Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları

Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları

Ağız kokusu her insanın yapısına göre farklılık gösterir, genel olarak sabah saatlerinde birçok insanın ağzı kokar ve bu durum son derece rahatsız edicidir.

Bazı insanlarda ise hastalıktan oluşan kokular çoğunlukla diş etlerinden oluşan sorunlardan kaynaklanmaktadır.

Ağız kokusu tahmin edilenden daha fazla yaygındır ve sosyal ortamlarda sizi ve karşınızdaki insanları rahatsız eder. Bazı basit önlemlerle kötü ağız kokunuzu önleyebilirsiniz.

Ağız kokusunu önlemenin yolları:
Ağız bakımınız doğru ve tam yapılmadığı sürece kötü ağız kokusu ortaya çıkacaktır. Ağızdaki kokunun nedeni genellikle ağız içindeki çürüyen yemek parçaları ve mikroplardır. Bu nedenle dişlerimizi fırçalarken dilimizi de hafif şekilde fırçalamalıyız. Ağızda kalan Yemek parçaları ve bakteriler dişlerimiz ve diş etlerimizden çok dilimizin üzerindeki tat tomurcuklarının etrafında toplanırlar. Bu sebeple ağız sağlığı mutlaka dil temizliğini de içermelidir. Bu temizlik için özel ürünler gerekmez. Diş fırçanız veya, bir kaşığın kenarı bu iş için yeterlidir. Ağız sıvıları ile yapılan gargara sadece geçici bir önlemdir ve aslında gerekli değildir. Sorunu ortadan kaldırmaz yalnızca bir süre ağız kokusunu giderir.

Sakız çiğneyin
Ağız kokusunun en büyük düşmanı Tükürüktür. İçinde yemek parçacıklarını mideye gönderebilecek kadar güçlü enzimler ve bakteri öldürücü antiboyitikler vardır. Bu sebeple örneğin şeker hastalığında alınan ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkan kuru ağızlar daima kötü kokarlar. Sabahları ağzınızın kötü kokmasının nedeni gece boyunca tükrük salgısının azalıp ağız içindeki yemek parçacıklarının uzun süre yerinde kalmasıdır. Bakteriler de onları kullanarak çürütür. Böylece sabah uyandığınızda ağzınız kötü kokabilir. Şekersiz sakız çiğnemek tükürük salgınızı artırarak ağız temizliğinize yardımcı olur. Nane şekerleri veya şekerli sakızlar çoğunlukla işe yaramaz ve durumu daha da kötüleştirir. Ancak xylitol içeren sakızlar da ağız kokusunda etkilidir.

Tarçın kullanın
Uygun yiyecek ve içeceklerinize tarçın eklemek ağız kokusuna karşı iyi bir seçimdir.

Bol bol su için
Özellikle ilerleyen yaşlarda artan vücut kuruması birçok bakımdan dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çok su içmek diğer yararlarının yanında dilinizin kurumasını da önleyerek ağız kokusu ile mücadelede size önemli katkı yapacaktır. Su ağız içindeki bakterilerin en düşük seviyede kalması için yardımcı olur

Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun
Diş çürümesi ve diş etindeki iltihaplanmalar ağız kokusunun başlıca nedenleridir.Ağız içindeki enfeksiyonlar bakteri oluşumunu başlattığından ötürü dişlerinize önem vermelisiniz.

Sigara kullanmayın
Sigara birçok hastalığa neden olduğu gibi ağız kokusuda yapmaktadır.Sigarayı biran önce bırakmalısınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.