ALKALİ BESLENMENİN FAYDALARI

  • SAĞLIKLI BESLENME
  • ALKALİ BESLENMENİN FAYDALARI için yorumlar kapalı
  • 1.529 kez görüntülendi

ALKALİ BESLENMENİN FAYDALARI

ALKALİ BESLENMENİN FAYDALARI…..

pH asitlik veya bazlık derecesini tarif eden ölçü birimidir. Kanımızın pH değeri 7.3 ile 7.4 arasındadır.

Asidik besinler tükettiğimizde, vücudumuz kan pH'ını optimal seviyeye geri döndürmek için , alkali bakımından zengin mineralleri ( örneğin kalsiyum, potasyum, magnesyum ) kana bırakır. Ancak yeterince alkali zengini besinlerle beslenmediğimiz durumlarda, vücudumuz bu mineralleri kemiklerimizden, dişlerimizden ve organlarımızdan kullanmaya başlar. Bu durum bağışıklık sistemimizi tehlikeye sokar, bizi virüslere karşı savunmasız bırakır, yorgunluğa neden olur. Metabolizmanın normal çalışması zorlaşır, bakteri ve mantar kaynaklı enfeksiyonların baş göstermesini tetikler

Alkali besinler, örneğin ; karpuz, greyfurt, mango, maydanoz, brokoli, ıspanak, zencefil, nane ve daha bir çoğu asidik besinlere göre daha kolay ve hızlı sindirilirler.

Asidik gıdalar tükettiğimizde , böbreklerimiz vücuttaki asitten kurtulmak için çok daha fazla çalışır. Bu süreçte vücuttaki enerji tüketimi de artar. Ancak alkali gıdalar vücutta asit üretmezler. Boylece böbrekler daha fazla çalışmak zorunda kalmaz ve vücuttaki enerji daha verimli bir şekilde kullanılır.

Uzmanlar %60-80 oranında alkali besinler, %20-40 oranında ise asidik besinler tüketmemizi öneriyor.
Özellikle fast-food besinler ve işlenmiş ürünler yerine fasulye, tahıl, taze ve eğer mümkünse organik gıdaları tercih etmeliyiz.

Alkali sebze, meyve, baharat ve diğer alkali besinlerden temel örnekler şöyledir ;

Alkali Sebzeler;
Pancar, Brokoli, Lahana, Havuç, Karnabahar, Kereviz, Pazı, Kara lahana, Salatalık, Hindiba, Patlıcan, Fermente sebzeler, Sarımsak, Taze fasulye, Yeşil bezelye, Marul, Mantar, Soğan, Biberler, Bal kabağı, Turp, Ispanak, Lahana, Tatlı patates, Domates, Su teresi.

Alkali Meyveler ;
Elma, Kayısı, Avokado, Muz (yüksek glisemik) , Karpuz, Böğürtlen, Kavun, Kiraz, Vişne, Hindistan cevizi, Taze Kuş üzümü, Incir, Kuru Üzüm, Greyfurt, Tatlı ve sulu kavun, Limon, Şeftali, Armut, Ananas, Üzüm, Ahududu, Çilek, Mandalina, Tropikal meyveler.

Alkali Proteinler;
Badem, Kestane, Akdarı, Tofu (mayalanmış), Süt Protein Tozu.

Alkali Baharatlar;
Acı biber, Tarçın, Köri, Zencefil, Miso, Hardal bitkisi, Deniz tuzu.

Diğer Alkali besinler;
Elma sirkesi, Arı poleni, Taze Meyve Suyu, Yeşil bitki suları, Maden suyu, Pekmez, Probiyotik Kültürler, Günlük süt ürünleri ve mayalı süt ürünleri.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.