Bel soğukluğu, cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Bakteriler nedeniyle oluşur ve genellikle üretra, gözler, boğaz, vajina, anüs ve dişi üreme yolu gibi vücudun ılık ve nemli bölgelerini enfekte eder.

 

Hem erkekler hem de kadınlarda görülebilir. Enfeksiyon, korunmadan oral, anal veya vajinal seks yapmak yoluyla kişiden kişiye yayılır. Birden fazla cinsel partneri olan veya güvenli seks yapmayanlar, enfeksiyon riski altındadır. Bebekler, anneleri enfekte ise doğum sırasında enfekte olabilirler.

 

Bazı insanlar hiçbir zaman bir semptom yaşamazlar. Ancak aksi halde, belirtiler genellikle zararlı bakterilere maruz kaldıktan sonra iki hafta içinde ortaya çıkar. Erkeklerde gonore semptomları, idrar yaparken yanma veya ağrı hissi, idrar sıklığında artış, puslu akıntı, penisin ucunda şişlik veya kızarıklık, testislerde şişme veya ağrının ve kalıcı bir boğaz ağrısı olabilir.

 

Kadınlarda görülen birtakım semptomlar ise, vajinadan sulu bir akıntı, idrar yaparken ağrı veya yanma hissi, daha sık idrar yapma ihtiyacı, daha ağır adet dönemleri, boğaz ağrısı, cinsel ilişki sırasında ağrı ve alt karın bölgesinde keskin ağrıdır.

Enfeksiyon zamanında tedavi edilmezse, kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa neden olabilir. Ayrıca, enfeksiyon kan dolaşımına yayılırsa, hem erkekler hem de kadınlar artrit, kalp kapakçığı hasarı veya beyin veya omurilikteki astarın iltihaplanması gibi sorunlar ile karşılaşabilirler.

 

Doğum sırasında annelerinden bel soğukluğu kapan bebekler körlük, cilt yaraları ve enfeksiyon riski altındadır. Tedavisi için uygun tıbbi bakım gereklidir. Genellikle antibiyotik reçete edilir. Ancak, bu enfeksiyondan kurtulmaya yardımcı olabilecek birçok bitkisel ilaç ve yaşam tarzı değişikliği de vardır.

 

Cinsel İlişkiden Kaçınmak İsteyebilirsiniz

Belsoğukluğu teşhisi konduğunda, tedavi görürken eşinizle fiziksel temastan kaçınmalısınız. Bu hem siz hem de eşiniz test ve tedavi edilmeden önce özellikle önemlidir. Bu sırada cinsel ilişkiye girmeniz, partnerinizin enfeksiyona yakalanma riskini artıracaktır. Ayrıca, çok fazla acı ve rahatsızlığa neden olabilir. Tedaviden sonra bile, her zaman cinsel ilişki sırasında bir kondom kullanın ve tek eşli bir ilişki içinde olmaya çalışın. Bu, cinsel yolla bulaşan her türlü enfeksiyonu önlemeye yardımcı olacaktır.

Sarımsak

Sarımsak antibakteriyel bir bitkidir, bu nedenle gonore enfeksiyonuna yardımcı olabilir. Sarımsakta bulunan allisin denilen bir bileşen, hastalığa neden olan bakterilerle savaşma kabiliyetinden sorumludur. Sarımsak ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuttaki sağlık sorunlarını düzeltmeye yardımcı olur.

 

  • Her gün aç karnına 2 veya 3 diş çiğ sarımsak yutun.
  • Yemeklere de daha fazla sarımsak ekleyebilirsiniz.

Elma Sirkesi

Gonore tedavisinde yardımcı olabilecek diğer bir bileşen elma sirkesidir. Vücudunuzdaki enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilecek güçlü antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Enfeksiyonun, vücudun diğer bölgelerine yayılmasını önlerken, aynı zamanda ağrı ve iltihaplanmanın azaltılmasına da yardımcı olabilir.

 

  • Banyo suyunuza 1 bardak çiğ ve organik elma sirkesi ekleyin. Vücudunuzu günde yaklaşık 15 dakika boyunca bu su ile yıkayın.
  • Ayrıca, 1 ila 2 yemek kaşığı çiğ ve organik elma sirkesini, bir bardak sıcak suya karıştırın. Karışıma biraz bal ekleyin ve günde iki kez için.

Zeytin Yaprağı Takviyesi

Zeytin yaprağı takviyesi güçlü antimikrobiyal özelliklere sahip olan oleuropein adı verilen güçlü bir madde içerir. Ayrıca, zeytin yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok yardım eder. Güçlü bağışıklık, her türlü bakteriyel enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, serbest radikallerle savaşma yetenekleri sergiler.

 

  • Zeytin yaprağı takviyeleri alabilirsiniz. Standart dozaj günde iki kez 250 ila 500 mg kapsüldür. Maksimum fayda sağlamak için, 12 aylık bir süre için alınmalıdır. Takviye almadan önce daima doktorunuza danışın.

Kekik Yağı

Kekik yağı, bel soğukluğu dahil her türlü bakteriyel enfeksiyona karşı etkili bir tedavi olabilir. Kekik yağında bulunan kimyasal bileşen karvakrol, enfeksiyonu azaltmaya yardımcı olur. Yağın bir diğer faydası da, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudunuzu gonore ile savaşmaya teşvik eder.

 

  • Bir bardak su veya meyve suyu içine 3 veya 4 damla kekik yağı karıştırın. Birkaç hafta boyunca günde iki kez için.

 

Kolloidal Gümüş Suyu

Kolloidal gümüş suyu, antiseptik özellikleri nedeniyle güçlü bir antibiyotik olarak çalışır. Enfeksiyona neden olan mikroplarla savaşmaya yardımcı olur. Aslında, zararlı bakterileri boğarak yok eder.

 

  • 1 çay kaşığı kolloidal gümüş suyunu bir bardak suya karıştırın. 12 hafta boyunca günde 5 kez için.

 

Çinko

Çinko, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve enfeksiyonlarla mücadele etmek için güçlü bir başka unsurdur. Bu mineral, vücudunuzun beyaz kan hücresi sayısını ve vücudunuzun zararlı bakterilerle savaşmak için kullanabileceği antikor sayısını artırmaya yardımcı olur. Ayrıca hücre zarlarının koruyucu fonksiyonlarını geliştirir.

 

  • Günlük diyetinize çinko eklemek oldukça kolaydır. Vücudunuzdaki çinko seviyesini artırmak için tavuk, susam, bitter çikolata ve istiridye yiyin.

 

 

C Vitamini

C vitamini açısından zengin yiyecekler yemek, bağışıklık sistemini geliştirmenin en iyi yollarından biridir. Güçlü bağışıklık, gonore dahil her türlü enfeksiyonu önleyebilir ve onlarla savaşabilir. C vitamini ayrıca güçlü bir antioksidan görevi görür ve bu durumun neden olduğu iltihap ve rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olabilir.

 

  • Portakal, biber, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, çilek, greyfurt ve guava gibi yiyecekler yiyerek C vitamini seviyenizi artırın.
  • Ayrıca doktorunuza danışarak, C vitamini takviyeleri de alabilirsiniz.

 

Alkali Besinler Tüketin

Bel soğukluğu ile savaşmak için, vücudunuzu daha alkali yapmaya çalışın. Bu, bakteriler alkali bir ortamda hayatta kalamayacağı için çok faydalıdır. Vücudunuzda alkali bir ortam oluşturmak ve korumak oldukça kolaydır.

 

Sadece kereviz, su teresi, yonca, buğday otu ve arpa otu gibi alkali özellikler bakımından zengin yiyecekler yemeye başlayın. Tohumlar, fasulyeler, kepekli tahıllar ve kuruyemişler de alkali besinlerdir.

 

 

Ek ipuçları:

 

  • Anal, oral veya vajinal seks dahil her türlü cinsel temas sırasında daima bir prezervatif kullanın.
  • Eğer gonore teşhisi konulursa, eşinizin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar için test edilmesini isteyin.
  • Tüm cinsel olarak aktif kadınlar ve erkekler için yıllık tarama önerilmektedir. Bu, herhangi bir semptoma neden olabilecek bir enfeksiyonu tanımlamaya yardımcı olur.
  • Bağışıklığınızı geliştirmek için günlük olarak egzersiz yapın.
  • Vücudunuzu nemlendirmek için sağlıklı beslenin ve bol su için.