Cilt Çatlakları Nasıl Tedavi Edilir – Cilt Çatlaklarına Doğal Çözümler

Cilt Çatlakları Nasıl Tedavi Edilir  –  Cilt Çatlaklarına Doğal Çözümler

Cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucu ortaya çıkan vücut çatlakları, doğum, hızlı kilo alıp verme ve kalıtsal sebepler gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Oluşmuş cilt çatlaklarının günümüzde tıbbın olanakları ve teknolojisiyle tamamen ortadan kaldırılması neredeyse imkansızdır. Yapılan çeşitli cilt çatlağı tedavi yöntemleri ise, çatlak görünümünü belirli bir oranda azaltmaktadır. cilt çatlaklarına kesin çözüm olarak lanse edilen Lazer, buz ve iğneli işlemlerle yapılan çatlak tedavisi, uzun ve zorlu bir süreç gerektirmektedir. Cilt çatlaklarına fraksiyonel lazer tedavisi ise son dönemlerde daha fazla yaygınlaşan ve gittikçe daha fazla memnuniyet düzeyi artan bir çatlak tedavisi yoludur. Cilt çatlaklarına iyi gelen itkisel yağlar ile doğal yollarla çatlak tedavisi de son derece etkili ve sonuç vericidir. Bu yazımızın en son kısmında cilt çatlakları nasıl önlenir yok edilir ve giderilir bunu kısaca izah edeceğiz.

Cildin aşırı gerilmesi sonucu elastikiyetini kaybeden cilt, zamanla çatlamaya başlar. Buna neden olan sebeplerin başında hamilelik dönemleri gelmektedir. Hamileliğin 6. ayında karnın büyümesiyle çatlamaya başlayan cilt, ne yazık ki doğum sonrasında da aynı şekilde kalıyor. Hamilelik boyunca cildi sürekli nemlendirici ile nemli tutarak, çatlak oluşumunu büyük oranda engelleyebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda, cildiniz çatlamaya müsait ise, lokal olarak uyguladığınız çatlak kremleri de, çatlak oluşumunu engellemeyecektir. Zaten çatlak giderici kremler ile cilt çatlaklarından kurtulanlar sayısı azımsanamayacak düzeydedir.

Cilt üzerinde kırmızı bir şekilde beliren ve zamanla sedefli bir renk alan çatlakların oluşumunun diğer bir sebebi de hızlı kilo alıp vermedir. Kilolu bir bayanın ani bir şekilde kilo vermesi sonucu cilt elastikiyetini kaybeder, bu da çatlak oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Büyüklü küçüklü çizgiler olarak ortaya çıkan çatlaklar, başlangıçta kırmızı ve mor arasında bir renktir. Bu tarz çatlakların görünümü büyük oranda iyileştirilerek ortadan kaldırılabilir. Zaman geçtikçe sedefli bir renk alan çatlakların görünümünü ortadan kaldırmak ise günümüz teknolojisi ile mümkün değildir. Bayanların korkulu rüyası olan çatlaklar, en az selülitler kadar inatçı olup bu tür cilt çatlaklarından kurtulma zordur. Görsel açıdan cilt yüzeyinde hoş olmayan bir görüntü oluşturan çatlakların görünümünü azaltmak için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır.

Üs üste sıralanmış Epiderm, Derm ve Hipoderm katmanlarından oluşan cilt, 3 katmandan meydana gelir. Cildin temel taşını oluşturan Derm, gerçek bir yorgan gibidir. İçerdiği lifler sayesinde ciltte önemli bir görevi üstlenen Derm cildin temel taşıdır. Ciltte bulunan kollajen dokunun düzensizleşmesi ve kopması sonucu ciltte, yaraya benzeyen irili ufaklı çizgiler meydana gelir. Halk arasında vücut çatlakları olarak bilinen bu çizgilerin oluşumunun bir diğer nedeni de genetik faktörlerdir. İnce bir cilt yapısına sahipseniz, çatlak problemleriyle karşılaşmanız olasıdır. Fit bir vücuda sahip olan insanlarda da meydana gelebilecek olan çatlaklar, genellikle karın, bacak, bacak arkası, kollar ve göğüs bölgelerinde meydana gelmektedir. Özellikle hamilelik döneminde gerilen karında beliren çatlaklar, kimi zaman kısa kimi zaman da uzun çizgiler olarak ciltte belirginlik gösterir.

Çatlak tedavisi günümüz teknolojisiyle henüz mümkün olmasa da, çatlak görünümünü hafifletmek için uygulanan birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Çatlak oluşumu olan ya da oluşmaya yatkın olan bölgeye soğuk ve sıcak su şoku uygulamak, cildin diriliğini kaybetmesini engellemektedir. Soğuk su ile yapacağınız duşun hemen ardından sıcak su ile yıkanırsanız, çatlak oluşumunu büyük oranda engellemiş olursunuz. Ardından cildinizi hafif ve minik uyarıcı çimdiklerle uyararak, çatlak oluşumunu engellemeniz mümkün. Her ikisi de hücrelerin güçlendirilmesi için uygulanan oldukça etkili yöntemlerdir. Güçlü olan hücreler çatlamazlar, bu nedenle tedaviyi hücreleri güçlendirmeye yönelik yaparsanız, olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Çeşitli bitkisel yağlar da, çatlak oluşumunu engellemeye yardımcı önemli yöntemler arasındadır. Özellikle kantaron, portakal ve kakao yağı gibi yağlardan oluşan bir karışım uyguladığınız bölgelerde çatlak oluşumu engellenmiş olur. Cilt yapısıyla uyumlu olan kakao yağı, oluşmuş çatlakların görünümünün azaltılmasında da etkilidir. Dengeli beslenmek, bol su tüketmek ve düzenli egzersiz yapmak da çatlak oluşumunu engelleyen faktörler arasındadır. Cildin sağlıklı bir yapıya sahip olmasını ve kendini korumasını sağlayan bu yöntemlerle, ciltte oluşabilecek çatlakların oluşumunu büyük oranda engellemiş olursunuz.

Cilt çatlaklarına Badem Yağı Kürü Suna Dumankaya

Bitki yağları, cilt çatlakları suna dumankaya formüllerinin temelini oluşturmaktadır Özellikle hamilelik döneminde ortaya çıkan kalça, basen ve göbek, karın bölgesi çatlakları için bademyağı ve kakao yağı, kayısı yağları ile yapılan bitkisel masaj kürleri son derece faydaları olan bir doğal çatlak tedavisi yoludur. Bunun için günde 10 dakikalığına da olsa cilt çatlakları olan bölgelere bu 3 yağı eşit oranda karıştırarak elde edilen karışım bitkisel yağ uygulanırsa doğal yöntemlerle Cilt Çatlakları Nasıl Tedavi Edilir? uygulamalı olarak öğrenmiş olacaksınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.