Ciltteki Kahverengi Lekeler

Ciltteki Kahverengi Lekeler

Ciltteki kahverengi lekeler bir sağlık sorunu olmamasına karşı görünümleri çoğu insanı rahatsız etmekte ve bu lekelerden kurtulmak istemelerine neden olmaktadır. Ciltteki kahverengi lekeler başta eller olmak üzere yüzde, bacaklarda sık olarak

görülmektedir. Bu yazımızda ciltteki kahverengi lekeler nasıl oluşur ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Cilt rengindeki bozukluklar ve kahverengi noktalar genellikle yaş almaya bağlı olarak oluşmaktadır. Ciltteki kahverengi lekeler deri hücrelerinde bulunan melanin birikiminin arması neticesinde ortaya çıkmaktadır. Bu durum tıpta Ephelis olarak anılır. Ciltte oluşan kahverengi lekeler halk arasında yaşlılık lekeleri, karaciğer lekeleri ve güneş lekeleri olarak adlandırılmaktadır.

Kahverengi lekelerin görünümü bazen rahatsız edici olsa da bu lekelerin cildinize bir zararı dokunmaz. Koruma kremi kullanmadan uzun süre güneşte kalındığında da kahverengi lekeler kolayca oluşabilmektedir. Cilt kendini güneşin zararlı ışınlarından koruyabilmek için hücreler fazla miktarda melanin yani cilde rengini veren renk pigmentini salgılamaya başlar. Bu melanin birikintileri bazı bölgelerde yoğunlaşır ve kahverengi lekeler olarak görülür.

Ciltteki kahverengi lekeler genellikle bir sağlık sorunu olarak algılanmasa da genç yaşlardaki insanlarda görülen kahverengi lekeler başka sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu hastalıklar arasında melasma, çillenme ve karaciğer rahatsızlıkları sayılabilir. Eğer 50 yaş altındaysanız ve güneş altında fazla vakit geçirmemenize rağmen cildinizde kahverengi lekeler oluşuyorsa ve bu lekeler kalıcıysa bir doktora gidip gerekli testleri yaptırmanız gerekebilir.

Ciltteki Kahverengi Lekeler Nasıl Giderilir?
Lekeler oluşmadan tedbir almak en iyisi. Hayatınızın her döneminde hatta deniz kenarında olmasanız bile mutlaka koruyucu bir güneş kremi sürmelisiniz.

İçinde C Vitamini, hidrokinon, azelaic asidi, retinol gibi antioksidanlar bulunan iyi bir bakım kremi ciltteki kahverengi lekelerin görünümünü azaltacaktır.

Limon içeriğindeki sitrik asit sayesinde kahverengi lekeler üzerinde ağartıcı bir etki yaratmaktadır. Limon suyunu direk olarak lekelerin üzerine sürün, kurumasını bekledikten sonra nemli bir havluyla silin. Bu genellikle küçük lekeler üzerinde etkili olmaktadır.

Karaciğer sorunları vücutta toksin ve serbest radikallerin birikmesine neden olmaktadır. Bu yüzden karaciğeriniz için iyi olan antioksidan içeren yiyecekleri bol bol tüketmelisiniz.

Güzellik merkezleri lazerli cilt lekeleri tedavisi uygulamaktadır. Lazerli leke tedavisinde cildin en üst katmanı kazınarak cildin yenilenmesi ve dolayısıyla lekelerin kaybolması sağlanabilmektedir.

Cildin dışarıdan müdahale ile yenilenmesini sağlamak için yapılan bir diğer dermatolojik uygulamada mikrodermabrazyon’dur. mikrodermabrazyon tedavisi sırasında cilt yüzeyine doğal kristaller basınçla püskürtülerek cildin üst katmanı soyulur ve zaman içerisinde deri kendini yeniler.

50 yaş üstü insanların çoğunda, genellikle ellerin üst kısımlarında kahverengi leke oluşumu görülmektedir. Bu lekeler genellikle zararsız olmakla birlikte aklınıza çok takılıyorsa ve 50 yaş altı olmanıza rağmen artarak oluşuyorsa bir cilt doktoruna danışabilirsiniz. Ciltteki kahverengi lekeler özel üretilmiş kozmetik kremler ve doğal cilt bakım yöntemleri ile giderilebilmektedir. Daha hızlı bir çözüm için lazerli leke tedavisini kullanabilirsiniz.

Bu yazı kahverengi lekeler için krem, kahverengi lekelere ne iyi gelir, kahverengi lekeler neden oluşur, kahverengi lekeler nasıl geçer, kahverengi lekeler neden olur, cilt lekelerine ne iyi gelir, cilt lekeleri nasıl geçer, ciltteki lekeler için krem, cilt lekelerine bitkisel çözüm konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

yüzdeki kahverengi lekeler nasıl geçer, eldeki kahverengi lekeler, ciltteki kahverengi lekeler nasıl geçer, kahverengi lekeler, kahverengi lekeler nasıl geçer, eldeki lekeler nasıl geçer, eldeki lekeler neden oluşur, ellerdeki kahverengi lekeler, karaciğer lekeleri, kahverengi leke

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.