Alkali Suyun Sağlığa Zararları, Yan Etkileri Nelerdir?

  • Genel Sağlık
  • Alkali Suyun Sağlığa Zararları, Yan Etkileri Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 822 kez görüntülendi

Alkali Suyun Sağlığa Zararları, Yan Etkileri Nelerdir?

Alkali su, karbonat ve suyun karıştırılması ile elde edilen sudur. Bu nedenle alkali sular karbonatlı su olarak da bilinir. Alkali suyun pH oranı normal çeşme suyundan daha yüksektir. Normal içme suyu genelde pH 6- pH 7 değerindeyken, alkali suyun pH oranı ise 8-9’dur. Alkali su tüketenler ve alkali suyun içilmesini öneren uzmanlar, alkali suyun vücudumuzdaki asidi nötralize ettiği, etkisiz hale getirdiği böylece hastalıkları önlediği iddiasındadırlar. Alkali su genel olarak güvenli kabul edilmesine rağmen bazı potansiyel zararları da mevcuttur. Mesela mide asidinizi azaltıp, vücudun asit dengesini bozabilir. Çok fazla alkali su tüketimi yüksek tansiyondan mide hastalıklarına kadar çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Evde de çeşme suyunuzu alkali hale getirebilirsiniz, bunun için 2 litre yani 8 su bardağı suya, 1 tatlı kaşığı sodyum bikarbonat atıp gün boyu bu suyu tüketin. Sodyum bikarbonatın diğer adı İngiliz karbonatıdır, eczanelerden 3-4 TL’ye temin edilebilir.

Alkali su yapmak için karbonat kullanılır. Ve her gün karbonatlı su tüketip, vücutta aşırı karbonat birikmesi çok ciddi ve ölüm riski taşıyan sağlık sorunlarına yol açabilir. Metabolik alkaloz, kalp yetmezliği, sodyum yüklenmesi sonucu meydana gelebilecek hipertansiyon ve / veya ödem, hipervolemik , hiponatremi, süt-alkali sendromu, böbrek taşları ve böbrek yetmezliği bu sağlık sorunlarının en önemlilerindendir.

Çok miktarda alkali (karbonatlı) su içmek yahut yüksek pH içeren suları tüketmek vücudun dengesini bozup, metabolik alkaloz olarak adlandırılan konfüzyon, bulantı, kusma, el titremesi, kas seğirmesi ve yüzde, elde, ayaklarda karıncalanma gibi durumlara yol açabilir.

Karbonatlı su içmeye devam edip vücutta aşırı alkali su birikmesi patojenik bakteri, maya ve mantarın aşırı üremesi ile sonuçlanır. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre pH değeri 11’in üzerinde olan alkali sular gözü, cildi ve mukozayı tahriş edebilir ve ayrıca sindirim sorunlarına da neden olabilir.

Fareler insan genetiğine en yakın canlılardır. 1998 yılında Toksikolojik Bilimleri Dergisinde yayımlanan makalede alkali su içen genç farelerde kalp kası hasarı gerçekleştiği gözlemlendi.

Alkali su tüketimi özellikle böbreklerinde sorun olan kişilerde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Böbrek hastalığı olanlar ya da böbrek fonksiyonunu değiştiren ilaç kullananlarda alkali suyundaki mineraller vücutta birikmeye başlayabilir. Bu durum da böbreklerin çalışmasını olumsuz etkileyebilir.

Uzun süre karbonatlı su tüketip vücudun yüksek miktarda alkali kalması durumunda, normal sindirim sürecini de olumsuz etkileyebilir, bunun sonucunda ise beslenme yetersizlikleri ve bağışıklık sisteminde zayıflama görülebilir. Ayrıca,vücudun aşırı alkali hale gelmesi patojen bakteri, mantar ve maya üremesini tetikleyebilir. Bağışıklık sisteminin uzun süre boyunca işlevsiz kaldığında ise vücut kanseri önleme ve kanserle savaşma hususlarında zayıf kalır.

Alkali Su Markaları Ve Piyasadaki Suların Ph Değerleri Listesi Tıklayınız

Evde Alkali Su Yapmak İçin 3 Pratik Yöntem Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.