Dirsek Ağrısının Nedenleri ve Tedavi Yolları

  • Genel Sağlık
  • Dirsek Ağrısının Nedenleri ve Tedavi Yolları için yorumlar kapalı
  • 954 kez görüntülendi

Dirsek Ağrısının Nedenleri ve Tedavi Yolları

Şikayet
Dirseğiniz ağrıyor ve muhtemelen şişlik, hassasiyet, kızarma ya da berelenme söz konusu.

Dirsek Ağrısının Nedenleri
Burs (kese iltihabı): Dirseğinizin etrafı şiş, özellikle bastırdığınızda ağrıyor. Ateşiniz de olabilir. Doktorunuz sıvıyı akıtarak enfeksiyon olup olmadığından emin olmak isteyebilir ve bundan sonra muhtemelen pansuman, aspirin ya da ibubrofen gibi bir iltihap önleyici ilaç ve doğrudan basınçtan kaçınma tavsiye edebilir.

Kırık/çıkık: Düştünüz veya dirseğinizi yaralandı. Şiş, çürük veya kanama söz konusu, dirseğiniz burkulmuş ya da deforme olmuş gibi görünüyor, yaralanmadan yarım saat sonra ağrıyor, hassas, zor hareket ediyor ve sertleşti. Dirseğiniz çıkmış, kırılmış veya dirseğinizin etrafındaki bir kemik çatlamış ya da yumuşak doku yırtılmış olabilir.

Tazyik yaralanması: Dirseğiniz ağrıyor ve dördüncü ve beşinci parmaklarınızda uyuşma ve karıncalanma var. Dirseğinizi sürekli sert bir masaya veya bisikletin gidonuna dayıyorsunuz. Dirseğinizin altından geçen ve çoğu kez “dirsek siniri” adı verilen sinir zedelenmiş olabilir. Dirseğinize dayanmamaya çalışın ve dayanmak zorundaysanız, bir koruyucu destek kullanın.

Tenisçi dirseği: (Tenis oynarken, tornavida veya çekiç kullanırken) sürekli kolunuzun alt kısmını çevirmekten, döndürmekten dolayı dirseğinizin dış kısmında ve kolunuzun alt kısmında ağrı var. Kendi kendine tedavi yöntemlerini deneyin.

Dirsek Ağrısının Diğer Nedenleri:
Romatizmal artrit, enfeksiyonlu artrit, osteoartrit, osteomyelit, kemik kanseri.

Dirsek Ağrısı İçin Kendiniz Ne Yapabilirsiniz?
– İlk 48 saat: Buz koyun (20 dakika uygulama, 20 dakika ara). Gerektiğinde bir askıya alarak dirseğinizi dinlendirin. Eklemi zorlayıp germeyin. İbuprofen gibi reçetesiz satılan bir ağrı kesici kullanın.
– 48 saat sonra: Saatte bir dirseğinizi hareket ettirin. Bir sağlık uzmanına dirsek hareketleri konusunda danışın.

Önlem
– Bir sağlık uzmanına kolunuzu ve omzunuzu güçlendirecek egzersizleri danışın.
– Daktilo yazmak, tornavida kullanmak, golf, tenis veya basketbol oynamak gibi tekrara dayanan faaliyetlere uygun teçhizat, duruş ve hareketlere dikkat edin.
– Tenis açısından: Öğretmeninizden ters vuruşunuzu düzeltmesini isteyin, tenis oynama süresini azaltın, oyundan önce ısınma hareketleri yapın, oyundan sonra buz koyun, dirseklik kullanın.

Çocuğunuzun Tedavisi
– Kolundan çekilen bir çocuğun dirseği çıkmış olabilir. Dirseğini kullanmaktan kaçınıyor ve kolunu bükük tutuyor. Doktorunuzun yapacağı basit bir hareketle yerine oturacaktır.
– Çocuklardaki dirsek yaralanmaları veya çıkıkların çoğu buz koymak ve kolu dinlendirmek için hazırlanan bir askıyla kolayca iyileşir. Olayın ertesi günü ağrı sürer veya şiddetlenirse, ateş 38 derece üzerinde olursa, doktora başvurun.

MESS’in katkılarıyla

Kolum cikib dirsekten,ne kadar korunmali cikdiktan sora ve nasil korunmali?

Benim sağ dirseğimde ağrı vardı.ortopediye gittim. Dr.sinir sıkışması dedi önce ilaç verdi. ilaçlar iyi gelmeyince bi sonraki gidişimde dirsekten iğne yaptı. 6 ay ağrım yoktu 6 aydan sonra hem ağrı var hemde dirseğimde şişme ve deride incelme gibi bir görüntü var. Yani hem kolumun ağrısından hemde görselliğin den şikayetçiyim.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.