Chiari Sendromu Nedir

  • HASTALIKLAR
  • Chiari Sendromu Nedir için yorumlar kapalı
  • 1.107 kez görüntülendi

Chiari Sendromu Nedir

Bir diğer adı beyincik sarkması olan chiari sendromu, beyinde oluşan bir anomali durumudur. 4 ayrı tipi bulunan chiari sendromunun neden olduğu ya da nelerin tetiklediği tam olarak bilinmiyor. Ailesel olarak genetik bozukluklarda söz konusu olabilirken gelişim sırasında bu rahatsızlık kendini belli etmeye başlar. Özellikle hamilelik sırasında kişi doğru beslenememe ya da ilaç kullanımları, yasa dışı ürünler kullanımı ile de bebeğin etkilenmesine ve bu rahatsızlığın yaşamasına neden olabilir

Genellikle bebeklerde ve büyük çocuklarda görülen bu rahatsızlığın bazı semptomlar var elbette bunlar,

* Gelişme geriliği

* Solunum rahatsızlıkları

* Ağlamada ki zayıf durumlar

* Özellikle kollarda ve bacaklarda duyu kayıpları

* Besinleri yutma zorluğu e yeterli beslenememe

* Baş ağrıları

* Boyun ve baş kısmının kasılmaları

Chiari sendromu tedavisi nasıl yapılır ?

Chiari sendromu teşhisi konulduktan sonra hemen hemen olabilecek tek tedavi yöntemi ameliyat olacaktır. Kafada yer alan bu baskıyı en aza indirmek için boyun kaslarının çok altlarında yer alan kemiğin çıkması ile kişi çok yüksek ölçüde rahatlayabilir. Genellikle ameliyat olan çocuklarda tedavi çok olumlu seyreder ve rahatsızlık gerileme kaydeder.

Özellikle bebeklerinizi doğduğu andan itibaren iyi bir çocuk doktoru gözetiminde tutarsanız izler için hem chiari sendromu hem de diğer tüm rahatsızlıkların erken teşhis edilmesinde önemli bir etken yaratmış olursunuz. Küçük çocuklarda bu rahatsızlığı kolay kolay anlayamayabilirsiniz ama çocuk büyüdükçe saydığımız bu belirtiler yoğunlaşır ve böylelikle rahatsızlık kendini belli etmeye başlayarak teşhis daha kolay konulmaya başlanır.

Bu adımda yapacağınız ilk iş chiari sendromu nedir diye araştırmak ve aslında en etkin yolun ameliyat ile alındığını okumak olacaktır. Doktorunuz sizi her konuda aydınlatacak ve gerekli görülen her operasyon yapılacaktır. Genellikle tek bir operasyon ile başarı sağlanabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.