Ahmet Maranki Astım Nefes Darlığı İçin Bitkisel Çözüm

Ahmet Maranki Astım Nefes Darlığı İçin Bitkisel Çözüm

Astım nefes alırken , Atmosfer havasının solunuma yansıdığı, alveol adı verilen hava boşluklarında bir çeşit nakil yaparak nefes almakta, daralma, tıkanıklık ve buna benzer şekillerde tanımlanabilecek bir hastalıktır denilebilir. *astımda, hava yollarında iltihap yoktur ancak sürekli olan bir mikrop durumu söz konusudur. *astım krizine girildiğinde, kişinin yapması o gereken şeylerin

Astım nefes alırken , Atmosfer havasının solunuma yansıdığı, alveol adı verilen hava boşluklarında bir çeşit nakil yaparak nefes almakta, daralma, tıkanıklık ve buna benzer şekillerde tanımlanabilecek bir hastalıktır denilebilir.
*astımda, hava yollarında iltihap yoktur ancak sürekli olan bir mikrop durumu söz konusudur.
*astım krizine girildiğinde, kişinin yapması o gereken şeylerin başında dik oturmak ve karnı dışarı çıkartmak ilk sıralarda yer almaktadır.

Ahmet Maranki Nefes Darlığını Giderecek Faydalı Tarifler:
6 tane zencefil, 5 tane tarçın, 10 tane karanfil, 10 tane karabiber, biraz ayva yaprağı ve biraz ısırgan otu iki lt suya koyun onbeş dakika kaynatın. Yarım saat dinlendirin süzün. Hergün 3 bardak için. Her seferinde ısıtın içine bir kaşık bal koyup öyle tüketin.
*10 gr ısırgan yaprağını, bir bardak kaynatılmış suyun içine koyun, on dakika dinlendirin bu karışımı günde 4 bardak kadar için.
*Nefes darlığı için günde 2 yada 3 bardak öksürük otu çayı içilebilir. Kekik, sinirli ot ile öksürük otunun karışımından çay yapıp içebilirsiniz.
*5 gr ayva yaprağını bir bardak suya koyun, 10 dakika kaynatın, iki yada üç bardak için.

Ahmet Maranki Astım Nefes Darlığı İçin Şifalı Bitkiler

Çikolata, Kakao, Kafein, Çay ve kahve:

Bütün bu içecekler ile çikolata bitkilerden üretildiği için bitkisel ürünler olarak anılırlar. İçeriğinde kafein bulunan her ürün astım tedavisinde fayda sağlar. Çay ile kahve kafeinli içeceklerdir, çikolata ve kakaoda kafeinden fazlası vardır. İçeriğinde anti-asım taşıyan kafeinle beraber “ksantin” ismi verilmiş kafeinle bilikte aynı bileşikten olan “theobromine ve theophylline” iki kimyasalıda içeriğinde bulundurmaktadır. Bronşlarımızı açmak için bu kimyasallardan faydalanabiliriz. Fakat kafein ile anti-astım olan kimyasallar bazen zararda verebilir. Kafein fazla alındığında sinirlilik ve uykusuzluk gibi etkiler yapar. Doğal yollardan, içerisine herhangi bir katkı maddesi karıştırılmadan kullanılan bu kimyasalların yan etkileri azdır.

Domates (Lycopersicon lycopersicum):

Gün içerisinde 1000 mg alınacak C vitamini bronşiyal spazmları, astım krizlerini, göz sulanmasını,solunum yolu enfeksiyonlarını, göğüs hırlamasını, , burun tıkanıklığını ortadan kaldırdığı gözlenmiştir. Domateste bol miktarda c vitamini bulunduğundan astım krizlerini önlemede faydalıdır.

Meyankökü (Glycyrrhiza glabra):

Meyan kökünden elde edeceğiniz çay öksürüğe, astım krizlerine ve boğaz ağrısına iyi gelir, çünkü boğazı yumuşatır. Meyan kökü çayını hergün 3 fincan kullanabilirsiniz, 3 fincan zarar vermez. Daha fazla kullanıp sadece meyan kökü ile tedavi olacam derseniz, degliserinize özütleri (DGLE) tercih edmeniz gerekir, size daha az zarar verir.Çünkü yan etkisi daha azdır.

Isırgan Otu (Urtica diocia):

Nicholas Culpeper, bir ingiliz herbalisttir. Yapmış olduğu araştırmada ısırgan otunun yaprakları ile kökünün, hem suyunu hemde çayını içmenin insana asla zarar vermeyeceğini, bronşlar ile akciğer kanallarını açmada yardımcı olacağını keşfetmiştir. Avustralyalılara göre ısırgan otu en iyi astım ilacı olarak kabul edilmiştir. Bu bitkinin kökünden ve yapraklarından elde edilen suyu şeker veya bal ile tatlandırarak içerler. Aynı şekilde saman nezlesi ile astım rahatsızlıklarına, amerikalılarda ısırgan otunu kullanıyorlar.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.