Dikkat Vücudunuz Toksinlerle Dolu Olabilir!

  • SAĞLIKLI BESLENME
  • Dikkat Vücudunuz Toksinlerle Dolu Olabilir! için yorumlar kapalı
  • 1.019 kez görüntülendi

Dikkat Vücudunuz Toksinlerle Dolu Olabilir!

Toksinleri toplamak ve atmaktan sorumlu olan organlarımız vardır. Ancak, bazen bunlara aşırı yüklenme sonucu düzgün çalışabilme yetisini kaybederler. Bunun neticesi olarak da vücudumuzda toksin birikimi meydana gelir. Karaciğer, bağırsaklar, böbrek, akciğer ve deri başta olmak üzere pek çok organ, toksinlerin uzaklaştırılması işleminde görev alır. Vücudumuzda toksin birikimi olduğunda bizi uyarabilecek bazı sinyaller vardır.
Bunlar ; 1. Sürekli yorgunluk 2. Sürekli kilo almak 3. Kabızlık 4. Cilt problemleri: Cildimiz, toksin yüklenmesi problemlerini gösteren organlarımızdan birisidir. Akne, kızarıklıklar ve bütün alerjik reaksiyonlar bunun bir işareti olabilir. Bunlar, vücudunuzun toksinleri atamıyor olduğunu gösteriyor olabilir. Özellikle kanınızda ve dokularınızdaki toksinleri. 5. Aşırı ısınma ve sıcak basması: Bunun sebebi, toksinlerin birikiminin karaciğeri normalden daha fazla çalıştırmasıdır.
6. Sürekli baş ağrıları: Kanınızdaki toksinler direkt olarak sinir sisteminizi etkileyebilir. Sürekli baş ağrıları gibi reaksiyonlara da yol açabilirler.
7. Karın bölgesinde yağ birikimi . Kötü kokulu nefes 9. Safra taşları: Safra kesesinde aşırı toksin olması zararlı olabilir. Bu fazlalık ise, safra kesesinin safra taşları oluşturmasına sebep olur.

Vücuttaki toksinleri atmak için bitkisel tedavi yöntemleri ise şöyle ;

Zerdeçal :  Zerdeçal  antioksidan ve antienflamatuar içeriklerin bir karışımıdır,lezzetli ve sağlığınıza birçok yarar sağlar. Zerdeçal çayı için malzemeler :
6 su bardağı su , 1 kök taze zencefil
Tarçın çubuğu 3 adet
1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal
6 taze limon suyu ve  bal
Zencefili büyük bir tencereye rendeleyin 6 bardak suyu tencereye ekleyip kaynatın sonra ısıyı  düşürüp yaklaşık 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra tarçın çubuklarını ve zerdeçalı ekleyin ve düşük ısıda 10 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın. Taze sıkılmış limon suyu ekleyin,Balı ile tatlandırın ve sıcak servis yapın!

Sarımsak ve soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için detoks programının olmazsa olmazıdır. Soğanın ve sarımsağın içinde yer alan kükürt bileşimi Alicin kan dolaşımını uyarır, sindirimi harekete geçirir. Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar ve karaciğerden toksinleri atılmasında yardımcı olur. Ayrıca soğan çeşitleri, pırasa, pancar ve sarımsak, Kolesterolü düşürür, tümör oluşumunu engeller, kanser yapıcı maddeleri zararsız hale getirir, karaciğeri yeniler, toksinlerin hızla atımını sağlar.
Salatalara çiğ formda ince ince doğrayarak eklemek etkindir. Özellikle sarımsak ve soğandaki toksin atıcı maddeler pişirildiğinde kaybolur. Salatanıza bir adet soğan, iki diş sarımsak ve bol pancar doğrayabilirsiniz.

Limon  : Limon, zengin C vitamini içerir. Vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, safra üretimine yardım eder, mide ve barsaklar üzerinde etkilidir.


Somon ve ton balığı: Omega 3 içeren yağlar karaciğerin dostudur.

Zerdeçal: Karaciğer için favori bir baharattır

Yeşil yapraklı sebzeler: Klorofil ile karaciğeri ağır metallerin etkilerinden korurlar.

Yeşilçay : Yüksek oranda antioksidan içerir, kalp sağlığımızı destekler, sindirime yardımcı olarak kan şekerini ve vücut sıcaklığını ayarlar. Metabolizmayı hızlandırır, yağ oksidasyonunu artırırlar.

Avokado: Glutatyon içeriği ile karaciğere zarar veren toksinlere karşı etkilidir.

Karaciğer için beslenmemizde yer alacak besinler, karaciğerin detoksifikasyon (organizmanın kendisine zararlı olan toksik maddelerden temizlenmesi) sürecine yardımcı olmalı ve serbest radikallerin vücut üzerindeki zararlarına karşı koruyucu olan antioksidanlar içermelidir.

Ceviz: Arjinin ile karaciğeri korur, aynı zamanda omega 3 içerir.

Elma: Sindirim sisteminin toksinlerden arınmasına yardımcıdır.

Enginar: Kolesterolün düşürülmesinde ve karaciğer detoksunda etkili bir sebzedir.

Ayrıca Havuç, Fesleğen, nane, dereotu, maydanoz tüketerek toksinlerden arınabilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.