Ağız kokusunu nasıl anlarız-Ağız kokusu olup olmadığını nasıl anlarım

  • Ağız ve Diş Sağlığı
  • Ağız kokusunu nasıl anlarız-Ağız kokusu olup olmadığını nasıl anlarım için yorumlar kapalı
  • 1.308 kez görüntülendi

Ağız kokusunu nasıl anlarız-Ağız kokusu olup olmadığını nasıl anlarım

Ağız kokusunun belki de en kötü yanı ağzı kokan kişi haricinde çevresindeki hemen herkesin bunu farkedebilmesidir. Diğer bir deyişle ağız kokusunu en son olarak ağzı kokan kişi anlayabilir. Peki bu durumda ağzımızın koktuğunu nasıl anlayabiliriz? Aslında bu durumda elimiz pek güçlü değil. Sadece bir takım ipuçları ile ağız kokumuzun olup olmadığını tahmin edebiliriz.

1) Öncelikle ağız kokusu sigara içenlerde çok yaygın bir durumdur. Sigara içmeyen bir kişi için sigara içen birisinin ağız kokusu mide bulandıracak ve kusmaya neden olabilecek kadar kötü bir kokudur. Bu nedenle sigara içiyorsanız içtiğiniz her sigaradan hemen sonra koku giderici ağız spreyini ağzınıza sıkmanızı öneriyoruz.

2) Sabah uyanınca ağız genellikle kokar. Bu nedenle sabah kahvaltısından önce mümkünse birileriyle yakın iletişime geçmemeniz faydalı olacaktır. Ayrıca kahvaltı etmeden birileriyle yakın mesafede ağız kokusu duyulacak biçimde konuşmak zorunda olursanız bu durumda bir nane şekeri veya mentollü şekerleme kullanmanızı önereceğiz. Uykudan evvel ağzınızı bir güzel çalkalamanız ve gargara ile yıkamanız, ağız kokusuna neden olan yiyecek parçalarının ağızdan atılmasına yardımcı olacaktır.

3)  Alkol tüketimi de aynen sigarada olduğu gibi ağız kokusuna neden olmaktadır. Ancak alkolün kendine has bir kokusu vardır. Ve bu koku alkolün etkisi geçmediği sürece hafiflemesi çok uzun zaman alabilmektedir.

4) Uykudan önce diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, bol su içmek gibi önlemler de ağız kokusunu hafifletebilmektedir.

5) Ağız protezi kullananlarda da  diş protezlerinde biriken yemek kalıntıları bakteri gelişimine neden olmaktadır. Bu nedenle diş protezi kullananlar düzenli olarak diş protezi temizliği yaptırmalıdır.

6) Pişmemiş sebze tüketmek ağız kokusu için etkili bir bitkisel kür olanağı sağlar.

7) Karbonatlı su ağız kokusuna iyi gelir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.