Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nedenleri Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nedenleri Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.012 kez görüntülendi

Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nedenleri Tedavisi

Aramızda boğaz enfeksiyonu sorunu yaşamayan kimse eminim ki yoktur. Özellikle soğuk kış aylarında ve mevsim geçişlerinde sık sık karşılaştığımız bu durum ne yazık ki oldukça sıkıntılı bir dönem yaşanmasına neden olur. Oysa ki boğaz enfeksiyonunun nedenlerini ve belirtilerini bilirsek yakalanma riskini azalttığımız gibi tedavisini de oldukça kolaylaştırırız.

Boğaz ağrısına yol açan ve farenjit olarak da bilinen boğaz enfeksiyonu, yılın her döneminde görülebilmekle birlikte özellikle viral ve bakteriyel hastalıkların yaygın olduğu kış aylarında daha çok görülür. Her yaş gurubunda ortaya çıkabilen boğaz enfeksiyonu, bağışıklık sisteminin nispeten daha zayıf olduğu yaşlılarda ve çocuklarda daha yaygındır.

Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Boğaz enfeksiyonu altta yatan nedene ve yaşa bağlı olarak farklı belirtiler gösterebilir. Aşağıda, farklı enfeksiyon türleri ve farklı yaşlar için bazı belirtiler yer alıyor.

Yetişkin ve Çocuklarda Ortak Belirtiler
Boğazda rahatsızlık, Boğazda kuruluk, Boğaz ağrısı, Ses kısıklığı, Yutma güçlüğü, Öksürük, Hapşırma, Yorgunluk.

Bebeklerde Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Boğaz şişliği, Düşük dereceli ateş, Şişmiş lenf bezleri, Yutma güçlüğü, Burun akıntısı, Sinirlilik, Sık ağlama, Hapşırma.

Viral Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Boğazda kuruluk, Sesin derinleşmesi, Tıkanıklık, Sinüs ağrısı.

Bakteriyel Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
İltihaplı boğaz, Ateş, Baş ağrısı, Şişmiş lenf bezleri, Yorgunluk, Hapşırma, Öksürük, Yorgunluk, Bulantı, Kusma.

Tedavi
Boğaz enfeksiyonları nedenine bağlı olarak 3-7 gün arasında sürebilir. Hafif enfeksiyonlarda herhangi bir tedaviye ihtiyaç duyulmayabilir ve enfeksiyon kendiliğinden geçebilir. Diğer durumlarda, özellikle bakteriyel enfeksiyonlar uzman yardımı almak gerekir. Bakteriyel enfeksiyonlar genellikle antibiyotiklerle tedavi edilmektedir. Eğer boğaz enfeksiyonu alerjiye bağlı olarak görülüyorsa doktorunuz antibiyotiklere ek olarak antihistamin ilaçlar verebilir ve alerjenlerden mümkün olduğunca kaçınmanızı önerir.

Antibiyotik kullanmaya başladıktan 24 saat sonra bakteriyel boğaz enfeksiyonu bulaşıcı özelliğini kaybeder. Boğaz ağrısı boyun ağrısı, kusma, bulantı, baş dönmesi ve diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa vakit kaybetmeden doktora görünmelisiniz.

Hafif enfeksiyonlarda boğazı rahatlatmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz
– Ilık tuzlu suyla gargara yapın. Suyu yutmayın.
– Bol su içmek vücudu rahatlatacaktır.
– Sebze çorbası, bal ve limon çayı boğaz enfeksiyonu belirtilerini hafifletmek için kullanılabilir.
– Zencefil veya diğer bitkisel çaylar boğazı yumuşatarak ağrıyı azaltabilir.
– Öksürük için pastil veya boğaz spreyi kullanabilirsiniz.

Not: Bu yöntemler hafif enfeksiyonlar için etkili olabilir ancak bebeklerde ve çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.

Bu yazı boğaz enfeksiyonu nasıl geçer, boğaz enfeksiyonu nedir ne zaman geçer, boğaz enfeksiyonuna hangi antibiyotik, boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir, iyi gelen çaylar, boğaz enfeksiyonunun sebepleri nedenleri belirtileri nelerdir tedavisi bitkisel çözüm konusunda yazılmıştır.

boğaz enfeksiyonu belirtileri, Boğaz enfeksiyonu nedenleri, boğaz enfeksiyonu, boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir, boğaz enfeksiyonu nasıl geçer, boğaz enfeksiyonu nedir, boğazda enfeksiyon belirtileri, çocuklarda viral boğaz enfeksiyonu, boğaz enfeksiyonunun nedenleri, bakteriyel boğaz enfeksiyonu belirtileri

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.