Ananas Alerji Yaparmı, Ananas Alerjisi Neden Olur, Nasıl Geçer?

  • Genel Sağlık
  • Ananas Alerji Yaparmı, Ananas Alerjisi Neden Olur, Nasıl Geçer? için yorumlar kapalı
  • 1.484 kez görüntülendi

Ananas Alerji Yaparmı, Ananas Alerjisi Neden Olur, Nasıl Geçer?

Ananas alerjisi ananasın meyvesi, ananas suyu yahut ananas içeren herhangi bir gıda tüketildiğinde meydana gelen nadir görülen bir alerji türüdür.  Ananas alerjisi diğer gıda alerjilerinde olduğu gibi bağışıklık sisteminizin ananasta bulunan proteini zararlı olarak görmesi ile meydana geliyor. Ananastaki protein vücuda girdiğinde bağışıklık sistemi istilacı olarak algıladığı bu proteini etkisiz hale getirmek için IgE olarak adlandırılan bir tür antikor üretmeye başlıyor ve kişide o gıdaya karşı alerji belirtileri baş gösterir.

Ananas alerjisi kişide çeşitli semptomlara neden olur. Ananasa karşı olan alerjinin en sık karşılaşılan belirtileri ise kaşıntı, yüzde, dil yahut vücudun herhangi bir yerinde şişlik yahut kızarıklık, bulantı ve kusma, ağızda metal tat, burun tıkanıklığı, nefes almada zorlanma, baş dönmesi ve bayılmadır.

İnsanlar ananas yedikten sonra karın bölgesinde kramp yaşarlarsa bu durumun ananastan olabileceğini genellikle akıllarına pek getirmezler. Halbuki mide krampı, kabızlık, ishal gibi çeşitli mide ve bağırsak sorunları da ananas alerjisinin olası diğer belirtilerindendir.

Ananas alerjisi belirtileri genellikle astım, mide, bağırsak problemleri, ya da egzama gibi durumlarla karıştırılmakta ve ananas alerjisini tespit etmek güç olabilmektedir. Ananasa alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız ananastan ve içerisinde ananas bulunan her türlü yiyecekten uzak durmalısınız. Ananas alerjiniz olup olmadığını tespit ettirmek için üniversitelerin alerji bölümüne başvurabilirsiniz.

Ananas alerjisi semptomları antihistaminikler ve tropikal kortikosteroidler ile tedavi edilir. Nefes darlığı ve baş dönmesi varsa hastaya epinefrin uygulanabilir. Ananas alerjisinin neden olduğu kaşıntıyı, cilt döküntülerini gidermek için calamine losyon kullanılabilir.

Not:doktorunuza danışmadan hiçbir ilacı kullanmamalısınız.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.