Behçet Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

  • HASTALIKLAR
  • Behçet Hastalığı Belirtileri Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 1.201 kez görüntülendi

Behçet Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Bu konumuzda sizlere Behçet hastalığı belirtileri nelerdir üzerine bilgiler sunacağız. Hastalık Türk hekimi Hulusi Behçet tarafından 1937 senesinde teşhis edilmiştir. Bu sebepten ötürü tüm dünya’da Behcet’s Disease “Behçet Hastalığı” olarak kabul edilmiş bir bağışıklık sistemine dayalı hastalık olmaktadır. Bu hastalık en çok başta Japonya ve Ortadoğu olmak üzere, aynı zaman’da Asya ülkelerinde yaşayan erkekler arasında yaygın bir hastalık olmaktadır. Hastalığın başlıca etkilerinden biri olan adamlardaki tahribatın oluşması üzerine vurgulanmaktadır. Sebebi tam anlamıyla henüz bilinmeyen vücudun tek başına virüs ve bakteriler üzerine olduğu bilinmektedir. Bu kapsam çerçevesinde sağlıklı dokulara yönelik kullanılan antikorlar üzerine oluşan tahribatlar ve iltihaplanmaların oluşmasıyla meydana gelmektedir.

BEHÇET HASTALIĞININ BELİRTİLERİ

Behçet hastalığının belirtileri tüm insanlarda aynı seyirde olmayıp, kişiden kişiye değişebilen bir hastalık türüne sahip olmaktadır. Bununla birlikte bağışıklık sisteminde olan doku zararlarının öncesinden keşfedilmesi gerekiyor. Ek olarak vücudun farklı bölgelerinde oluşan tahribatlar sonucu iltihaplanması üzerine belirti vermektedir. Genel olarak bazı hastalarda ağız iç bölgelerinde bu durum söz konusu olurken, bir kısım insanlarda da genital bölgelerde bu problem sıklıkla kendini gösterebilmektedir. Bu bölgelerde küçük yaralar şeklinde kendini gösteren Behçet Hastalığı, bir takım hastalarda beyin zarı iltihabı, bir diğer ismiyle menenjit gibi ciddi problemleri meydana getirebilmektedir.

Komplikasyonlara da yol açabilen bu hastalık ilerlediği takdirde ciddileşen bir olay haline gelebilmektedir. Ek olarak belirtileri kendini gösterdikten hemen sonra en fazla iki haftalık bir süreç ile kaybolabilmektedir. Var olan bu durum kendini bağışıklık sistemine dayalı ve ataklara bağlı olarak gelişen bir farklı belirti şeklinde de gösterebilmektedir. Bu evrede hastalığın teşhisiyle orantılı bir biçimde belirtilerin ne denli ve hangi zaman diliminde ortaya çıktığıyla ilgili, aynı zaman’da ne kadar sürdüğüne ilişkin notların tutulması daha mantıklı olacaktır. Bağışıklık sistemine dayalı rahatsızlıklar çeşitli belirtilerle aldatmaya yönelik bir tanı koyulmasına neden olabilmektedir. Her bağışıklık sisteminde de olduğu üzere, Behçet hastalığında oluşan bir takım belirtileri hastalığın belirtileri olarak görünse de diğer bir takım hastalıklarında belirtileri olabilmektedir. Bu nedenle erken teşhis ve doğru bir doktor seçimi neticesinde muayene olmakta her daim fayda olacaktır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.