Akciğer Su Toplaması Nasıl Anlaşılır

  • Genel Sağlık
  • Akciğer Su Toplaması Nasıl Anlaşılır için yorumlar kapalı
  • 1.475 kez görüntülendi

Akciğer Su Toplaması Nasıl Anlaşılır

Tıp dilinde plörezi ismiyle bilinen akciğerlerin su toplaması akciğer zarının iltihap toplamasının ardından oluşmaktadır. Genel olarak akciğer su toplaması sıvı toplanmasının ardından akciğerde solunumun giderek zorlaşmasına neden olacaktır.

Akciğer Su Toplaması Nasıl Anlaşılır

Akciğerde iç zar ile dış zar arasında bir boşluk yer almaktadır. Plevra boşluğu ismi de verilen bu bölgede akciğer tarafından oluşturulan az miktarda sıvı yer alır. Normal şartlar altında vücut bu sıvıyı üretir, emer. Bazı durumlarda ise bu eşitli bozulabilir. İlk nedenleri arasında kalp ve böbrek yetmezliğinden kaynaklanan nedenler ortaya çıkabilir. Bir diğer neden ise zatürre sonrası ortaya çıkan sarı renkteki sıvıdır. Bazı durumlarda ise akciğer kanseri hastalarında da görülmekte olan kanlı sıvı birikmesi söz konusu olabilir.

Belirtilerine değinecek olursak, akciğer hastalıklarına ait belirtilerin ötesinde sıklıkla göğüs kafesinin yanlarında batıcı ağrı oluşması ve genellikle ortaya çıkan nefes darlığıdır.  Bunlar daha çok, sıvı birikmesinin miktarına bağlı olarak azalabilir yada artabilir. Aynı zamanda bu ağrının öksürürken yada hapşırırken bıçak saplanmış gibi şiddetli olabileceğidir.

akciğer su toplaması

Akciğer su toplaması öldürür mü ?

Bu soruya cevap verebilmek için sebeplerini etkili bir şekilde ortaya çıkarmak gerekmektedir. Dilerseniz tedavi yöntemlerine değinelim. Akciğerde su toplanması hastalığın şiddetine bağlı olarak hızlı şekilde müdahale edilmesi gereken sorunlar arasında yer almaktadır. Ciğerlerde bulunan enfeksiyonlu maddenin içeriğine bağlı olarak uygun olan antibiyotik tedavisine başlanabilir. Ciğerlerde ki sıvının göğüsten akıtılması yada enfeksiyona karşı nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğine doktorunuz karar verecektir. Öksürük, nefes darlığı ve göğüs kafesinin yanlarında şiddetli ağrı ortaya çıktıysa zaman kaybetmeksizin doktorunuza müracaat etmenizi tavsiye ediyoruz. Hastalığın ilerleme durumuna göre müdahalenin de bir hayli zor olacağını yada uzama ihtimalini göz önünde bulundurarak hareket etmeniz de de fayda bulunmaktadır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.