Dermatit Nedenleri ve Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Dermatit Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.427 kez görüntülendi

Dermatit Nedenleri ve Tedavisi

Atopik Dermatit hastalığı kronik bir cilt sorunu ve hastalığı olup aşırı miktarda kaşıntı, ve beraberinde ciltte oluşan kızarıklıklar ile karakteristik bir hastalıktır. Genellikle erken çocukluk dönemlerinde görülmeye başlanan Atopik Dermatit rahatsızlığı yetişkinlerde daha hafif şiddette seyrederek devam edebilir.

Özellikle irritantlar adı verilen ve ciltte tahriş oluşturan yabancı maddelere karşı hassas cilde sahip olan kişilerde daha fazla sıklıkla görülmektedir. Atopik Dermatit Hastalığında ciltte oluşan şiddetli kaşıntı isteği, ciltte yaralara da neden olabilmektedir. Her ne kadar kaşınma ile geçici bir rahatlama görülse de bu kaşıntılar aynı zamanda ciltte yeni ve daha şiddetli bir kaşıntı hissinin ortaya çıkmasına neden olur.

Atopik Dermatitis rahatsızlığında cildin nem dengesinin sağlanması ve cilt kurumasının engellenmesi önemli bir gereksinimdir.Cildin kuruması Atopik Dermatit rahatsızlığında kaşıntı, kızarıklık ve döküntülerin daha da şiddetlenmesine neden olmaktadır.

Atopik Dermatitin Belirtileri Nelerdir
Kuru ve atopik bir ciltte:
– Yabancı maddelere karşı aşırı duyarlılık,
Cildi yabancı maddelere karşı koruyan koruyucu nemli tabakada eksilme belirtileri görülür.
– Atopik dermatit görülen kişilerde hastalığın ileri dönemlerinde ciltte kabuklanma, kalınlaşma ve dökülmeler görülebilmektedir.

Bu nedenle cildin Atopik Dermatit kremleri adı verilen ve cilde hem koruma hem de nem sağlayan özel cilt bakımı kremlerinin kullanılması faydalı olmaktadır.

Atopik Dermatite Doğal Çözümler-Atopik Dermatit Ciltler İçin Cilt Bakımı Nasıl Yapılır
İyi bir cilt bakımı da Atopik Dermatit tedavisi için gereklidir. Bunun için ılık su ile cildinizi 3-5 dakika bir havlu aracılığıyla siliniz ve suyun cilt tarafından emilmesini sağlayınız. Kaşıntı ve kızarmalar fazlalaşır ise duşa girerek cildinizi nemlendiriniz. Özellikle yaz aylarında güneş ışığı altında cildin kurumasını engellemek için yuksek korumali gunes kremleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Duştan veya banyodan çıktıktan sonra en geç 3 dakikada cilt nemlendirici bakım kremini sürmelisiniz. Peki hangi nemlendirici kremleri kullanacağız: Aquaphor, Eucerin, veya Purpose, Crisco gibi cilt bakım kremleri mevcuttur. Ayrıca bir cildiyeciye görünmek de fayda sağlayabilir. Esansiyel bitkisel yağlar içeren cilt bakım kremleri de cildin nem düzeyinin korunmasını sağlamaktadır.

Atopik Dermatiti Azdıran İrritant maddeler en çok nelerde bulunurlar
Bir çok sabun çeşidi, losyon ve parfüm türleri cildi tahriş ederek Atopik Dermatiti şiddetlendirebilmektedir. Ayrıca giyilen kıyafetlere dikkat etmeli, sentetik materyal yerine pamuklu giysiler giymeye özen göstermeliyiz. Sıcaklığın ani değişimi ve güneşin kavurucu etkisinin hissedildiği yaz ayları da Atopik Dermatit şikayetlerinin arttığı dönemlerdir. Güneş yanıkları, Aşırı Terleme, günün sıcak saatlerinde egzersiz yapma, el ve ayak terlemesi, duygusal stres ve travmalar da Atopik Dermatiti azdıran ve şiddetlendiren etkiler yapabilmektedir.

Bu yazı dermatit nedir, dermatit tedavisi, dermatit ne demek, dermatit çeşitleri, dermatit nasıl geçer, dermatite bitkisel çözüm, dermatit hastalığı, dermatitin nedenleri  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

sebatit dermatit, dermatit çeşitleri, dermatit nasıl geçer, gebelik dermatiti, gebelikte dermatit, sebatit dermatit nedir, atopik dermatit ibrahim saraçoğlu, sebatit dermatit nedenleri, dermatit gebelik, bebeklerde sebatit dermatit nedir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.