Basur İçin Doğal Tedaviler ve Korunma Yolları

  • ALTERNATİFTIP
  • Basur İçin Doğal Tedaviler ve Korunma Yolları için yorumlar kapalı
  • 835 kez görüntülendi

Basur İçin Doğal Tedaviler ve Korunma Yolları

Basur, rektum ve anüsteki damarların iltihaplanması sonucu oluşur. Çoğu insan hakkında konuşmaya utandığı için basur üzerinde konuşulmayan veya doktora görünmek için gecikilen bir problemdir.

Basurla ilgili hastalıklar, damarlardaki iltihap, şişme ve rahatsızlık hissi ile karakterize edilirler. Asıl iltihap, anal kanaldaki damar ve atardamarlardan oluşan kesecikte oluşmaktadır. Takip eden makalede, basur için doğal tedaviler ve korunma yollarına göz atacağız.

Genellikle Görülen Semptomlar:

  • Yanma
  • Ağrı
  • İltihap
  • Kanama (Bazı durumlarda)

Hastalığın Dört Evresi Vardır:

1. Evre

Hemoroid memesi bir miktar büyümüştür, ancak anüs dışından bakıldığında görülemez. Genellikle semptom oluşturmaz ve ancak bir doktor tarafından tespit edilebilir.

2. Evre

Dışkılama esnasında anüsten dışarıya çıkar ancak işlem tamamlandığında normal yerine geri döner.

3. Evre

Hemoroid memesi anüs dışında görünür ve ancak bir sağlık görevlisi veya hastanın kendi parmağı yardımı ile içeriye itilebilir. Hemoroid memesi, dışkılama esnasında veya herhangi bir şey olmaksızın, dışarıya çıkabilir.

4. Evre

Bu evrede, hemoroid memesi, anüs dışında görünür ve bir önceki evrede olduğu gibi, içeriye itilmesi mümkün değildir. Basurun en temel sebeplerinden biri, dışkılama esnasında, anal bölgeye fazlaca basınç uygulanmasına sebebiyet veren kronik kabızlıktır.

Korunma

Eğer bu hastalığı oluşturan nedenleri iyi anlarsak, nasıl tedavi edebileceğimiz hakkında daha iyi fikir yürütebiliriz. Kabızlık durumunda hastalığı ortadan kaldırmak için düzenli olarak lif oranı yüksek gıdalar tüketmeli ve bol miktarda su içmeliyiz. Eğer vücudumuz suya ihtiyaç duyuyorsa, bunu bağırsaklarımızdan alacaktır; ki bu da bağırsak hareketlerimizin kuru ve sert olmasına, böylelikle de acıya ve daha farklı rahatsızlıklara yol açacaktır.

Yüksek Lifli Gıdalar

portakal

Lifler, çözünebilir ve çözünemez olmak üzere ikiye ayrılırlar. Her iki tip lif de, dengeli bir diyet için günde yaklaşık 30’ar gram olarak alınmalıdır.

Çözünebilir Lifli Gıdalar:

Çözünebilir lifler, suda eriyebilirler. Genellikle, kolesterol problemlerinin çözümünde ve kan şeker seviyesini dengelemekte kullanılırlar. Çözünebilir lifler sindirimi yavaşlatırlar.

Nelerde Bulunurlar?

Tahıllarda, kuru bakliyatlarda, meyvelerde (çilek, ahududu, elma, erik, limon, portakal), sebzelerde (pancar, enginar, salatalık, kuşkonmaz, havuç ve bal kabağı).

Çözünmeyen Lifli Gıdalar:

Çözünmeyen lifler, suda erimezler. Bu lif çeşidi, sindirimi hızlandırır. Dışkının miktarını arttırarak ve yumuşatarak, kabızlığa engel olurlar.

Nelerde Bulunurlar?

Tam tahıllı ekmek, tüm meyveler, kurutulmuş meyveler, kepek, sebzelerde bulunurlar. Her iki lif tipi de, bağırsak sağlığı için ve buradaki partiküllerin parçalanması ve herhangi bir hasara sebep olmamaları için gereklidirler.

Diyet liflerinin etkili olabilmeleri için, günlük olarak tüketilmeleri gerekir.

Basur İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Aloe-vera-2

Aloe vera, basur ile oluşan yanma hissini ortadan kaldırmak için müthiş bir bitkidir. Bunun için, bölgeyi nazikçe temizleyin, sonra bir aloe vera yaprağını ikiye keserek, bölgeye uygulayın. Bu yöntemi gün boyunca tekrarlayabilirsiniz.

Yanma ve ağrı hissine karşı papatya çayı kullanabilirsiniz. Oturma banyosu için, büyükçe bir kaba hazırlamış olduğunuz papatya çayını koyun, soğuduğunda sorunlu bölgeyi bu sıvıya batırın ve yaklaşık on dakika bekletin. Papatya buradaki ağrıyı ve hastalık kaynaklı yanma hissini hafifletecektir.

Eğer semptomlar kötüye giderse, mutlaka profesyonel yardım almalısınız. Doğal tedavi yöntemleri, sadece hafif durumlar için tavsiye edilmektedir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.