ÇOCUKLAR KIŞ HASTALIKLARINDAN NASIL KORUNUR?

  • ÇOCUK SAĞLIĞI
  • ÇOCUKLAR KIŞ HASTALIKLARINDAN NASIL KORUNUR? için yorumlar kapalı
  • 1.055 kez görüntülendi

ÇOCUKLAR KIŞ HASTALIKLARINDAN NASIL KORUNUR?

Adım, Adım, Çocuklar Kış Hastalıklarından Nasıl Korunur?

Kış aylarında çocuklar ve yaşlılar bazen bir anda salgın gripal enfeksiyonlara veya kış hastalıklarına maruz kalabilirler. Göz bebeğimiz, bir tanemiz çocuklarımızı gripten, kış hastalıklarından nasıl koruyacağız? Bu makalemizde adım, adım, çocuklar kış hastalıklarından nasıl korunur? Öncelikle vücudun güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması önemlidir. Güçlü bağışıklık sisteminin olması içinde sağlıklı beslenme gereklidir. Sağlıklı beslenmenin anlamı, tüm besin gruplarından dengeli bir şekilde tüketmek demektir. Et, yumurta, sebze, meyve, tahıl, lifli yiyecekler, süt ve süt ürünlerinden oluşan dengeli beslenme 3 ana ve en az 2 ara öğün şeklinde bir beslenme alışkanlığı oluşturun. Beslenmenin yanında düzenli uyku mutlaka olmalıdır. Eğer hastalık durumu başlamışsa yeteri kadar dinlenme de olmalıdır.

İnsan vücudunda çoğu vitamin depolandığı halde C vitaminin depolanma durumu olmadığından, C vitamini zengin olan sebze ve meyveler tüketilerek alınmalıdır. Portakal, mandalin, kivi, brokoli, lahana, kereviz, ıspanak, karnabahar, turp, pazı, elma gibi meyve ve sebzeler özellikle kış aylarında tüketilerek savunma mekanizmasını güçlendirmek gerekiyor.

Hiçbir zaman ezbere vitamin takviyesi yapmayın çünkü bilinçsizce alınan vitamin kalbe veya başka organlara zarar verebilir. Hatta toksik zehirlenmelere sebep olabilir. Gerekiyorsa kan değerlerini ölçtürüp, eksikleri tespitten sonra doktorunuzun tavsiyesi ile kullanın.

Çocuklar büyüme çağında olduğu için beslenmelerinde protein tüketimi çok önemlidir. Ayrıca hastalık dönemlerinde vücuttan protein atılımı olduğundan enfeksiyon hastalıklarının tedavi ve sonrasında protein alınmalıdır. Bunun içinde kırmızı et, balık, tavuk, tüketilmelidir. Bu besinler alınırken proteinin yanında mineral ve omega3 yağlarını da aldığımızı unutmayalım. Haftada en az bir kez Omega3 yağları bakımından zengin balıklar tüketilmeli çünkü omega3 bağışıklık sistemi ve kalp için önemlidir.

Doktorunuza danışmadan, ezbere antibiyotik kullanmayın. Antibiyotik kullanımında vücudumuzda bulunan probiyotiklerin gücü azalmaktadır. Bu durumda probiyotik zengini besinleri tüketmek gerekiyor. Ev yapımı doğal yoğurtlar, ev yapımı turşu, boza probiyotik gücü artırıcı besinlerdir. Bu yiyeceklerin alımı kadar bu probiyotik bakterileri besleyen, onların çoğalmalarını sağlayan pırasa, patlıcan, soğan, sarımsak tüketilebilir.

Beslenme ve bağışıklık sistemi için yapılması gerekenlerden sonra, günlük ihtiyacımız olan su tüketimini yapmanız gerekiyor. Suyun vücut için önemi, sıvı tüketimi hastalıklara karşı doktor tavsiyeleri arasında başta gelir. Günlük 2 litre su tüketimini unutmuyoruz. El temizliğine dikkat etmek gerekiyor. Hastalıkların yayıldığı kısmın başında eller gelmektedir. Mutlaka ellerimizi kış aylarında bol yıkayın. Son tavsiyemiz uyku düzenine dikkat edin. Her hangi bir kış hastalığı durumu olmuşsa dinlemeye özen gösterin. Adım, adım, çocuklar kış hastalıklarından nasıl korunur? Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Aileniz ile sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle…

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.