Akciğer Enfeksiyonu Nedir Nedenleri Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Akciğer Enfeksiyonu Nedir Nedenleri Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 1.005 kez görüntülendi

Akciğer Enfeksiyonu Nedir Nedenleri Tedavisi

Akciğer enfeksiyonları zamanında tedavi edilmezse sonu ölüme kadar giden ağır bir hastalıktır. Bu yazımız akciğer enfeksiyonlarının nedenleri ve belirtilerinden tutunda, akciğer enfeksiyonunun tedavisi ve bitkisel çözümü konularında bilgiler veren kısa bir toplama yazıdır. Umarım akciğer enfeksiyonunu araştıran ve öğrenmek isteyen arkadaşlara faydalı olacaktır.

Akciğer Enfeksiyonu Nedir: Akciğer enfeksiyonları genellikle ASYE olarak adlandırılan bir hastalıktır. ASYE’nin anlamı “alt solunum yolu enfeksiyonu”dur. Kronik ve akut bronşitin yanı sıra pnömoni hastalığı da akciğer enfeksiyonu grubuna girmektedir. Bu hastalık genellikle hafif düzeyde seyretmekle birlikte kendiliğinden de iyileşebilir. Daha ağır seyreden akciğer enfeksiyonlarında ise uzman hekimlerin tanısı gerekmektedir. Bu tür hastalıklarda antibiyotik tedavi uygulanırken, hangi tür antibiyotiklerin uygulanacağı yine doktor tarafından bilinmektedir.

Akciğer Enfeksiyonunun Belirtileri Nelerdir?
Akciğer enfeksiyonlarının belirtileri genel olarak akciğer hastalıklarının belirtileriyle benzeşmektedir. Bu yüzden sağlıklı olarak bir tanının konması için aşağıda belirteceğimiz belirtilerden bir ya da bir kaçının oluşması durumunda doktorunuza müracaat etmeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Akciğer enfeksiyonlarının belirtileri ise;

Kişide yüksek ateş
Titreme
Kuru öksürük
Kişinin nefes aldığı zamanlarda sırtına çivi çakıyorlarmış gibi bir ağrı hissi ve arkasından öksürük
Şiddetli bir baş ağrısı
şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Akciğer Enfeksiyonu Yüksek Risk Grupları: Her yaştan insan akciğer enfeksiyonu yaşayabilir. Ancak aşağıdaki grupların enfeksiyon kapma ihtimali daha yüksektir.

Sigara kullananlar
Yakın zamanda larenjit, grip geçirenler
KOAH hastalığı, bronşektazi veya kistik fibrozis gibi kronik akciğer rahatsızlıkları olanlar
Kalp hastalığı, karaciğer sirozu veya diyabet hastalığı bulunanlar
Hastanede çalışanlar
Yakın zamanda cerrahi operasyon geçirenler
Bağışıklık sistemi zayıf olanlar

Akciğer Enfeksiyonu Tedavisi: Pnömoni tanısı konulan hastalara öncelikle destek tedaviler uygulanmalıdır. Hastanın odası sıcak ve nemli olmalıdır. Sıvı ihtiyacı giderilmeli, ileri derecede su kaybı olan hastalara serum tedavisine geçilmelidir. Ağrı ve ateşi olan hastalara ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar verilmeli, tedaviye balgam söktürücü ilaçlar eklenerek balgam atılması kolaylaştırılmalıdır. Tedavi sonlarına doğru balgam çıkaramayan, ileri derecede rahatsız edici öksürüğü olan hastalara öksürük kesici ilaçlar verilebilir.

Hastalığın asıl tedavisi etken mikroorganizmanın tespiti ile mümkün olacaktır. Eğer mikroorganizma tespit edilmiş ise buna yönelik etkili antibiyotikler uygulanmalıdır. Eğer ilaç duyarlılık testleri yapma imkanı olursa, bu testlerin neticesine göre uygun antibiyotik verilmelidir. Hastalığı oluşturan etkene ve hastalığın şiddetine göre tedavi en az 5-7 gün düzenli olarak uygulanmalıdır. Bazı mikroorganizmalarla oluşan pnömonilerin tedavi süresi daha uzun olmak zorunda olabileceği unutulmamalıdır.

Direk bakı veya kültür ile etken tespit edilememişse hastanın kliniğine ve laboratuar tetkiklerine bakılarak bakteriyel ya da viral pnömoni ayırımına gidilmeli ve gerekiyorsa geniş etkili antibiyotiklerle tedaviye başlanmalıdır.

Akciğer Enfeksiyonu İçin Şifalı Bitkiler Nelerdir?
Tüm hastalıklarda olduğu gibi akciğer enfeksiyonlarını önlemek için bazı Şifalı Bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz. Karakafes otu, Ebegümeci, At kuyruğu veya sığır kuyruğu, Öksürük otu, Kekik ve nane, Meyan köküdür.

Bu yazı akciğer enfeksiyonu bulaşıcı mıdır, akciğer enfeksiyonunun nedenleri tedavisi, akciğer enfeksiyonunun belirtileri sebepleri, akciğer enfeksiyonuna iyi gelen bitkiler bitkisel çözüm, akciğer enfeksiyonuna ne iyi gelir, akciğer enfeksiyonu nasıl geçer oluşur konusunda yazılmıştır.

akciğer enfeksiyonuna ne iyi gelir, akciger enfeksiyonu, akciğer iltihabı ilerlerse ne olur, akciğer enfeksiyonu tedavi edilmezse, ciğerlerin enfeksiyon kapmasi, akciğer enfeksiyonuna iyi gelen bitkiler, akciğer enfeksiyonu nasıl geçer, akciğer iltihabı nasıl geçer, akciğer enfeksiyonu ne iyi gelir, akciger iltihabina ne iyi gelir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.