Anne Sütü Saklama ve Sütü Saklama Süresi

  • ÇOCUK SAĞLIĞI
  • Anne Sütü Saklama ve Sütü Saklama Süresi için yorumlar kapalı
  • 1.190 kez görüntülendi

Anne Sütü Saklama ve Sütü Saklama Süresi

Anne Sütü Saklama

Anne sütünü dondurabilirsiniz. Sütünüzü temiz, döndürülebilen kapağı bulunan sert plastik biberonlar da veya anne sütü için üretilen sterilize emzirme ambalajlarında saklayabilirsiniz. Bunların üzerine bebeğinizin adını ve sütünüzü yazdığınız tarihi yazabileceğiniz etiketler yapıştırın. Donmuş süt üzerine, donmuş sütten daha az miktarda ılık süt ekleyebilirsiniz. Örneğin yarım litre donmuş süt varsa bunun üzerine en fazla yarım litre ılık süt ekleyiniz.Anne sütü saklama detay gerektiren bir işlemdir, şimdi size bu detaylarla bilgilendireceğiz.Bu konuyu okumadan önce anne sütü sağma pompası kullanımı konusunu okumanızı tavsiye ederiz.

Anne sütü saklama süresi

Anne sütü saklama koşulları ;

  • Oda ısısında en fazla 25 C’de 4-10 saat
  • Buzdolabında 0 C – 9 C arasında 8 güne kadar
  • Buz dolabının dondurucu bölümünde 2 haftaya kadar,
  • Ayrı derin dondurucuda -18 ila -20 derecede 6-12 aya kadar saklayabilirsiniz. Sütü derin dondurucunun kapağına yerleştirmeyiniz.

Dondurulmuş sütü çözmek için buzdolabına koyabilir (çözülmesi 24 saat sürer) ve ılımasını sağlamak için ılık suyun içine şişeyi bırakabilirsiniz. Sütü derhal kullanmanız gerekiyorsa dondurucudan çıkarınız ve hemen ılık suyun içine bırakınız. Çözülmüş sütü tekrar dondurmayınız.

Bebeğiniz şişeden içmeye başladığında bir saat içerisinde süt tüketilmelidir. Bebeğiniz sütü bitiremezse tekrar buz dolabına koyabilirsiniz.

Anne sütünün buz dolabında ve derin dondurucuda ne kadar saklanabileceğine dair farklı bilgiler bulunmaktadır. Bu nedenle doktorunuzla bu konuyu görüşünüz.

 Anne Sütü Saklama

Anne sütü depolama

Derin dondurucuda ne kadar süt depolayabilirim?

Bazı kadınlar dondurmak için çok miktarda süt  sağsa da, sütün israf olmasını önlemek için 60-120 mililitrelik porsiyonlara ayırarak saklamak en iyisidir. Anne Sütü Saklama işlemi sonrası şişelerin üzerine mutlaka tarih yazınız.

Sütünüzü ayrıca sıcak suyla iyice temizlenmiş buz kalıplarına doldurarak dondurucu poşetlere yerleştirerek derin dondurucuya koyabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olduğu kadar küpü çıkararak çözebilirsiniz.

Dondurduğum sütümün rengi değişti. Bu normal midir?

Anne sütü buzdolabında saklama dikkat gerektiren bir husustur.Dondurulan veya buz dolabında saklanan anne sütü taze süte göre farklı görünebilir ancak bu onun bozulduğu anlamına gelmemektedir. İlk sağılan sütün hafif turuncu, depolanan süt ise mavimsi, sarımsı ve hatta hafif kahverengi renkte görülebilir. Ayrıca üzerinde bir kaymak tabakası birikebilir.

Biberon ve pompa parçalarını nasıl temizlemeliyim?

İlk kullanımdan önce biberon uçlarını, biberonları ve yıkanabilir pompa parçalarını 5-10 dakika kaynatarak yıkamalı ve sterilize etmelisiniz. Parçaların kaynatılma süresi için kullanım talimatlarına bakabilirsiniz.

Ayrıca setüstü sterilizasyon makinesi kullanarak bu parçaları sterilize edebilirsiniz. Ancak parçaları kaynatmak maliyeti olmayan  bir yöntemdir. Ayrıca her kullanımdan sonra tüm malzemeleri sabunlu suyla veya çamaşır makinesi kullanarak yıkayınız. Doğru bir şekilde yıkamadığınız parçaların bakteri taşıyabileceğini unutmayınız.

Anne sütünü mikrodalga fırında ısıtabilir miyim?

Anne Sütü Saklama ve daha sonra kullanmak için ısıtma yaparken ,mikrodalga fırınlar anne sütü için tehlike oluşturacağından asla kullanılmamalıdır. Bunun yerine şişeyi veya dondurulmuş ambalajı biraz sıcak su içine bırakabilirsiniz.

Ayrıca ısıttığınız sütü bebeğinize içirmeden önce mutlaka bileğinize birkaç damla damlatarak sıcaklığını kontrol ediniz.

 Anne Sütü Saklama konumuzu burada bitiriyoruz,aklınıza takılan bir sorun olursa yorum atabilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.