Ağızda Çıkan ( AFT ) Yaralar İçin Bitkisel Çözüm Yolları !

  • ALTERNATİFTIP
  • Ağızda Çıkan ( AFT ) Yaralar İçin Bitkisel Çözüm Yolları ! için yorumlar kapalı
  • 1.047 kez görüntülendi

Ağızda Çıkan  ( AFT ) Yaralar İçin Bitkisel Çözüm Yolları !

Ağızda çıkan yaralar ( AFT ) oldukça yaygın ve rahatsız edici bir durumdur.. Bu ağrılı açık yaralar beyaz renkte olup, kızarık kırmızı bir sınırla çevrilidir. Çoğu zaman , yanaklarda , dudakların iç kısmında, dilde ve ağız tabanında görülürler .

Bunlar, gıda tetikleyicileri, kabızlık, kalıtsal faktörler, hormonal değişiklikler, fazla asidite, kazara yanağı ısırmak, stres , vitamin B kompleksi, vitamin C, demir veya diğer besin eksiklikleri gibi bir dizi faktörden kaynaklanabilir.

Ağız ülseri genellikle ciddi değildir ve yedi ila 10 gün içinde iyileşme eğilimindedir . Bununla birlikte, major ve herpetiform ülserler iyileşmek daha uzun sürmektedir. Başlıca ülserler genellikle daha derindir ve çapı 10 mm’den fazladır. Herpetiform ülserler çok sayıda küçük ülserden oluşan bir küme olarak görülürler.

Evde uygulayabileceğiniz bazı bitkisel tedavi yöntemleriyle bu rahatsızlığı giderebilirsiniz.

* Karbonat

Karbonat  ağız ülserlerinin tedavisine yardımcı olur. Karbonat  asidik gıda veya içeceğin asidini nötralize etmeye yardımcı olmak için iyi bir seçimdir. Enflamasyonu azaltıp  mikropları ve bakterileri yok edecektir. Bunun yanma hissine neden olabileceğini unutmayın.

Bir çay kaşığı kabartma tozu ince bir macun yapmak için biraz su ile karıştırın. Etkilenen bölgeye sürün. Bunu günde birkaç kez tekrarlayın.
Alternatif olarak, bir bardak suya bir tatlı kaşığı karbonat ekleyim karıştrn. Bu su ile gargara yapın.

* Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan cevizi sütü ağızdaki aft’ın acısını azaltmada son derece yararlıdır. Bir çorba kaşığı hindistancevizi sütüne biraz bal karıştırın. Etkilenen bölgeye sürün. Bunu günde üç veya dört kez yapın.
Alternatif olarak, ağzınızı hindistancevizi sütü ile çalkalayabilirsiniz.

* Deniz Tuzu ve Oksijenli Su

Deniz tuzu ve Oksijenli Su anti-inflamatuar, antiseptik ve dezenfektan özelliklere sahiptir. Bu nedenle, bileşenleri ağız ülseri veya yaralar iyileştirmek için ayrı ayrı veya etkili bir kombinasyon halinde kullanabilirsiniz.

Bir bardak ılık suya iki çay kaşığı deniz tuzu ve% 3 hidrojen peroksit ekleyin. Karıştırın.Bu karışım ile ağzınızı çalkalayın. Günde bir veya iki kez tekrarlayın. Yutmamaya çalı

* Kişniş Tohumlar

Kişniş tohumları ağız yarası için önemli bir rahatlama sağlayabilen ve iltihaplanmayı azaltabilen bir Ayurvedik çaredir. Bir çay kaşığı kişniş tohumlarını bir bardak suda kaynatın.Süzün ve soğumasını bekleyin. Gargara yapın, ve  bunu günde üç veya dört kez yapın.

* Bal

Bal ağız yarasını  rahatlatabilir, nemi muhafaza etmeye yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Balı etkilenen bölgeye sürün. Aynı şekilde gliserin veya E vitamini yağını da kullanabilirsiniz. Radyasyon terapisinden kaynaklanan ağız yaraları içinde  kullanabilirsiniz.


* Kereviz

Taze kereviz sapını çiğnemek, analjezik ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle ağız ülserlerinden rahatlamada oldukça etkili olabilir.

Ek olarak, folik asit ve B1, B2, B6, C vitaminleri ve diğerlerini içerir. En iyi sonucu elde etmek için, kerevizin sapını çiğnedikten sonra, pulpu etkilenen bölgede yaklaşık 10 dakika tutun.

* Fesleğen

Fesleğen yaprakları ağız ülserleri için iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahiptirler. Dört ya da beş fesleğenin yapraklarını iyice yıkayın. Onları çiğ olarak çiğneyin ve  biraz su için. Bunu sabah ve akşam günde iki kez yapın. Ayrıca ağızdaki  kötü kokuyu giderir.


* Buz

Buz, ağızdaki aft’ın ağrılarını uyuşturmak için etkili bir çare olabilir. Sığ ülserasyon görmeden önce, karıncalanma ve yanma hissi gibi belirtiler görür görmez etkilenen bölgede buzu uyguladığınızda özellikle yararlıdır.

* Dut Şurubu

Dut şurubu ayurvedik bir çaredir. Bir çubuğun ucuna pamuk dolayıp ağız içindeki yara ve aftlara Dut şurubu uygulayın. Uyguladıktan sonra bir süre bir şey yememeli ve içmemelisiniz.

Ayrıca Sirke ile gargara yapabilirsiniz. Nar ekşisi , Karanfil, limon suyu,erik suyu ve limon suyu ile gargara yapabilirsiniz.

Dişlerinizi fırçalamak için yumuşak bir diş fırçası kullanın. Baharatlı veya asitli yiyecekler yemediğinizden emin olun.Ağız yaraları aşırı rahatsızlık verici ve günlük alışkanlıklarınızı etkiliyorsa, tedavisi için doktorunuza danışın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.