Arı Sokmasının Faydaları Belirtileri Yan Etkileri

  • Genel Sağlık
  • Arı Sokmasının Faydaları Belirtileri Yan Etkileri için yorumlar kapalı
  • 1.154 kez görüntülendi

Arı Sokmasının Faydaları Belirtileri Yan Etkileri

Her insanı eminim ki hayatı boyunca en az bir kere arı sokmuştur. Kimileri eşek arısı, kimileri ise üzüm arısının saldırısına maruz kalarak arı sokması durumu yaşamıştır. En sık rastlanan arı sokması durumu ise bal arıları yüzünden olur.

Arı sokması bir çok durumda pek öyle abartılacak bir durum değildir. Fakat arı sokmasına karşı alerjiniz varsa burada işler biraz yolundan çıkıyor. Hatta sonucu ölüme kadar varan arı sokması olayları yaşanabiliyor.

Şimdi isterseniz arı sokması hakkında önce alerji, ardından ise arı sokmasına iyi gelen şeyler hakkında kısa kısa bilgiler verelim.

Arı Sokması Alerji Belirtileri: Eğer ki arı sokması durumunda, arının soktuğu bölgede kızarma ve kaşıntı başladıktan sonra şişlik meydana geliyorsa bu tek başına alerji göstergesi değildir. Fakat bu belirtilerin ardından baş dönmesi, solunumda zorluk, karın ağrısı, kusma gibi belirtiler ortaya çıkmışsa sizde arı sokmasına karşı alerji var demektir. Bu gibi durumlarda hiç vakit kaybetmeden uzman bir doktora görünmelisiniz. Aksi halde sonu ölüme kadar giden bir durum ile karşı karşıya kalmanız ne yazık ki mümkündür.

Arı Sokmasına Ne iyi Gelir: Çoğu kişide olduğu gibi ileri çaplı belirtiler ve bulgular ortaya çıkmadıysa arı sokmasına karşı kendiniz doğal çözümler uygulayabilirsiniz. Şimdi dilerseniz bu konuda uygulanan doğal çözüm yollarını sıralayalım.

Soğuk Kompres: Arının soktuğu bölgeye buz koyarak yada soğuk su ile yıkayarak şişliği indirmeniz mümkündür. Kızaran ve şişen bölgeye yoğurt sürmekte etkili yöntemlerden biridir, böylece acıyı azaltabilirsiniz.

Maydanoz: Bir demet maydanozu ezerek direkt olarak şişliğe uygulayabileceğiniz gibi isterseniz arpa unu ve sirke ile karıştırarak lapa haline getirebilir ve sargı yapabilirsiniz.

Sarımsak: Bir diş sarımsakta işimizi görecek bir doğal tedavi yöntemidir. Sarımsağı havanda ezdikten sonra şişliğe koymanız yeterli.

Lavanta yağı: Arı sokması için kullanılan oldukça etkili bir yağ türüdür.

Soğan: Soğanı tam ortadan ikiye bölerek sulu kısmını arının soktuğu bölgeye sürebilirsiniz.

Karbonat ve su: Su ve Karbonat iyice karıştırılarak macun halini aldıktan sonra şişliğin üzerine sürmeniz yeterli.

ari-sokmasinda-ne-yapilir

Unutmadan şunu da belirtmek istiyorum arının soktuğu bölgeyi ovalamak, emerek zehiri çıkarmaya çalışmak asla yapılmaması gereken şeylerdir. Eğer arının iğnesi derinizde kalmışsa bunu tırnağınız ile ya da cımbız türü bir aletle dikkatlice çıkarmanız gerekir.

ari-sokmasi-alerjisi

Bu yazı arı sokmasına karşı ne yapılmalı evde ne yapılır domates sarımsak ilaç alerjisi olanlar ne yapmalı arı sokmasının faydaları belirtileri yan etkileri zararları tedavisi etkisi ne kadar sürer iyi gelen şeyler bitkiler neye işarettir neden şişer ne iyi gelir arı sokunca şişen yere ne yapmalıyız yapılır nasıl olur geçer anlaşılır iner önlenir tedavi edilir konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

arı sokmasının yan etkileri, arı sokması yan etkileri, arı sokunca şişmemesi için ne yapılır, arı sokmasının zararları, Arı sokmasının etkileri, arı sokmasında göz şişince ne yapılmalı, ari sokmasi ve yan etkileri, arı sokmasına ne iyi gelir, ari sokunca sisen yere ne yapilmali, ari sokmasi alerjisi

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.