Bizon Etinin Sağlığa Faydaları Nelerdir? Bilimsel Araştırma Sonuçları

  • Genel Sağlık
  • Bizon Etinin Sağlığa Faydaları Nelerdir? Bilimsel Araştırma Sonuçları için yorumlar kapalı
  • 846 kez görüntülendi

Sağlıklı, faydalı bir et yemek istiyorsanız, bizon eti olarak da bilinen bufalo etini tüketmenizi öneririz. Bizon eti, çinko, niasin, demir, B6 ve selenyum vitamin ve minerallerinin önemli bir kaynağıdır. Selenyum, hücreleri serbest radikallerden korur. Çinko, bağışıklık sistemini güçlendirir, saç – cilt sağlığı ve genel hücre fonksiyonu için önemlidir. Niasin, tüm hücresel düzeyde, alınan yiyecekleri enerjiye dönüştürür. Demir, vücuda oksijen taşır. B6 vitamini ise fiziksel ve hatta ruh sağlığı için çok önemli rol oynar.

Bizon eti, proteini bol, yağsız et çeşitlerindendir. Bizon etinin protein açısından zengin yapısı, doymuş yağsız olması, onu dana etine karşı harika bir alternatif yapar. Araştırmacılar, bufalo etinin protein, yağ, mineral, ve yağ asitleri açısından zengin yapısıyla yoğun besleyici özellikte olduğunu tespit etmişlerdir.

Bufalo eti, tavuk veya balıktan daha az kalori ve kolestrol içerir.

Dana etinden %76, tavuktan ise %68 daha az yağlı yapısı ile kilo almanızı önler. Haftada 3-4 kez 150 gram bizon eti yemek LDL kolestrol seviyenizi 6 ayda %40-%50 düşürür.

100 gram bufalo eti 122 kalori, 24.2 gram protein, 0.8 gram doymuş yağdan oluşan 2.1 gram yağ içerir. Bu rakamlarla günlük protein ihtiyacının %48’ini, yağ ihtiyacının %3’ünü karşılar.

Bizon eti, B vitamini alımınızı da artırır. 100 gram bufalo eti günlük riboflavin ihtiyacının %14’ünü, niasin ihtiyacının %16’sını, B-6 ihtiyacının %17’sini, B-12 ihtiyacının ise %41’ini karşılar. Göz, saç ve cilt sağlığınız B vitaminlerine bağlıdır. Bu vitamin ayrıca aldığınız besinleri enerjiye çevirir, sağlıklı bir karaciğer ve sinir sistemi fonksiyonu sağlar.

100 gram bizon eti, günlük demir ihtiyacının %56’sını, fosfor ihtiyacının %18’ini, çinko ihtiyacının %21’ini, selenyum ihtiyacının ise %43’ünü karşılar. Demir, kan hücresi oluşumundan, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu yerlere oksijen sağlanmasından sorumludur. Fosfor ise, kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur. Koku ve tat duygusu için çinkoya ihtiyaç vardır. Serbest radikallerin hücre hasarının engellenmesi için de selenyum rol oynar.

Nisan 2013 yılında “Beslenme Araştırması” ismiyle yayınlanan bir araştırmaya göre, dana etine nazaran, bufalo eti yiyen kişilerde, damar tıkanıklığı sorunu ile daha az karşılaşılıyor. Araştırmaya katılan dana eti yiyen kişilerde trigliserid ve inflamasyon düzeyleri artarken, bizon eti yiyenlerde ise trigliserid düzeylerinde küçük bir artış gözlenmiş fakat inflamasyonda bir değişiklik tespit edilmemiştir.

Sual: Bufalo eti yani bizon helal mi, yenilebilir mi?

CEVAP

Türkiye Gazetesi Yazarlarından İlahiyatçı Osman Ünlü’nün cevabı: (Evet helaldir, yenilebilir.)

Kaz Etinin Faydaları Nelerdir, Kaz Eti Nereden Temin Edilebilir? Tıklayınız

At Sütünün Sağlığa Faydaları Ve At Sütü Helal mi? Tıklayınız

Kaz Yağı Neye İyi Gelir? Kaz Yağının Faydaları Tıklayınız

Deve Sucuğunun Faydaları, Fiyatı Ve Deve Sucuğu Nereden Alınır? Tıklayınız

Geyik Etinin Sağlığa Faydaları, Fiyatı Ve Geyik Eti Nerede Bulunur? Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.