Adet Belirtileri ile Hamilelik Belirtisi Arasındaki Farklar

  • ALTERNATİFTIP
  • Adet Belirtileri ile Hamilelik Belirtisi Arasındaki Farklar için yorumlar kapalı
  • 1.292 kez görüntülendi

Adet Belirtileri ile Hamilelik Belirtisi Arasındaki Farklar

Adet gecikmesi yaşayan evli kadınların aklına hemen gebelik ihtimali gelebilir. Çünkü gebeliğin en önemli belirtisi adet gecikmesidir. Bu yüzden adet belirtileri ile hamilelik belirtilerini ayırt etmeniz sizi rahatlatacaktır. Henüz hamilelik testi yapmadan belirtilere bakarak gecikmenin sebebini anlayabilirsiniz.

Adet Öncesi Gebelik Belirtileri

Gebelik için kesin teşhis için tıbbi tetkikler gerekse de belirtileri takip eden anne adayları, hamile olup olmadıklarını anlayabilirler. Kesinlikle hamileliğin varlığından söz etmek içinse bir adet döneminin geçmesi gerekir ve bu arada tetkikler yapılmalıdır. Adet gecikmeniz 10 günü geçerse gebelik testi yapmak için uygun zamandır. Ancak teste gerek kalmadan bazı belirtilerle de hamile olduğunuzu kolayca anlayabilirsiniz.

İmplantasyon Kanaması

Gebeliğin erken belirtisi olarak implantasyon kanaması yaşanabilir. Adet tarihiniz gelmeden 1-2 hafta önce bir sancı ve hafif kanama yaşanabilir. Bu durum döllenen yumurtanın uterus duvarına tutunarak rahme yerleşmesinden kaynaklanır. Ancak her anne adayı bu durumu yaşamaz. Birkaç damla açık renkli kan görülmesi normaldir. Bu durum döllenme olduktan 6-9 gün sonra oluşur.

İmplantasyon kanaması adet kanamasından farklı olarak az miktarda, kahverengi ya da pembe renkli kanamadır. Bu durum adet kanamasıyla karıştırılmamalıdır.

Vücut Sıcaklığında Artış

Daha adet dönemi gelmeden vücut sıcaklığında artış yaşanabilir. Vücut sıcaklığı yumurtanın döllenmesi ile yakından ilgilidir. Yumurtlama olduğu zaman vücut sıcaklığı ani bir şekilde düşer ve gebelik oluştuktan sonra yükselir. Bu durumun takibi sıradan insanlar için zor olabilir. Gebe kalmak için uzun süredir uğraşan kişiler bu kadar ayrıntılı takibi yapabilir.

Göğüslerdeki Değişim

Adet döneminde göğüslerde ağrı ve şişkinlik normaldir. Ancak gebe iseniz adet dönemi yaşadığınız bu belirtinin daha şiddetli olduğunu göreceksiniz. Hormonal değişimler nedeniyle göğüslerdeki kan damarları genişler ve göğüsler büyür. Açık tenli olanlar genişleyen damarları gözle görebilirler. Aynı zamanda göğüs uçları koyulaşmaya başlar. Anne adayları adet dönemi gelmeden bu değişimi gözle görülür şekilde fark ederler. Göğüslerdeki hassasiyet nedeniyle yüz üstü yatmak dahi imkansız olabilir.

Göğüslerdeki şişlik nedeniyle sutyenler dar gelebilir, askıları çektirebilir. Bu belirtiler adet dönemindekinden çok daha şiddetlidir ve bu aşamada test yapılabilir. Adet ve gebelik belirtisi farkları arasında en belirgin olanı budur.

Halsizlik ve Yorgunluk

Adet döneminde halsizlik, yoğunluk ve uyku ihtiyacı belirtileri yaşanabilir. Bu belirtiler gebelik sırasında da görülecektir. Çünkü erken gebelik belirtisi olarak progesteron düzeyi artacaktır. gün boyu yorgunluk, halsizlik ve uyku ihtiyacı hissedilir. Anne adayı sürekli uyumak isteyebilir. Demir ya da vitamin eksikliği yaşayan kişilerde bu belirtiler daha şiddetli yaşanır. Bu dönemde uyku anneyi daha dinç hissettirir. Bu belirtiler de adet dönemlerindekinden çok daha şiddetli şekilde yaşanır.

Bulantı ve Kusma

Bulantı ve kusma en bilinen gebelik belirtisidir. Bulantı ve kusma adet belirtisi olmadığı için gebelik için büyük bir işarettir. Ancak erken belirtilerden değildir.  Genelde adet dönemi 1-2 hafta geçtikten sonra bu belirti yaşanır. Yani bu süreçte genelde bebek 4-5 haftalık olmuştur.

Bulantılar her saat hissedilmekle beraber en çok sabah saatlerinde yaşanır. İlk hamileliği olanlar genelde daha çok bulantı yaşar. Bulantının sebebi ise gebeliğin ilk ayında yükselen hcg hormonudur. Genelde ilk üç ay bulantı ve kusma şikâyetleri yaşanır.

Kasıklarda Ağrı

Adet belirtilerinde en hissedilenlerden biri kasıklarda ağrıdır. Bel ağrısı da hissedilebilir. Bu belirtiler gebelikte de yaşanır. Karın, kasık ya da belde hafif sızılar olabilir. Ayrıca gebelik söz konusu ise karında sertleşme ve gerginlik hissedilecektir.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.