Bebeklerde Gelişim Bozuklukları

  • ÇOCUK SAĞLIĞI
  • Bebeklerde Gelişim Bozuklukları için yorumlar kapalı
  • 1.318 kez görüntülendi

Bebeklerde Gelişim Bozuklukları

ENFEKSİYONLARA BAĞLI BÜYÜME BOZUKLUĞU

Gelişim bozukluğu görülen bebeklerin önemli bir bölümünde sorun mide – bağırsak sistemi ile kulak ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanır. En sık görülen gelişim bozukluğunda akut ishal geçiren bebeklerde ishalden sonra doğru beslenmeye geçilememesinden dolayı süte tahammülsüzlük gelişir.

İshal bir türlü kesilmez ve çocuğun gelişimi düzensizdir. Enfeksiyon iştahın azalmasına ve yetersiz kalori alımına , ayrıca ateşin yükselmesine yol açar ve vücudun enerji tüketimini artırır. Böylece büyüme duraklar.

UYGUN OLMAYAN KOŞULLAR: Toplumsal ve ekonomik koşullar yaşamı önemli ölçüde ekiler. Sağlık koşullarının yeterli olmaması , sevgi yoksunluğu gibi sebeplerde bebeğin gelişimini olumsuz etkiler.

METABOLİZMA BOZUKLUKLARI
Metabolizma , canlılarda hücre düzeyinde ortaya çıkan ve canlının gelişip sağlıklı kalabilmesi için gerekli olan kimyasal reaksiyonların tümüdür. Bu reaksiyon zincirinin bir halkasının eksik olması , canlının belirli bir protein ya da şekeri kullanamamasına yol açar , bu durumda gelişmeyi engeller.

BESİNLERE KARŞI TAHAMMÜLSÜZLÜK
Besinlere karşı tahammülsüzlük çok çeşitli sebeplere dayanır. Bu durum çeşitli besinlerin sindirilmesi için gereken enzimlerin doğuştan eksik olmasına bağlı olarak gelişir ve bu besinlerin emilimindeki bozukluklarla sonlanan ishallere yol açar. Besinlerin bağırsaktan emilimini engelleyen hastalıklar bebeğin normal kilo almasını ve uzamasını engeller. Bu hastalıklar arasında glütene tahammülsüzlük yani çölyak,süt proteinlerine karşı tahammülsüzlük ,ve yağ emiliminin bozulduğu kistik fibröz sayılabilir.

Yetersiz Beslenme
Bu gelişim kusuru genellikle bebeğin vücut ağırlığı ile ilgilidir. Bebek emzirildiği halde sütünün yetersizliğinin farkına varmayan , mamayla beslenen ve seyreltik , değeri düşük mamalarla besleyen annelerin bebeklerinde görülür. Bebek ağlar. Huzursuzdur. Gelişigüzel aralarla beslenir.Aldığı besin az olmadığı halde verilen mamayı ağzına aldığında hemen atar. Bu yüzden yetersiz beslenir. Bu durum bebeğin beslenme sırasında düzgün tutulması ve kısa aralarla az miktarda besin verilerek önlenebilir.

Dengesiz Beslenme
Bebeğe protein değeri yüksek olmayan , bebeğin enerji ihtiyacını karşılamayan unlu mamalar verilirse miktar yeterlide olsa beslenme bozukluğu gelişir. Bebek oldukça şişman olmasına karşın enfeksiyonlara karşı dirençsizdir. Karaciğer işlev bozuklukları olabilir. Böyle beslenmeye devam edilirse durum daha kötüleşir.

Bu yazı bebekte gelişim geriliği, bebekte gelişim bozukluğu, bebekte gelişim tablosu, bebeklerde gelişim tablosu, bebeklerde gelişim geriliği, bebeklerde gelişim dönemleri, bebeklerde gelişim evreleri, bebeklerde gelişim cetveli, bebeklerde gelişim grafiği, bebeklerde gelişim özellikleri konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

büyüme ve gelişme bozuklukları, bebeklerde gelisim bozuklugu, çocuklarda gelişim bozukluğu, bebekte gelisim bozukugu nasıl ankasilir, yenidoğanda büyüme ve ğelişme bozuklukları, yenidoğan gelişim bozuklukları, bebekte gelişim bozuklugu, YENİDOĞANDA GELİŞİM BOZUKLUKLARI, bebeğim kendini geri atıyor, §ekiler sevgi üçn

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.