Çocuklarda Bulaşıcı Hastalıklar

  • ÇOCUK SAĞLIĞI
  • Çocuklarda Bulaşıcı Hastalıklar için yorumlar kapalı
  • 1.539 kez görüntülendi

Çocuklarda Bulaşıcı Hastalıklar

BOĞMACA: Çocuk hastalıkları içinde en tehlikeli olanıdır. Şiddetli öksürükle kendini gösterir.Bulaşıcıdır. Boğmaca olan çocuğunuzu aşılanmamış çocuklardan uzak tutmalısınız.

Belirtilerin başında öksürük ve soğuk algınlığı belirtileri gelir. Göz yaşarması, burun akıntısı, iştahsızlık, halsizlik, gece gelen öksürük gibi belirtileri vardır.

Öksürdükten sonra kusabilir. Çocuk öksürürken morarırsa hemen doktor çağırın. Çocuğunuzun yanından ayrılmayın. Öksürük nöbetleri tehlikeli olabilir. Yaklaşık üç hafta süren bu hastalık bebekler için daha tehlikelidir. Bebeğiniz öksürük nöbeti geçirirken yatağına yüzüstü yatırın. Yatağın ayak ucunu yükseltin. Korunmanın temelini aşılama oluşturur. Çocuğunuz boğmaca aşısı olmamışsa ve yakın zamanda hastalığa maruz kalmışsa,çocuğunuzun boğmaca olduğundan şüpheleniyorsanız, özellikle çocuğunuzda bir haftadan uzun süren soğuk algınlığı ve öksürük varsa, çocuğunuzun dudaklarında morarma varsa ve nefes almakta zorlanıyorsa, boğmaca tedavisine rağmen çocuğunuzun öksürüğü geçmiyor ve ateşi varsa. Çocuğunuzda zatürre veya bronşit gibi bir başka enfeksiyon gelişmiş olabilir.

SUÇİÇEĞİ: Kaşıntılı deri döküntüleriyle ortaya çıkan çok bulaşıcı bir hastalıktır. Su çiçeği virüsü yetişkinlerde zona hastalığı yapar. Bu yüzden yaşlılardan uzak tutmalısınız. Çocuğunuza bol bol sıvı verin. Mikrop kapmaması için çocuğunuzun kaşınmamasını sağlayın. Çocuğun tırnaklarını kesip temiz tutun. Böylece kaşısa bile mikrop kapma olasılığı az olur. Kaşıntılarını azaltmak için ılık suda bir avuç yemek sodasını karıştırıp eriterek çocuğa banyo yaptırın.

KIZIL: Kızıl, streptokokların toksini ile meydana gelen döküntülü bir enfeksiyon hastalığıdır. Hasta kişiyle yakın temas veya bakteri içeren hava damlacıklarının solunmasıyla bulaşır. Bakterinin kuluçka dönemi 3-7 gündür. Daha çok 2-10 yaşlar arasındaki çocuklarda görülür. Ancak çocuklarda görülen diğer döküntülü hastalıklar (örn; kızamık, kızamıkçık) gibi doğal seyrine bırakılmamalıdır. Tedavi edilmezse eklem iltihabına, sarılığa, böbrek ve kalp hastalıklarına neden olabilir.

Bu yazı çocuklarda bulaşıcı hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar nelerdir, bulaşıcı hastalıklar nedir, çocuk hastalıkları, sebepleri, nedenleri, belirtileri, tedavisi, nasıl geçer, ne iyi gelir, çocuk hastalıkları, boğmaca, suçiçeği, kızıl hakkında bilgi vermek için yazılmıştır.

bulaşıcı çocuk hastalıkları nelerdir, çocuklarda mikrop kapma, bulaşıcı hastalıklar nelerdir ödev, çocuk hastalıkları nelerdir, türkiyedeki çocuk hastalıkları ve sebepleri, çocuklarda bulaşıcı hastalıklar, bulasici göz iltihabi, çocuk hastalıkları ve sebepleri, çocuk hastalıklarının sebepleri, çocuklarda bulaşıcı hastalıklar excell

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.