Boyun Ağrısı Nedenleri ve Tedavi Yolları

  • Genel Sağlık
  • Boyun Ağrısı Nedenleri ve Tedavi Yolları için yorumlar kapalı
  • 902 kez görüntülendi

Boyun Ağrısı Nedenleri ve Tedavi Yolları

Boyunda ağrı veya sertleşme hakkında: Boyun ağrısının başlıca nedenleri:

Kas incinmesi ve spazm: Boynunuzda ağrı ve sertlik var, ama kısa süre önce herhangi bir kaza geçirmediniz ve başka belirtiler yok. Kas incinmesi ve spazm boyun ağrısının en sık görülen nedenidir. Kötü duruş, duygusal stres ve gerginlik (bu durumda fark etmeden boyun kaslarınızı uzun süre gerersiniz), eski veya yeni boyun yaralanması gibi pek çok neden söz konusu olabilir. Kendi kendine tedavi yöntemleriyle rahatlayabilirsiniz.

Sinir sıkışması: Boynunuzdaki ağrı kolunuza kadar vuruyor ve tek taraflı. Kolunuzda veya elinizde uyuşma veya karıncalanma da olabilir. Artrit veya boyun sakatlanması sonucunda omuriliğinize bir sinir sıkışmış olabilir.

Menenjit: Ateş, şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı / kusma, baş dönmesi veya bilinç bulanıklığıyla birlikte boynunuzda yoğun bir ağrı var ve parıltılı ışığa baktığınızda gözleriniz de ağrıyor. Boynunuz o kadar sertleşmiş ki, çenenizi göğsünüze değdiremiyorsunuz. Menenjit boyun ağrısının ender, ama çok tehlikeli bir nedenidir.

Boyun Ağrısının Diğer Nedenleri
Artrit, disk kayması, omurilikte hasar, kalp krizi, kolesistit, peritonit.

Boyun Ağrısı İçin Ne Yapabilirsiniz?
Boyunda ağrı ve sertleşme daha çok kas incinmesinin sonucudur, rahatlamak için şunlar yapılabilir:
– Yatağınızın sert olmasına dikkat edin. Sabahları ağrıyla uyanırsanız, daha ince bir yastık kullanın veya yastıksız yatın.
– Tekrarlayan veya bir süredir devam eden boyun ağrısı için, gergin kasları gevşetmek üzere sıcak (sıcak suda ıslatılmış havlu) uygulayın. Ağrı bir kaza sonrası başlamışsa, doktora başvurun.
– Reçetesiz satılan ağrı kesicilerden kullanabilirsiniz. Tabii uzmanınıza danışmayı unutmadan. Böyle ağrı kesiciler, boyunda ağrı ve sertleşmeye karşı reçeteli ilaçlar kadar etkilidir.

Önlem
– Sadece otururken ve ayakta dururken değil, aynı zamanda hareket ederken de duruşu düzeltmek boyunda ağrı ve sertliği önleyebilir. Dik oturun, göğsünüzü şişirin, çenenizi hafifçe eğin ve başınızı kulaklarınızı omzunuza değdirecekmiş gibi yapın.
– Kaslarınızın gerildiğini hissettiğinizde yaptığınız işi bırakıp mola verin. Boynunuza masaj yapın, başınızı döndürün ve derin derin nefes alın.

Çocuğunuzun Tedavisi
– 19 yaşından küçüklere doktor kontrolsüz ağrı kesici vermeyin. Reye sendromu denen ender, ama ciddi bir soruna yol açabilir. Ateş veya ağrı durumlarında uzmana danışın.
– Eğer çocuğunuzda boyun ağrısıyla birlikte ateş, huysuzluk veya uyku hali varsa, acil yardım isteyin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.