  2. 1 tatlı kaşığı buğday yağı,
  3. 1 tatlı kaşığı biberiye yağı,
  4. 1 tatlı kaşığı menekşe yağı,
  5. 1 tatlı kaşığı susam yağı,
  6. 1 tatlı kaşığı çörekotu yağı,

Hazırlanışı ve Kullanım Şekli :

Çamur için, maden suyu hariç, diğer malzemeleri bir kabın içine koyun. Tahta bir spatula yardımıyla karıştırarak, bulamaç kıvamında bir çamur elde edene kadar, maden suyunu yavaş yavaş ilave edin. Daha sonra bu karışımı, ocakta, dayanabileceğiniz sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın. Isıttığınız bu karışımı ağrıyan eklem yada kireçlenme olan bölgeye sürün. Üzerini streç ya da bezle sarın. Sıcak olması çok fayda sağlayacaktır. Soğuyuncaya kadar bekletin. Karışımı, sıcak olarak sürdüğünüzde rahatlama yerine ağrılarınızda artma hissediyorsanız, o zaman soğuk olarak uygulayın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.