Boyun Ağrısı Neden Olur Sebepleri Boynum Ağrıyor Bitkisel Çözümler

  • Genel Sağlık
  • Boyun Ağrısı Neden Olur Sebepleri Boynum Ağrıyor Bitkisel Çözümler için yorumlar kapalı
  • 1.113 kez görüntülendi

Boyun Ağrısı Neden Olur Sebepleri Boynum Ağrıyor Bitkisel Çözümler

Boyun ağrısı, boyun omurgası, kaslar, tendonlar, sinirler ve kan damarlarından oluşan boyunda meydana gelen ağrı veya rahatsızlıktır. Boyun romatizmadan boyun fıtığına kadar pek çok nedenden kaynaklanabilir. Boyun ağrısına çoğu zaman sırt ağrısı, baş ağrısı, omuz ağrısı ele ve kola yayılan ağrı uyuşma, elde ve kolda güç kaybı, parmaklarda uyuşma, kulak çınlaması, baş dönmesi de eşlik eder.Boyun ağrısı  her yaşta erkeklerde kadınlarda hatta çocuklarda bile görülebilir. Ağrı yalnız sağ veya sol tarafta da olabilir.

Boyun Ağrısı Neden Olur?

  1. Boyun fıtığı
  2. Boyun kireçlenmesi
  3. Gırtlak (larenks) kanseri
  4. Kalp krizi
  5. Boyun düzleşmesi
  6. Kadınların örgü, dikiş, nakış gibi işlerle uğraşırken boynunu sürekli bükük tutması
  7. Ani bir hareketle başı çevirme
  8. Adale spazm. Boyun adalelerinin fazla yorulması,  örneğin uzun süre araba kullanmak,
  9. Stres
  10. İltihaplı romatizma (Romatoid artrit)
  11. Kemik erimesi
  12. Boyunda sinir sıkışması
  13. Ankilozan spondilit
  14. Omuriliği tümörü
  15. Boyun kanseri
  16. Lenf düğümlerinde şişme
  17. Boyunda disk kayması
  18. Omuriliği daralması, sıkışması
  19. Gerilim tipi baş ağrısı
  20. Migren
  21. Beyinde anevrizma
  22. Kazalar veya düşmelerden kaynaklanan travma
  23. Menenjit
  24. Soğuğa maruz kalma, cereyana maruz kalma
  25. Omurga kemikleri arasındaki enfeksiyonlar
  26. Boğazda apse
  27. Uyurken çok kalın yastık kullanımı
  28. Boyunda tümör
  29. Soğuk algınlığı sonucu boyun kaslarında ağrı meydana gelmesi
  30. Boyun bölgesine hasar veren kazalar
  31. Enfeksiyonel hastalıklar
  32. Boyun bölgesindeki sinir köklerinin ve sempatik sinirlerin zedelenmesi
  33. Boyun omurlarında dejenerasyon / yıpranma (Servikal spondilozis)
  34. Boyun omurga kanalında daralmaya bağlı omurilik tutuluşu (Servikal spondilotik miyelopati)
  35. Yanlış duruş pozisyonu, devamlı boynu bükük olarak durmak, çok yüksek yastıkta yatmak
  36. Fibromiyalji
  37. Boyun omurgasında kireçlenme
  38. Masa başında çalışanlar ve bilgisayar kullananlarda boyun ağrısı sık sık görülmektedir.
  39. Beyin apsesi. Beyin absesi, mantar, virüs veya bakterilerin baştaki yaradan veya vücudunuzun başka bir yerindeki enfeksiyon yoluyla beyninize ulaştığında ortaya çıkar ve boyun ağrısına neden olur.

Boyun Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Boynunuzda ağrı varsa Beyin Ve Sinir Cerrahisi doktoruna başvurmalısınız.

Boyun Ağrısının Nedeni Nasıl Teşhis Edilir?

Boyun bölgesindekinin ağrının nedenini tespit etmek için doktorunuz röntgen çekme, MR ( Manyetik rezonans görüntüleme) BT (Bilgisayarlı tomografi) ve Elektromiyografi (EMG) gibi yöntemleri kullanacaktır.

Boyun Ağrısı Tedavisi

Boyun ağrısından muzdaripseniz doktorunuzun uygulayacağı tedavi yöntemleri şunlardır;

  1. İlaç tedavisi Boyun ağrılarının tedavisinde ağrı kesiciler, anteinflamatuar ilaçlar, kas gevşetici ilaçlar, uyku düzenleyci ve antidepresan ilaçlar kullanılabilir.
  2. Fizik tedavi: Birçok kişide boyun ağrılarında fizik tedavi ile düzelme sağlanabilmektedir. Fizik Tedavide sıcak, soğuğun ve elektriksel uyarının fizyolojik etkilerinden yararlanarak kaslarda gevşeme ve yumuşak doku ağrılarının giderilmesi amaçlanır. Sinir kökü ağrılarının ve baskısının azaltılması için traksiyon yöntemleri kullanılabilir.
  3. Korse kullanımı Boyun ağrılarının akut döneminde korse kullanılmalıdır. Korse kullanma süresi, 3 hatta 4 haftaya kadar uzatılabilir.
  4. Elektroterapi: Çeşitli elektrik akımları kullanılarak yapılan tedavi şeklidir. Son yıllarda en çok tercih edilen şekli TENS akımlarıdır.

Boyun Ağrısı İçin Bitkisel Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Soğuk Kompres

Soğuk kompres uygulaması boyun ağrısından kurtulmak için etkili bir yöntemdir. Soğuk uygulama boyundaki iltihap ve ağrıyı giderir. Acıyı yatıştırır ve kas yorgunluğunu önler. Buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir beze sarın ardından 10-15 dk boyunca boynunuza tutun.Günde 3-4 kez bunu tekrarlayın.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi, antioksidan ve anti-inflamatuar madde açısından zengin içeriği sayesinde boyun ağrısını gidermekte çok önemli rol oynar. Temiz bir havluya elma sirkesi döküp bunu boynunuza sarıp 1-2 saat bekletin. Boyun ağrısı geçene kadar günde bir kaç kez buna devam edin.

Acı Biber

Acı biber, analjezik ve anti-inflamatuar özellikleri olan kapsaisin ismindeki madde içeriği sayesinde boyun ağrısının geçmesinde çok etkilidir. 2 yemek kaşığı zeytinyağını cezvede ılıtın. İçine 1 tatlı kaşığı toz acı biber katıp karıştırın. Bu karışımı boynunuzdaki ağrıyan kaslara uygulayın. Ağrı geçene kadar bu basit tedaviyi günde iki kez uygulayın.

Zencefil

Zencefil, boyun ağrısı olan yerdeki dolaşımı ve kan akışını artıran doğal bir anti-inflamatuar ajandır. İltihabı ve ağrıyı gidermeye yardımcı olur. Zencefili boyun ağrısından kurtulmak için şöyle kullanabilirsiniz; Bir buçuk tatlı kaşığı toz kuru zencefili bir bardak suya karıştırın ve birkaç gün boyunca günde üç kez için. Diğer yöntem ise üç yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefili tülbente sarın. Tülbenti sıcak suda 30 saniye bekletin. Ilıdıktan sonra 15-20 dakika boyunca boyun bölgesine koyun. Rahatlamak için günde birkaç kez tekrarlayın.

Lavanta yağı

Boyun ağrısının geçmesi için lavanta yağı kullanılabilir. Masaj terapisi ile birlikte kullanıldığında çok etkilidir. Masaj, gergin kasları rahatlatmaya yardımcı olur , böylece ağrıyı giderir. Öncelikle boyun kaslarını gevşetmek, rahatlatmak için sıcak bir duş alın. Boynunuza ve omuzlarınıza biraz lavanta yağı sürün. Hatta lavanta yağına, hindistancevizi yağı veya zeytinyağı da katabilirsiniz.Ağrı olan bölgeye 10 dakika boyunca küçük dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın. Gün içinde masaja ihtiyaç duydukça bunu yapın. Şayet boyun ağrınıza masaj iyi gelmezse masaj yapmayın.

Epsom Tuzu

Eczaneden temin edebileceğiniz epsom tuzu, kas gerginliğini giderir, stresi azaltır ve anında ağrı kesici etki gösterir. Epsom tuzunda bulunan magnezyum sülfat ağrıların, şişliğin azalmasına yardımcı olan doğal bir kas gevşetici olarak çalışır. Banyo küvetini ılık-sıcak arası suyla doldurun. İçine 1-2 su bardağı epsom tuzu katıp karıştırın.  Vücudunuzu, özellikle boyun bölgesini 15 ila 20 dakika boyunca bu suda bekletin.Boyun ağrısı tamamen iyileşene kadar bunu her gün yapın. Not: Kalp rahatsızlığınız, yüksek tansiyonunuz veya şeker hastalığınız varsa bu yöntem sizin için uygun değildir.

Boyun Ağrısı Nasıl Önlenir?

  1. Uzun süre başı aşağı doğru eğecek pozisyonda durmayın.
  2. Otururken sırtınızı düz tutun ve yaslanın
  3. Çok kalın, yüksek yastıkla yatmayın. Yüzüstü yatmak boyundaki ağrıyı artırabilir. En sağlıklı ve doğru pozisyon sağ tarafa dönüp sağ avuç sağ yanak altında şekilde uyumaktır.
  4. Boyun ağrısını önlemek için düzenli spor yapmalı, en azından her gün yürüyüş yapılmalı, omurga sağlığı için bol bol yüzülmelidir.
  5. 30 dakikadan daha uzun süre boynunuzu aynı pozisyonda tutmayın
  6. Telefonla konuşurken boyun-omuz arasına sıkıştırmayın

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.