Bebeklere Uyku Eğitimi Nasıl Verilir

  • ÇOÇUK GELİŞİMİ
  • Bebeklere Uyku Eğitimi Nasıl Verilir için yorumlar kapalı
  • 1.852 kez görüntülendi

Bebeklere Uyku Eğitimi Nasıl Verilir

Bebeklere Uyku Eğitimi Nasıl Verilir

Bebekler, yapı itibari ile doğumundan büyüme anlarının tamamlanmasına kadar birçok sorun ile ebeyenleri uğraştırmak zorunda kalmaktadır. Bu durumlar arasında en dikkat çekeni olan Uyku Eğitimi her annenin karşısına bir sorun olarak çıkmaktadır. Birçok anneye göre ya bebekleri uyumayı sevmiyor ya da az da olsa uyunulan sürenin onlara yettiği söyleniyor. Halk arasında sürekli olarak uyku sorununa karşı üretilen bahane durumları anne için belirli bir çözüm önerisi getirememektedir. Genellikle uyku sorunu için “gazı vardır, gazı geçince uyur, katı gıda ile beslenmeye başlayınca uyumaya çalışacaktır, emzirmeyi bıraktığın an kesin uyur” gibi öneriler anneler için bir umut kapısı olarak gösterilmekte. Aslına bakılacak olursa herhangi bir fiziksel ya da psikolojik sorunu olmayan bir bebek doğumdan itibaren uyumak istemektedir. Uyku süreleri kısa da olsa yeniden gelen uyku isteği birçok sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Anneler, çocuklarının az uyuduğunu düşünerek kendilerine göre bazı uygulamalar geliştirmektedir. Uyku Eğitimi olarak gösterilen bu durum bazı aşamalarda oldukça yanlış sonuçların alınmasına neden olmakta. Her çocuğun kendi içerisinde bulunan bir uyku alışkanlığı bulunmaktadır. Ufak br dokunuş ile kazandırılabilecek bu durum çoğu zaman işkenceye, eziyete dönüşmektedir. Hatta 16 18 saati bulan uyumalar içerisinde anneler bebeklerini yalnızca beslemek için uyandırdıkları bile görülmektedir. Gece ve gündüz sürekli ağlayan, anne ve babaları hiç uyutmayan bebekler genellikle bir müdahale ile uykuya dalmak isterler. Anne tarafından sallanma, oyuncuklar ya da hafif bir ses ile uykuya dalmaya alışmış olan bebekler için Uyku Eğitimi kesinlikle kazandırılması gerekmekte. Özellikle 5. ayını tamamlamış bebeklerin kendi kendilerini uyutabilecek bir uyku Eğitimi verilmesi durumunda 11 saati geçen bir kesintisiz uyku kazandırılmaktadır. Her yaş grubu için farklı metodlara sahip olan Uyku Eğitimi genellikle beslenme sonlarında kazanılmaktadır. Bebeğinizin emzirildikten sonra kendi kendiliğine uyku pozisyonuna geçiyor ve kesintisiz bir uyku yaşıyor ise amaçınızı gerçekleştirmiş duruma gelirsiniz.

Bebeklerde Uyku Eğitimi

Bebeklerde Uyku Eğitimi sanıldığı aksine çağımızın bir ürünü değildir. Özellikle 1900’lü yıllarda uygulanmaya başlanılan bu yöntem kırsal kesimlerde yaşayan kişiler için bir nimet olarak gösteriliyordu. Tarla ya da vb. yerlerde çalışan kişiler sürekli bebekleri ile ilgilenmek yerine onlara kolay uykuya dalabilecek yöntemler geliştirmekte idi. Bu yöntemler daime beslenme düzeneği ile alakalı olup her gün belirli saatler arasında gerçekleştirilecek emzirme sonucunda ortaya çıkmata idi. Bir alışkanlık haline gelen eğitimler bebeklerin kesintisiz uyumalarına olanak sağlamakta. İlk 6 ile 8 ayın önemine dikkat çeken uzmanlar, bu aşamanın sonucunda her bebeğin kendine göre bir uyku düzeneğinin otomatik kazanıldığı, belirli saat aralıklarının kendiliğinden belirlenildiğine dikkat çekmektedir. Özellikle diş çıkarma evresine kadar süren bu Uyku Eğitimi, bu süreç ile bozulmaya başlanabilir. Riskli durumun ortadan kalması ile uyku düzeneğinin tekrar kazanıldığını hatırlatmak istiyoruz.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.