Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Olmalı?

  • ÇOÇUK GELİŞİMİ
  • Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Olmalı? için yorumlar kapalı
  • 2.175 kez görüntülendi

Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Olmalı?

Bu konumuzda sizlere bebeklerde diş temizliği nasıl olmalı ve ne gibi etkenlere dikkat edilmelidir üzerine bilgiler sunacağız. Bebeklerde diş çıkarma işlemi genel olarak ilk altı ay süresinin itibari ile kendini göstermektedir. Bebeklerin dişi ne zaman çıkar ve benzeri sorularla araştırmalar yapan anneler bu kapsamda bebeklerinin ne zaman diş çıkaracağına dair bilgi alırken, ön hazırlıkları da yapabilmektedir. Bebeklerde diş temizliği nasıl olur sorusuna ise dişlerin ilk çıkma durumundan sonraki dönemlerde yapılmalıdır. Yani 6. veya duruma göre 8. aydan sonra diş temizleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bebeklerini dişlerini ilk defa temizliyorsanız mutlaka gazlı bez veya parmak fırçası temin ederek bu işlemi gerçekleştirmelisiniz.

Bebeğinizin tüm dişlerinin tamamlanıncaya dek yaptığınız temizleme işleminde ilerleyen senelerde kendisini diş fırçalama alışkanlığını da kazandıracaktır. Bebeğinizin sabah kahvaltısı ile gece uyumadan evvel dişlerini temiz bir tülbent ile yapabilirsiniz. Öte yandan gazlı bezin ıslatılmasıyla yapacağınız silme işlemi, kendisine temiz bir gelecek vaat etmiş olacaksınız. Bebeğiniz 2-3 yaşına geldiğinde ise arka dişlerinin de çıkmasıyla birlikte kendisine diş fırçalama alışkanlığını kazandırmanız önemli bir davranış olacaktır.

bebeklerde-diş-temizliği Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Olmalı?

BİBERON ÇÜRÜĞÜNÜ NASIL ENGELLEYEBİLİRİM?

Bebeklerde oluşan diş çürüklüklerinin tedavi süreçleri oldukça zor olduğundan dolayı, bebeğinizin dişlerine daha bebekken bakım yapmanız daha mantıklı olacaktır. Aynı zamanda bu çürüklerin önlemini almanız daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Diş çürüklüğü üzerine etkin bir rol oynayan biberon alışkanlığı bebeklerin bir evreden sonra artık biberonla uyuması üzerine yoğunlaşmaktadır. Bu kapsamda bebeğinizin biberon ağzındayken uyuma gibi bir alışkanlığı söz konusu ise mutlaka bebeğinizi bu alışkanlığından uzaklaştırmalısınız. Biberon içerisinde kendisine vereceğiniz süte bal, pekmez ve şeker gibi tatlandırıcıları asla ilave etmeyin. Bebeğinizin beslenme aralığı biter bitmez mutlaka kendisine su içirin ve sabah ila gece beslenmelerinden sonra mutlaka beyaz ve temiz ıslak bir tülbent ile bebeğinizin dişlerini temizleyin.

Bebeğinizin biberon ile beslenmesi ve buna dayalı biberon çürüğünün oluşmasıyla iltihaplanmalar da meydana gelebilmektedir. Bu durum kapsamında bebeğinizin dişlerinde oluşacak olan çürük, iltihaplanma ve diş ağrıları bebeğinizin daima huzursuz ve sürekli ağlayan bir sürece girmesini sağlamaktadır. İltihaplanma evresi kendini diş etinden diğer dişlere doğru bırakarak dişlerin tamamını etkileyecek bir güce erişebilmektedir. Bu nedenle bebeğinizin ilerleyen yaşlarında birçok dişi bozuk bir şekilde gelişim sağlar, bunun üzerine dişleri çekilmek zorunda kalabilir ve aynı zaman’da ilerleyen yaşlarda konuşma problemleri yaşayabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.