Diş Hassasiyeti Nedenleri ve Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Diş Hassasiyeti Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 685 kez görüntülendi

Diş Hassasiyeti Nedenleri ve Tedavisi

Ağzınızı suyla çalkalarken, dondurma yerken veya soğuk havada ağızdan derin bir nefes aldığınızda dişleriniz uyarılıyorsa diş hassasiyetiniz var demektir. Kolay önlemler sayesinde bu dertten kurtulabilirsiniz.

Diş Hassasiyeti Neden Olur?

1 Sert Fırçalamak

Diş fırçalarken çok bastırmak veya kılları sertleşmiş diş fırçası kullanmak diş hassasiyetine yol açabilir.

2 Asit

Domates, limon, kivi, greyfurt, turşu veya kola vb. asitli yiyecek ve içecekler tüketmek dişlerdeki sinir uçlarını tahriş ederek diş hassasiyetine yol açabilir.

3 Diş Gıcırdatmak

Diş gıcırdatmak diş minesini inceltir. Bu durumda dişlerdeki sinir uçları daha fazla açığa çıkarak diş hassasiyetine neden olabilir.

4 Bazı Kimyasallar

Beyazlatıcı kimyasal içeren diş macunları ve alkol içeren ağız gargaralarının uzun süreyle kullanımı diş hassasiyetine neden olabilmektedir.

5 Dişeti Hastalıkları

Dişeti çekilmesi veya jinjivit gibi dişeti sorunları dişlerdeki sinir uçlarının ortaya çıkmasına veya hasar görmesine neden olarak diş hassasiyetine zemin hazırlayabilir.

6 Diş Plakları Ve Çürükler

Diş üzerinde biriken aşırı plak diş minesini incelterek diş hassasiyetini artırabilir. Diş plakları çürüklere de neden olabilir. Bu durumda kişi daha şiddetli rahatsızlık çekecektir.

7 Tedavi Sonrası

Kanal tedavisi, dolgu vb. diş tedavileri genellikle diş hassasiyetine yol açar. Geçici bir durumdur.


8 Dolgu Sorunları

Diş dolguları zaman geçtikçe zayıflayabilir, kırılabilir veya kenarlarından açılabilir. Bakteriler bu boşluklarda üreyerek diş minesini inceltip diş hassasiyetine neden olabilirler.

Diş Hassasiyeti Tedavisi

1 Özel Diş Macunu

Potasyum nitrat içeren diş macunları diş minesindeki ufak boşlukları doldurarak diş hassasiyetini azaltır.

2 Fırçalama Tekniği

Dişinizi fırçalarken sert davranmayın. Ayrıca yumuşak bir diş fırçası kullanmalısınız.

3 Seçici Olun

Kırmızı şarabı, asitli içecekleri ve turşu – portakal gibi gıdaları sınırlandırın. Ayrıca bu gıdaları tükettikten en az yirmi dakika sonra dişlerinizi fırçalayın. Daha önce fırçalamak diş minesine hasar verecektir.

4 Diş Uygulamaları

Bir diş hekiminin uygulayacağı florit sıva veya plastik resin gibi tedaviler diş minesinin önünde bir bariyer oluşturarak diş hassasiyetini yok edecektir.

5 Ağız Koruyucu

Gerginken veya gece uyurken dişlerinizi gıcırdatıyorsanız ağız koruyucu ürünler kullanabilirsiniz. Bu sayede diş mineniz hasar görmeyecek ve diş hassasiyetiniz azalacaktır.

6 Tedavi Olun

Diş çürüğü, dolgu düşmesi, dişeti çekilmesi gibi sorunlar zaman kaybetmeden bir diş hekimi tarafından tedavi edilmelidir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.