Doğal Antibiyotik Etkisi Olan Bitkiler !

  • ALTERNATİFTIP
  • Doğal Antibiyotik Etkisi Olan Bitkiler ! için yorumlar kapalı
  • 902 kez görüntülendi

Doğal Antibiyotik Etkisi Olan Bitkiler !

Antibiyotik günümüzde çok fazla kullanılan ilaçlardan biri haline geldi. Bu çok  tehlikeli  çünkü aşırı antibiyotik kullanımı antibiyotik direncine yol açar ve antibiyotiklerin aşırı kullanımı bağırsakta yaşayan ve diyare, hafif mide rahatsızlığı ve mide bulantısı gibi yan etkilere neden olan normal savunma bakterilerini öldürebilir.

Hipokratın dediği gibi  “Yemeğinizi tıbbınız olsun, tıbbınız da yemeğiniz olsun”. Doğa tarafından sağlanan pek çok doğal antibiyotik olduğundan sentetik antibiyotiklerin aşırı kullanımı açısından bu doğrudur. Çoğu gıdalar doğal antibiyotik gibidir ve bir çok sağlık sorununu tedavi etmede etkilidir. Tezgah üstü antibiyotiklerin aksine, çoğu doğal antibiyotik viral ve fungal enfeksiyonlarla da savaşmaktadır. Artı, vücudun istediği ‘iyi’ bakterileri öldürmezler.Yine de, bu doğal antibiyotikler ciddi enfeksiyonların tedavisi için yeterli olmayabilir. Tifo, tüberküloz ve diğerleri gibi ciddi enfeksiyonlarda bu doğal antibiyotikleri doktorunuzun reçetesindeki antibiyotikler ile birlikte ilave bir tedavi olarak kullanmak en iyisidir.

Doktorunuzun talimatlarına uyarak tam tedaviyi tamamladığınızdan emin olun; Aksi takdirde bakterilerin çoğalmasına ve hatta ilaçlara direnç göstermelerine neden olabilir, bu da daha ciddi hastalıklara neden olur.Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek ve önlemek için kullanılan ilaçtır. Düzgün bir şekilde kullanıldığında, kulak enfeksiyonları, mide sorunları ve çeşitli cilt sorunları gibi sorunlara neden olan bakterilerin büyümesini öldürebilir veya inhibe edebilir .

Farklı antibiyotik türleri farklı bakteri türlerine ve bazı parazit türlerine karşı çalışır. Doktorlar, enfeksiyona neden olan spesifik mikropa (bakteri veya parazit) bağlı olarak bir antibiyotik öngörürler.

Bununla birlikte, antibiyotikler, soğuk algınlığı, grip, öksürük ve boğaz ağrısı gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarla savaşmaz. Ayrıca mantar enfeksiyonlarına karşı da çalışmazlar.Yine de, bu doğal antibiyotikler ciddi enfeksiyonların tedavisi için yeterli olmayabilir. Tifo, tüberküloz ve diğerleri gibi ciddi enfeksiyonlarda bu doğal antibiyotikleri doktorunuzun reçetesindeki antibiyotikler ile birlikte ilave bir tedavi olarak kullanmak en iyisidir.

Doktorunuzun talimatlarına uyarak tam tedaviyi tamamladığınızdan emin olun; Aksi takdirde bakterilerin çoğalmasına ve hatta ilaçlara direnç göstermelerine neden olabilir, bu da daha ciddi hastalıklara neden olur.

Doğal antibiyotik yerine kullanabileceğiniz bitkiler;

1. Sarımsak

Sarımsak, antifungal ,antiviral ve doğal bir antibiyotiktir. Bir araştırmada, sarımsakta allisin olarak bilinen sülfür bileşiklerinin doğal antibiyotikler olarak görev yaptığını tespit edilmiştir.  Buna ek olarak, sarımsak genel sağlıklı yaşam için faydalı vitaminler, besinler ve mineraller içerir.

Bağırsak parazitlerini öldürmeye de yardımcı olur .Her gün boş bir karnında 2 ila 3 çiğ sarımsak tanesi yiyin. Ayrıca yemeklerinizi pişirirken sarımsak da ekleyin.
Sarımsak takviyeleri almak da çeşitli patojenlere ve hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olur.Fakat takviye almadan önce bir doktora danışın.

2. Kekik Yağı

Yapılan bir araştırmaya göre, kekik yağı, ilaca dirençli bakterilere karşı etkili bir tedavi olabilir. Kekik yağında kimyasal bir bileşen olan Carvacrol, enfeksiyonu geleneksel antibiyotikler kadar etkili bir şekilde azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca antioksidan, antiseptik, antiviral, antifungal, anti-inflamatuar, antiparazitik ve ağrı giderici özelliklere sahiptir. Için ayak veya tırnak enfeksiyonları tedavi etmek , ılık su dolu bir küvete kekik yağı birkaç çay kaşığı ekleyin. Ayağınızı bir hafta boyunca birkaç dakika boyunca ıslatın.  Sinüs ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları için, kaynar su dolu bir kaba birkaç damla keklik yağ koyun ve buharı teneffüs edin. Enfeksiyon  geçene kadar bunu günde bir kez yapın.

3.Zeytin Yaprağı Özü

Zeytin yaprağı özünün doğal antibiyotik etkisi farklı bakteri enfeksiyon türlerini tedavi edebilir. Bir araştırmada, zeytin yapraklarının bakteri ve mantarlara karşı iyi antimikrobiyal potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Zeytin yaprağı özütü ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.  Evde harici kullanım için zeytin yaprağı ekstraktı yapabilirsiniz. Bir avuç ince kıyılmış taze zeytin yaprağı bir kapaklı bir cam kavanoz içine koyun. Tamamen örtünene kadar yaprakları üzerine votka koyun. Kapağı kapatın ve kavanozu 4 ila 5 hafta boyunca karanlık bir yerde saklayın. Bir tülbent kullanarak, sıvıyı başka bir cam kavanoza sıkıştırın ve ev yapımı zeytin yaprağı özünüz kullanıma hazırdır.
Başka bir seçenek ise zeytin yaprağı ekstraktını almaktır. Standart dozaj günde iki defa 250-500 mg kapsül şeklindedir. Bununla birlikte, takviye almadan önce bir doktora danışın.

4. Zerdeçal

Ayurvedik ve Çin tıbbında, zerdeçal antibiyotik özellikleri, hastalıklara neden olan bakterileri yok etmeye ve vücudun doğal savunmasını geliştirmeye yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Curcumin zerdeçaldaki aktif maddedir. Bir araştırmaya göre, curcumin’in helicobacter pylori’ye karşı antimikrobiyal etkinliği pozitif sonuçlar verdi.
ve ayrıca yaralarda bakteriyel enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olduğu tespit edildi.

1 çorba kaşığı zerdeçal tozu ve 5 ila 6 çorba kaşığı bal karıştırın. Hava geçirmez bir kavanozda saklayın. Bu karışımın ½ çay kaşığı günde iki kez alın.
Ayrıca günde iki kez 400-600 mg zerdeçal takviyeleri alabilirsin. Kullanmadan önce doktorunuza danışın.

5.Zencefil

Zencefilin doğal antibiyotik özelliği, bakterilerin neden olduğu birçok sağlık sorununu önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Taze zencefil salmonella gibi gıda kaynaklı patojenlere karşı antibiyotik etkisi vardır. Solunum ve periodontal enfeksiyonlarda da antibakteriyel etkiye sahiptir.

Zencefil çayı, bakteriyel enfeksiyonlara karşı mükemmel bir koruyucu önlemdir.Taze zencefil çayı hazırlamak için 1 tane zencefil dilimini rendeleyin ve yaklaşık 1½ su bardağı suda 10 dakika kadar kaynatın, içine  bal ve limon suyu ekleyin ve içiniz.
Ayrıca yemeklerinizi pişirirken kuru veya taze zencefil ekleyin. Doktorunuza danıştıktan sonra zencefil kapsülleri de alabilirsin.

6.Ekinezya

Ekinezya, yaraları ve bakteriyel enfeksiyonları tedavi edebilen doğal bir antibiyotiktir. Bu ot ayrıca vücudun savunma sistemini güçlendirerek çeşitli enfeksiyonlarla mücadele edebiliyor. Ekinezya krem ​​veya merhemini topikal olarak uygulayarak dezenfekte edebilir ve egzama ve sedef hastalığını günde birkaç kez  kullanarak tedavi edebilirsiniz . Ayrıca açık yaralar ve diğer bakteri ile ilgili cilt problemlerini tedavi edebilir. Bakteriyel enfeksiyonları önlemeye yardımcı olmak için günde 1-2 bardak ekinezya çayı tüketin.
Ekinezya takviyeleri günde 300 mg, 2 veya 3 kez de alınabilir. Bu takviye almadan önce doktorunuza danışın.
Not: Doktorunuz tarafından yönlendirilmedikçe, bu otu bir hafta boyunca veya 10 günden daha fazla süre içerisinde almazlar. Artı, bu bitki otoimmün bozukluklardan mustarip insanlar için uygun olmayabilir .

7. Goldenseal (Altınmühür) bitkisi

Goldenseal’in doğal antibiyotik özelliği hem topik hem de iç bakteriyel enfeksiyonlar için iyidir. Altınmühür, birçok sağlık problemine neden olan pek çok bakteri öldürmeye yardımcı olan berberin adı verilen bir bileşim içerir.
Ayrıca beyaz kan hücrelerini aktive eder, böylece enfeksiyonla savaşta ve bağışıklık sistemini güçlendirir .İç kullanım için 1 çay kaşığı Altınmühür tozunu 1 fincan sıcak suda demleyerek  bir fincan bitki çayı hazırlayın. Süzün ve hala sıcakken için. Bu çayı her gün bir kez için.
Harici kullanım için, 1 çay kaşığı Altınmühür tozu ve birkaç E vitamini kapsülü yağı ile bir karışım hazırlayın. Etkilenen bölgeye günde 3 kez uygulayın.
Not: Bu otu devamlı kullanmayın.


8.Greyfurt çekirdeği özü

Greyfurt çekirdeği özütü (GSE), antifungal ve antiviral ajan yanı sıra doğal bir antiseptiktir. Aslında 800’den fazla virüs ve bakteri, 100’den fazla mantar türü ve birçok parazite karşı etkili olduğu bildirilmiştir. Buna ek olarak, GSE vücudun doğal bağışıklığını artıran antioksidanlar açısından çok yüksektir.

Yayınlanan bir araştırmaya göre, GSE, gram-negatif ve gram pozitif organizmalara karşı 1: 512 seyreltmede antimikrobiyal özellikler taşıyor.
Cilt enfeksiyonları için, 1 çorba kaşığı suya birkaç damla GSE ekleyin ve etkilenen bölgede uygulayın, sonrasında yıkamaya gerek yok. Cilt temizleyicisi olarak kullanmak ve akne tedavisi için yüzünüze ve ellerinizeuygulayın ve yüzünüze masaj yapın ve sonra durulayın. Dahili kullanım için,  yarım bardak suda 10 ila 15 damla GSE’yi karıştırın ve günde 2 ila 3 defa için.

Ayrıca ,Beyaz Dut, Kefir, Soğan, Nar doğal antibiyotik etkisi gösteren ve tercih edebilecekler arasındadır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.