Alerjik Rinite Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Genel Sağlık
  • Alerjik Rinite Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemleri için yorumlar kapalı
  • 1.150 kez görüntülendi

Alerjik Rinite Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemleri

Saman nezlesi , alerjik nezle olarak da bilinen alerjik rinit burun akıntısı, hapşırma, göz yaşarması, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, göz kaşıntısı gibi belirtilere neden olan bir sağlık sorunudur.  Alerjik rinit bitkisel tedavi için kesin çözüm doğal tarifler makalemizde bu derdinize deva olacak tariflere yer verdik.

Prof Dr İbrahim Saraçoğlu Alerjik Rinit Bitkisel Tedavi 1. Kür Tarifi

İki yemek kaşığı üzerlik otu tohumunu kaynamakta olan bir litre suyun içine koyun. Hafif ateşte kaynatarak yüzünüzü buharına tutup hem ağızdan hem de burundan soluyun (teneffüs edin). Buharı iki dakika müddetle içinize çekin. İki dakika tamamlandıktan sonra pamuğu üzerlik otu suyuna daldırın ve her iki burun deliğinin iç kısmına sürün (ıslatın). Bu işleme 15 gün müddetle gün aşırı (bir gün durup bir gün uygulayarak) devam edin. Daha sonra ihtiyaca göre zaman zaman uygulanır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Alerjik Rinit Bitkisel Tedavi 2. Kür Tarifi

Alerjik rinit için iki üç yaprak taze tere yenilmesi gerekir ve lavanta kürü uygulanır. Alerjik rinit için lavanta çayı yapılışı Bir su bardağı miktarınca suyu kaynatınız ve içine bir tatlı kaşığı lavanta çiçeğini atarak 7-8 dakika kaynatınız. İçilebilecek kadar ılıyınca da içilir. Bahar nezlesi için de tere tüketiniz.

Isırgan yaprağı

Isırgan yaprağı doğal antihistaminiktir. Bu özelliği sayesinde vücudun alerjik rinite yol açan histaminik salgısını engeller. ABD’nin Oregon eyâletinin Portland kenti’nde Bitkisel Tıp Merkezi tarafından 1990 yılında yapılan bir araştırmada doktorlar ısırganın alerjik riniti olan insanlar üzerindeki etkilerini inceledi. Isırgan çayının alerjik rinit belirtilerinin tedavisinde çok etkili olduğu tespit edildi. 1 bardak kaynar suya aktardan temin edebileceğiniz 1 tatlı kaşığı kurutulmuş veya taze ısırgan otu atıp 3-5 dk demleyin. Günde 2-3 bardak ısırgan otu çayı içmeye devam edin. Alerjik rinitin neden olduğu burun tıkanıklığı, hapşırık, burun akıntısı, göz yaşarması, öksürük, boğaz ağrısı, göz kaşıntısı gibi belirtiler kısa sürede geçecektir.

Nane

Nane, anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir, bu özellikleri sayesinde alerjik rinit belirtilerine bitkisel çözümdür. Bir bardak suyu kaynatıp, ocaktan alın,  içine 1yemek kaşığı nane katıp 3-5 dk demleyip içine biraz bal katıp için. Günde 2-3 bardak bu karışımı hazırlayıp tüketin.

Soğan

Soğan, anti-alerjik, antihistaminik, anti-inflamatuar ve antioksidan içeriği sayesinde alerjik rinit için mükemmel bir doğal çözümdür. Soğan ayrıca doğal antibiyotikler arasında yer alır.  Allerjik rinitten kurtulmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için günlük beslenmenizde mutlaka soğana yer verin.  Soğanın alerjik rinit için bir diğer kullanımı ise soğanı rendeden yahut blenderdan geçirip püre haline getirip 5-10 dk dinlendirin. Ardından soğan püresini temiz bir tülbentin içine koyup bu tülbenti boynunuza sarın. Soğanın keskin kokusu ve teninize teması da alerjik rinite şifa olacaktır.

Elma sirkesi

Elma sirkesi doğal antibiyotik olması ve antihistaminik içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirip alerjik rinitin neden olduğu sık sık hapşırma, burun tıkanıklığı ve baş ağrısı gibi semptomları doğal yoldan tedavi eder. Bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi katıp karıştırın. İçine biraz bal ve limon suyu katın. Günde 3 kez bu karışımı hazırlayıp gün boyu toplam 3 bardak içmeye devam edin.

Zencefil

Bağışıklık güçlendirici, anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde alerjik rinitin en etkili ev ilaçlarından biri olarak görülen zencefil, öksürük, burun akıntısı, baş ağrısı veya burun tıkanıklığı gibi alerjik rinit semptomlarını doğal yoldan tedavi ederek alerjik rinitten kurtulmaya yardımcı olabilir.  1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, birkaç karanfil ve küçük bir parça çubuk tarçın atıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp süzün içine biraz limon suyu ve bal ekleyin. Günde 3 kez bu tarifi yapıp için. Günde birkaç kez az miktarda taze zencefil çiğnemek de alerjik rinit için alternatif tedavi yollarındandır.

Zerdeçal

Zerdeçal anti oksidan açısından zengin içeriği sayesinde burun akıntısı, hapşırık, ağız kuruluğu gibi alerjik rinit belirtilerinin tedavisinde önemli rol oynar. Zerdeçal ayrıca antienflamatuar özelliklere sahip olmasından dolayı alerjik rinit neden olduğu baş ağrısı ve iltihabı da giderir. Anti septik ve anti mikrobik içeriği ile alerjik riniti olanlara hızlı rahatlama sağlar. Zerdeçalda bulunan kurkumin maddesi doğal burun açıcı vazifesi görür. Bir bardak ılık suya 1-2 tatlı kaşığı toz zerdeçal ve 1-2 tatlı kaşığı bal katıp her gün bunu içmeye devam edin. 2. yöntem 2 yemek kaşığı toz zerdeçal ile 3 yemek kaşığı balı karıştırıp cam şişeye koyun. Günde 3 kez 1’er tatlı kaşığı tüketin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.