Besinlerin Faydaları

  • ALTERNATİFTIP
  • Besinlerin Faydaları için yorumlar kapalı
  • 1.151 kez görüntülendi

Besinlerin Faydaları

Bal: Bal birçok hastalığın tedavisinde kullanılır ve boğaz ağrısı bunlardan biridir. Bal, boğaz ağrısı çeken, hastayı çabucak iyileştirebilen bazı tabii antibakteriyel özelliklere sahiptir. Yarım limon suyu, sıcak suya balla karıştırıldığında, yanan boğazı rahatlatır.

Sarımsak: Ham sarımsak da antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir ve boğaz enfeksiyonunu iyileştirebilir. Çiğ sarımsak yemek istemiyorsanız, sarımsak kapsülleri de alabilirsiniz.

Limon suyu: Boğaz ağrısı için bu evde çare için 1 bardak suya 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Sıkışan su boğaz dokusunun büzülmesine virüsler ve bakteriler için düşmanca (asidik) bir çevre yaratmasına yardımcı olur.

Zencefil: Boğaz ağrısı ve yanması için 1 çay kaşığı zencefil tozu, 1 çay kaşığı bal ve birkaç damla limon suyunu 1/2 barsak sıcak su gereklidir. Suyu zencefilin üzerine dökün, sonra limon suyu ve bal ekleyin sonrasında gargara yapın. Bal boğazı kaplar ve hafif antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Zerdeçal: Bu sarı baharat güçlü bir antioksidandır ve bilim adamları, birçok ciddi hastalığa karşı direnme gücüne sahip olduğunu düşünürler. Boğaz ağrısı tedavisi için, yarım çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak suya karıştırın ve gargara yapın.

Elma sirkesi: Elma sirkesi, antibakteriyel özelliklerinden dolayı boğaz ağrısı tedavisinde yardımcı olur. Bir çorba kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı limon suyu ve bal ekleyerek bir bardak ılık suya koyun ve yavaş yavaş için. Bunu günde iki veya üç kez yapın. Yakında ağrı ve iltihaplanma rahatlayacaktır.

Hatmi çiçeği çay: Hatmi çiçeği kökü, müsilata sahiptir ve boğaz ağrısını geçirmek ve boğazı yatıştırmak için de kullanılabilir. Hatmi çiçeği kökü çayı, öksürük ve soğukluk ile boğaz ağrısı için mükemmeldir. Bu ilaç gebe veya emziren kadınlar ya da diyabetik kişiler için önerilmez.

Adaçayı: Adaçayı birçok açıdan tıbbi bir kullanıma sahiptir. Bu bitki Akdeniz kökenli ve şimdi dünya çapında yetiştirilmektedir. Birçok inflamatuar durumu tedavi etmek için kullanılmıştır ve kontrollü çalışmalar, boğaz ağrısının hafifletilmesine yardımcı olabileceğini önermektedir.

Meyan kökü: Meyan kökü, Avrupa’ya ve Güney Asya’ya özgü bir bitkidir. İlginçtir, geleneksel tıpta birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Meyan kökü, boğaz ağrısını azaltmaya yardımcı olabilecek, aspirine benzer özelliklere sahiptir. Ne yazık ki, hastalıkla ilgili boğaz ağrısı azaltma konusunda herhangi bir araştırma bulunmamaktadır.

Ekinezya çayı: Ekinezya, bir bağışıklık uyarıcısı olarak bilinir ve enfeksiyonu önleme bağışıklığını geliştirir. Bu bitkinin antibakteriyel ve antiviral özellikleri boğaz ağrısının iyileşmesini hızlandıracaktır.

Muz: Muz zengin bir potasyum kaynağıdır ve midenizdeki asit üretim seviyesini kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Meydana gelen belirli bileşenler mide içeriğini aşırı asit üretiminin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olan midenizdeki mukus üretimini arttırmaya destek olur. Lif içeriği yüksek olduğundan, sindirimi hızlandırarak asiditenin tekrarını önlemek için oldukça etkili bir hale gelmektedir.

Süt: Süt, asit birikmesini önleyen ve üretilen aşırı asidin absorbe edilmesine yardımcı olan yüksek miktarda kalsiyum içerir, böylece asitlik belirtilerini azaltır. Soğuk olması, asit reflü sırasında hissedilen yanma hissinin anında rahatlamasını sağlar.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.