Antibiyotiğin Yan Etkileriyle Başa Çıkma Yolları !

  • ALTERNATİFTIP
  • Antibiyotiğin Yan Etkileriyle Başa Çıkma Yolları ! için yorumlar kapalı
  • 1.139 kez görüntülendi

Antibiyotiğin Yan Etkileriyle Başa Çıkma Yolları !

Boğaz ağrısı, kulak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu veya diğer yaygın bakteriyel enfeksiyonlar geçirdiğinizde, doktorların tercih ettikleri tedavi yönteminde çok kullanılan ilaçlardan biride antibiyotiklerdir.

Antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan ilaçlardır. Farklı bakteri türlerine ve bazı parazit türlerine karşı çalışan farklı antibiyotik türleri vardır.

Düzgün bir şekilde kullanıldığında, belirli bir sağlık sorununa neden olan bakterilerin büyümesini önler yada engeller. Bu da doğal immün sisteminizin enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olur.Ancak antibiyotiklerin çoğu kez diğer geçici sağlık sorunlarına neden olan yan etkileri vardır. Bazı ortak yan etkiler ishal, mide bulantısı, kusma, vajinal maya enfeksiyonları, alerjik reaksiyonlar ve iç kulak problemleridir.

Aynı zamanda, antibiyotiklerin aşırı kullanımı veya kötüye kullanımı bağışıklığınızı zayıflatabilir, kanser riskini artırabilir ve doğum kontrol haplarının etkinliğini azaltabilir.

Bir tur antibiyotik tedavisine karşı hafif bir vücut reaksiyonu yaşarsanız, endişelenecek bir şey yoktur. Sorunu doğal olarak kolayca tedavi edebilirsiniz. Daha ciddi reaksiyonlar için hemen doktorunuza danışınız.
Antibiyotiğin yan etkileri için evde uygulayacağınız yöntemler :


1. Probiyotik Yoğurt Tüketin:

Antibiyotik kullanırken , yemeğinize “iyi bakteriler” içeren yoğurt eklemek kesinlikle önerilir .

‘Canlı kültürler’ (aynı zamanda probiyotik yoğurt) içeren yoğurt tüketmek antibiyotiklerin sık görülen yan etkilerinden biri olan ishalden kurtulmanıza yardımcı olur. Bu canlı kültürler bağırsaklarda bir katman koruma sağlayan bağırsak dostu bakterilerdir ve vücuttan bakteriyel toksinler elde etmek için laktik asit üretmeye yardımcı olurlar.Bir araştırmada, probiyotik yoğurt, çocuklarda antibiyotik ilişkili gastrointestinal rahatsızlıkların görülme sıklığını azaltmak için etkili bir yöntem olduğunu gösteriyor.

Antibiyotik alırken yoğurdu günde birkaç kez yiyebilirsiniz.


2. Sarımsak Tüketin:

Sarımsak, antibiyotik ilaçlarının yan etkileri olmaksızın zararlı mikropları öldürmeye yardımcı olan doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca böbreklerinizi ve karaciğerinizi antibiyotiklerin potansiyel hasarından koruyan allisin olarak bilinen önemli bir bileşim içerir. Bir araştırmada, sarımsakta allisin olarak bilinen sülfür bileşiğinin doğal antibiyotik olduğu bulunmuştur.

Diyetinize sarımsak ekleyerek ve günde 500 mg’lık bir takviye alarak, vücudunuzu antibiyotiklerin zararlı kalıntılarından detoks yapmanın faydalı bir yoludur. Herhangi bir sarımsak takviyesine başlatmadan önce doktorunuza danışın.

3. Zencefil :

Reçeteli antibiyotiklerden dolayı ishal, mide bulantısı veya kusma rahatsızlığı için zencefil yan etkilerle baş etmede çok etkilidir.

Zencefilin doğal antibiyotik özelliği, bakterilerin neden olduğu birçok sağlık sorununu önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Taze zencefil, gıda kaynaklı patojenlere karşı solunum yolu ve periodontal enfeksiyonlara karşı antibiyotik etkisi vardır.Zencefil mide ve gastrointestinal rahatsızlıkları hafifletmek için de bilinir. Antibiyotiklerin yan etkileri ile başa çıkmak için Doktorunuza danıştıktan sonra zencefil kapsüllerini almayı seçebilirsiniz. Yada zencefil çayı içebilirsiniz.
Zencefil Çayı yapmak için:

1 i parça taze zencefili rendeleyin.
10 dakika boyunca 1buçuk su bardağı suda kısık ateşte kaynatın .
Süzün , bal ve limon suyu ilave edin günde bir kez yavaş yavaş için.


4.Fermente Gıda Alın:

Yoğurt dışında pek çok fermente gıdalar doğal olarak yüksek miktarlarda probiyotikler içerir. Yoğurdun yanında, kombucha, kefir, havuç turşusu,beyaz lahana turşusu, pancar turşusu , şalgam turşusu ve kimchi’yi ( kore turşusu ) diyetinize ekleyin. Alternatif olarak, doktorunuza danıştıktan sonra, probiyotik takviyeleri almayı tercih edebilirsiniz.Probiyotik yoğurt gibi, probiyotik takviyeleri veya fermente gıdalar, antibiyotik kullanımından kaynaklanan gastrointestinal problemleri önlemeye yardımcı olabilir. Antibiyotikler tamamlandıktan sonra uzun süre devam ettirilmelidir. Aslında, fermente gıdaları diyetinizin düzenli bir parçası haline getirmek iyi bir fikirdir .

5.Yeterli Sıvı Tüketin :

İlaçların neden olduğu ağız kuruluğunu gidermek ve ishalden veya kusmadan sıvıların hafif bir şekilde kaybedilmesi için daha fazla su içiniz .Daha ciddi bir su kaybı için, vücuda ihtiyaç duyan elektrolitlerin yerini değiştirmek için su, şeker ve tuz içeren sıvıları içirin.

Yüksek su içeriği olan sebze ve meyve suyu veya su içebilirsiniz. Aynı zamanda, şeker oranı yüksek kahve, çay ve kola gibi alkol veya kafein içeren, semptomlarınızı kötüleştirebilecek içeceklerden kaçının.


6. Elma Sirkesi :

Elma sirkesi, vücudunuzdaki zararlı bakterilerle savaşmaya yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca, antibiyotik tıbbının sık görülen yan etkilerinden biri olan ishal kontrolünde iyi bir çözümdür.Dahası, dokunulmazlığınızı artıran çeşitli besin maddeleri içerir .
1. Çorba kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin. Durumunuz iyileşene kadar günde 2 kez için.


7.Sağlıklı Kalın:

Antibiyotiklerin yan etkileri ile başa çıkmanın bir yolu sağlıklı kalmaktır; böylece onları uzun süre almanız gerekmez. Sağlığınıza dikkat etmeniz için antioksidan, lif ve diğer önemli besin maddelerinden zengin sağlıklı bir diyet izleyin. Hafif egzersiz eşit derecede önemlidir. Güçlü egzersiz olmak zorunda değildir. Önemli olan düzenliliktir.
Gevşeme teknikleri yardımıyla bol miktarda uyku çekin ve stres seviyenizi yönetin . Sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceğinden sigara içmekten ve fazla alkol içmekten vazgeçin.

8. Antibiyotik :

Son olarak, en önemlisi, antibiyotik tedavinizi doktorunuzun talimatına göre yapmanız gerekir.Örneğin, bazı antibiyotikler sadece su ile alınmalıdır. Diğerlerinin vücuda emilimini arttırmak ve antibiyotiklerin ortak bir yan etkisi olan mide rahatsızlığını gidermek için yiyeceklerle birlikte alınmaları gerekir.Ayrıca belirtileriniz düzeldiyse bile, reçete edilen tüm antibiyotikleri bitirmelisiniz.

İlaç yarıda bıraklıdığında enfeksiyon devam edip daha fazla problem oluşturabilir. Doktorunuz gerekli olduğunu düşünmedikçe antibiyotik kullanmayın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.