Diyet Yapanların En Çok Yaşadığı Zorluklar

  • DİYET
  • Diyet Yapanların En Çok Yaşadığı Zorluklar için yorumlar kapalı
  • 895 kez görüntülendi

Diyet Yapanların En Çok Yaşadığı Zorluklar

Diyet Yapanların En Çok Yaşadığı Zorluklar

Diyet yapanların en çok yaşadığı zorluklar, düzgün bir fiziğe ve sağlık bir bedene sahip olmak için diyet yapmak kaçınılmazdır. Ancak bu uzun maratonda diyet yapanların karşılaştığı birçok zorluk bulunmakta. Diyet yaparken en çok yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri şöyledir:

1- Diyete karar vermek:

Diyet yapmaya ve zayıflamaya karar vermek diyetin ilk ve en önemli aşamasıdır. Diyet yapmaya sadece mecbur hissettiğiniz için başlamamalı aynı zamanda bunu istemelisiniz de. Bu yüzden diyete başlamadan önce kendinizi buna psikolojik olarak da hazırlamalısınız.

2- Diyet besinleri:

Standart yeme düzeninden çıkarak birden diyet yemeklerine geçmek hem tatsız bir seçenek hem de bedeni zorlayıcı bir unsur oluşturur. Birden diyet yemeklerine geçmek yerine ilk başlarda sadece tek öğünde diyet yemeklerine yer verebilirsiniz. Örneğin akşam yemeğinizi diyet yemeklerine uygun bir şekle getirerek bedeninizi de bu sürece alıştırma şansınız bulunuyor.

3- Düşük tansiyon:

Ani başlanan diyetlerde yaşanılan en büyük sorunlardan birisi tansiyon düşüklüğüdür. Vücut yeme düzeninin aniden değişmesine karşılık farklı tepkilerde bulunur. Bu yüzden diyet süresince tansiyon düşüklüğüne bağlı olarak göz kararması ve bayılma durumları olabilir. Bu yüzden kendi başınıza bir diyet programı oluşturmamalı ve bir uzmandan yardım almalısınız.

4- Düşük şeker:

Diyet sırasında şekeri birden kesmek vücut şeker oranının aniden düşmesine neden olur ve çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkar. Düşük tansiyonda olduğu gibi ani bayılmalar, el ve ayakta meydana gelen titremeler ve zihin boşluğu belirtileri diyetlerde oldukça sık görülür. Bu durumlara karşı yanınızda kuru meyveler bulundurmak bu süreci kolay bir şekilde atlatmanıza ve kan şekerini dengelemenize yardımcı olacaktır.

5- Egzersizler:

Diyete başlayan herkesin yaşadığı zorluklardan birisi de egzersizlere alışma sürecidir. Diyetle beraber hızlı ve yorucu egzersizlere başlamak yerine, vücut diyete alışana kadar hafif egzersizler tercih edilmeli ve vücut birden çok yorulmamalıdır. Bu durum sadece diyetinizi değil beden sağlığınızı da olumsuz etkiler.

6- Aç kalmak:

Günümüzde diyetlerde en çok bilinen yanlışlar arasında aç kalmak vardır. Diyet süresince öğünlerinizin sayısı günde 5-6’ya çıkarmalı ve ufak porsiyonlara bölmelisiniz. Bu sayede açlık hissini ortadan kaldırır ve daha sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olursunuz.

7- Çevresel faktörler:

Diyete başladıktan sonra genellikle çevrenizdeki herkes sizinle dalga geçer ve sizi diyet yapmaktan vazgeçirmeye çalışır. Bu tür psikolojik baskılara karşı gardınızı almalı ve kesinlikle kendiniz için çıktığınız bu yolda sağlam durmalısınız. Diyete başladıktan yaklaşık 15 gün sonra diyet düzenine alışacağınızı unutmamalı ve çevrenize karşı da kararlı bir tutum sergilemelisiniz.

8- Uykusuzluk:

Diyetin ilk zamanları değişen yeme düzenine bağlı olarak gün içinde aşırı yorgunluk hissi olmasına rağmen geceleri uykusuzluk sorunu yaşarsınız. Bu durumun önüne geçmek için uyumadan 1 bardak süt içmek hem sizi tok tutacak, hem de rahat uyumanızı sağlayacaktır.

9- Fiziksel tepkiler:

Diyete başladıktan sonra bedeniniz bazı fiziksel tepkiler verebilir. Örneğin alerjik durumların oluşması ve deride döküntüler en sık görülen sorunlar arasındadır. Bu durumlara karşı çeşitli dermatolojik ilaçlarla tedbir alabilirsiniz. Eğer bu alerjik reaksiyon uzun sürerse mutlaka bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

10- Fiziksel direnç:

Diyete başladığınız anda vücudunuz direnç gösterebilir ve kilo verme durabilir. Bu durum kesinlikle moralinizi bozmamalı ve diyeti bırakmamalısınız. Yaklaşık 15-20 gün süren bu direnç süreci bitecek ve sonrasında normal bir şekilde kilo vermeye başlayacaksınız.

Bu yazımızda sizlere Diyet Yapanların En Çok Yaşadığı Zorluklar hakkında bilgiler verdik umarız faydalı olmuştur.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.