Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • Genel Sağlık
  • Bel Ağrısına Ne İyi Gelir? için yorumlar kapalı
  • 989 kez görüntülendi

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bel ağrısı modern insanın en çok sıkıntısını çektiği sağlık sorunları arasında yer alır. Zira hareketsiz yaşantısı ve aşırı kilolar nedeniyle beden oldukça fazla zorlanmakta ve doğal olarak reaksiyon vermektedir. Vücudun temel tepkilerinden birisi olan ağrı ile ortaya çıkan omurga problemleri de en sık rastlanan reaksiyonlardandır.

Bel Ağrısı Neden Olur?

Bel ağrısının birden fazla sebebi olabilir. Kas ve eklem rahatsızlıklarından akut veya kronik biçimde ortaya çıkabilen bel ağrılarının en sık görülenleri kireçlenme ve travmatik ağrılardır. Bunun yanı sıra fıtık, sakralizasyon ve skalyoz da bel ağrısına sebep olan faktörlerdendir. Bel ağrısı genellikle kronik bir sorundur. Akut bel ağrıları ise nadiren tek seferlik ortaya çıkmakla birlikte çoğu akut bel ağrısı aslında kronik olmak üzere beklemekte olan örtbas edilmiş bir sorunun anlık olarak ortaya çıkmasıdır.

Örneğin, fıtık sorunu olan bir kimsenin normal hayatta henüz etkilenmediği sorunları, ani harekete bağlı olarak ortaya çıkıp, bir süre sonra ortadan kalkabilir. Lakin Fıtık kalıcı bir sorundur ve bu soruna sahip olduğunuzdan eminseniz tedavi için vakit kaybetmemeniz gerekir. Zira gelecekte bel ağrısına ne iyi gelir sorusunu sık sık araştırmak zorunda kalabilirsiniz.

Kronik sorunların yanı sıra yapılacak ağır hareketlerin sebep olabildiği bel ağrıları, hiçbir hareket yapmamaktan da kaynaklanabilir. Sürekli hareketsizlik kas ve eklemlerin etkinliklerinden zaafiyatlerin oluşmasına ve aynı noktaya uzun süre baskı oluşması nedeniyle ağrıların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.  Bu nedenle sürekli aynı pozisyonda oturmamak ve düzenli aralıklarla hareket etmek Bel ağrısına ne iyi gelir? Sorusunun başlıca cevapları arasında yer alır.

Omurga ve kas ağrılarına neden olan sağlık sorunları gün geçtikçe artan sorunlar olarak kayda geçmektedir. Bel ağrısına ne iyi gelir? Sorusu ise çok sık aranan internet sorguları arasında yer alır. Zira modern insan evrimine uygun olmayan bir yaşantı sürmektedir. Bizler düzenli olarak hareket etmesi gereken ve kilolu olmaması gereken canlılar olmamıza karşın, şehirli insanlar şişmandır ve hareket etmezler. Bel ağrılarının birinci etkeni tartışması biçimde kilodur. Fıtıktan diğer tüm kronik problemlere kadar, hangi sorununuz olursa olsun, hastalığı yaşanmaz hale getiren ve ciddi ağrılara yol açan, kesin olarak kilolardır.

1. Kilo Verin

Özellikle fıtık sorununuz varsa, omurgalar üzerindeki baskının azaltılması fıtığın sebep olduğu tüm etkileri ortadan kaldırabilir. Aynı şekilde diğer tüm sorunlarda da eklem ve kaslara olan baskı kilo verildiğinde azalacağından şiddetle önerilmekte olan bir tedbirdir. Hatta fit olmak bir tedbir değil, zorunluluktur. Aşırı kilo yalnızca bel ağrılarına değil, pek çok sağlık sorununu tetikler ve kanser başta olmak üzere fizyolojik hastalıkların pek çoğunun sebebi olarak gösterilir.

2. Ani ve Ağır Hareketlerden Kaçının

Kronik bel ağrısı öykünüz varsa da, yoksa da ani ve ağır hareketlerden kaçınmanız gerekir. Zira kas ve eklemler belli düzeyde hazırlıklı olmadıkları hareketleri yaparken aşırı biçimde zorlanır ve zarar görür. Bunun kaçınılmaz sonucu akut veya akuttan kroniğe geçecek bel ağrıları olabilir. Tabii ki fıtık ve benzeri kronik sorunları olanların bu tip davranışlardan kaçınmaları gerekir. Böylece Bel ağrısına ne iyi gelir? Sorusunu araştırmak zorunda kalmazsınız.

Bel Ağrısı Durumunda Neler Yapılmalıdır?

Ortaya çıkmasını engelleyemediğiniz ağrılar için ise harici tedbirleri uygulamak zorunda kalacaksınız ve bu durumda kaçınılmaz olarak Bel ağrısına ne iyi gelir? Sorusunun cevabını araştıracaksınız.

Öncelikle ağrı ortaya çıktıktan sonra yapacak çok fazla şey yoktur. Bu süreçte zorlanmış veya zarar görmüş eklem ve kasın üzerindeki baskıyı azaltmak ve ağrıya rağmen hareketi sürdürmemek esastır. Ağrılı bölgeye sıcak kompres veya yakı uygulamak çözüm olarak kabul edilebilirken, ağrı kesicileri kullanmak da bir nebze ağrıyı dindirmeye faydalı olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, hekim tavsiyesi olmadan kullanılacak ilaçlar tehlikelidir ve Bel ağrısına ne iyi gelir? Sorusunun medikal cevaplarını doktorlar vermelidir.

var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140){
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width < 768){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.