Ağır Metaller Vücuttan Nasıl Atılır !

  • ALTERNATİFTIP
  • Ağır Metaller Vücuttan Nasıl Atılır ! için yorumlar kapalı
  • 1.634 kez görüntülendi

Ağır Metaller Vücuttan Nasıl Atılır !

Alzheimer’dan depresyona, bağışıklık sistemi hastalıklarından kansere pek çok hastalıkla ilişkili olduğu düşünülen ağır metal zehirlenmesi, aslında üzerinde durulması gereken hastalıklardan biridir. Bazı Doktorların pek çok sağlık probleminde, araştırılması gereken ilk şeyin bu olduğu düşünülüyor.

Ağır metal zehirlenmesi; alüminyum, kurşun, cıva, kadmiyum, alüminyum, çinko, bakır, krom, nikel, siyanür, arsenik, kobalt, uranyum, magnezyum, manganez, çinko gibi ağır metallerin vücutta birikmesi sonucu olur. Hava kirliliği, egzoz dumanı, çizilmiş teflon tavalar, amalgam diş dolguları, dip balıkları, yeni mobilyalarda ve duvar boyalarında kullanılan koruyucu kimyasallar, makyaj malzemeleri, tarım ilaçları, aşılar, bazı oyuncaklar, alüminyum folyolar, kırılmış floresan ampuller, paslanmış borulardan gelen sular ,volkanik patlamalar ve hava koşulları gibi doğal olaylar da ağır metal kirliliğine neden olur.Potansiyel olarak insanlar, hayvanlar ve çevre için toksiktirler. Bunların hepsi gündelik yaşamımızda sık sık kullandığımız ya da bir şekilde mecburen maruz kaldığımız şeyler ve bol miktarda ağır metal içeriyor.
Vücuttaki ağır metal zehirlenmesi belirtileri: Karın ağrısı, bulantı, kusma ,eller ayaklarda uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük , halsizlik,depresyon eğilimi, kas ve eklem ağrıları, sık hastalanmak, kansızlık , kısırlık ,kemik erimesi ,alzheimer, bunama, parkinson ,böbrek yetmezliği ,karaciğer hasarı ,otoimmün hastalıkları.

Halk sağlığına ilişkin en tehlikeli ilk 10 kimyasal grup arasında yukarıda adı geçen ağır metaller bedenimize üç şekilde girerler:

1.Soluma: Nefes aldığımız hava, insan faaliyetleri ve doğal olaylardan dolayı ağır metallerle kirlenmiştir. Motorlu taşıtlar ayrıca havada ağır metal yayar. Fabrikalarda, madenlerde, sanayi bölgelerinde, kağıt işleme tesislerinde ve nükleer enerji santrallerinde çalışan insanlar özellikle hava kaynaklı ağır metallere karşı hassastırlar.

2.Yutma: Hayvan ve bitki bazlı gıda ürünlerini yemenin insan ağır metal kontaminasyonunun başlıca kaynağı. Tüketici ve endüstriyel atıklar, göl, nehir ve dereler gibi su kaynaklarını da kirletebilir.

3.Emilim: Kirli hava veya toprakla temas etmesi, ağır metalleri emmenin ana yoludur. Gözler ve cilt, her gün  havadan ağır metalleri emer.
Ağır metallere uzun süre maruz kalma, zamanla kanserlere , merkezi sinir sistemine ciddi hasar verebilir ve ölümcül kardiyovasküler etkilere neden olabilir.

Krom ve kadmiyum akciğer kanserine neden olabilir.Kurşun, anemi, felç ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir.Cıva stomatite (sakız ve ağız iltihabı), titreme ve sinirsel bozukluklara neden olabilir. Arsenik hipopigmentasyon, diyabet ve deri kanserine neden olabilir. Ağır metal detoksifikasyonu sağlığınızı korumak ve uzun bir yaşam sürmek için hayati önem taşır.

Ağır metal zehirlenmesi hastalığının kan testleriyle teşhisi konabilir. Fakat bazen metaller iç organlarda biriktiği için kan testleri sonuç vermemektedir. Bu durumda idrar, saç ve doku testleri de yapılabilir. Hastalık ilaçla tedavi edilebilir fakat bu ilaçların ciddi yan etkileri vardır. Ağır metal zehirlenmesi için alternatif tedaviler de mevcuttur. Örneğin ağır metallerden kurtulmak için detoks kürü yapmayı önermektedir. Bu hastalığı yaşayanların bir hafta detoks kürüne, bir hafta normal beslenmeye dönüşümlü olarak iyileşene dek devam etmesini tavsiye etmektedir. Detoks kürü yapılan hafta et ve süt ürünlerinin tüketilmesi yasaktır ve glutensiz diyet önerilmektedir.


Ayrıca vücudu ağır metalden temizlemek için ; * Su: Vücudumuzun yüzde 65 sudan oluşur.Su sağlık için vazgeçilmezdir. Diyetler veya egzersiz yaptığımızda bol miktarda su içmek, oksidatif stresini azaltır ve vücuttaki ağır metallerin toksikliğini önler. Dahası, su vücutta gerekli besin maddelerini ve mineralleri taşır. Bu besinler ve mineraller detoksifikasyon organlarını ( karaciğer, böbrekler, bağırsaklar, solunum yolu ve deri  ) güçlendirir .

*Fermente Gıdalar: Ağır metallerin vücuttan atılmasında gastrointestinal bakterilerin veya probiyotiklerin rolü yaygın olarak bilinmemektedir. Fermente gıdalar probiyotikler açısından zengindir. Bir araştırmaya göre, bağırsakta ve fermente gıdalarda bulunan laktik asit bakterileri (lactobacillus) gibi probiyotikler ağır metallere bağlanma ve vücudun dışına atma kabiliyetine sahiptir. Bu iyi bakterileri içeren fermente gıdalar, probiyotik yoğurt, peynir altı suyu, süzme peynir, kefir içecekleri, fermente tofu , yanı sıra turşu salatalık, turp, pancar ve sarımsak yemek vücudunuzdan ağır metalleri ortadan kaldırmak için faydalı bakterilerin büyümesini teşvik etmek için idealdir.

*Magnezyum: Bu mineral toksik elementlerin atılmasını kolaylaştırmakta rol oynamaktadır.
* Kişniş: Bu ot geleneksel olarak baharat olarak kullanılmaktadır. Birçok özelliğinin yanı sıra, özellikle A ve K ve az miktarda B, C ve E vitamini içerir.
*Sarımsak: Birçok hastalık için önerilen bu şifalı gıda bu tedavide de çok faydalıdır. Arındırma özelliği vücuttan bütün toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Tedavinin sonrasında da bakım olarak sarımsak kürünü deneyebilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.